به گزارش پایگاه خبری بورس پرس،
دو تحلیلگر بازار سرمایه با ارزیابی روند هفته گذشته بورس در گفت و گو با دنیای اقتصاد، اثر دو عامل را در روند معاملات هفته جاری مثبت تلقی کردند و خواستار حمایت ملموس دوات از دماسنج اقتصادی شدند.
ایمان رئیسی: هفته گذشته تحتتاثیر خبرهای جنگ لبنان قرار داشت. نکته مثبت در این شرایط جلسه فوری و بهنگام برای دامنهنوسان بود. قبل از بازگشایی بازار دامنهنوسان به مثبت و منفی یک محدود و از ریزشهای مسبوق بهسابقه جلوگیری شد. دومین نکته نقدشوندگی سهامهای بزرگ و سومین موضوع هم صف خرید برخی نمادهای بزرگ بود.
علاوهبر این نرخ دلار نیما به بیش از ۴۷ هزار تومان رسید. در دولت جدید نشانداده شد در عمل، قصد حمایت وجود دارد و اگر شرایط منطقه کمی آرام باشد، بورس پربازدهترین بازار خواهد بود اما تا این بازار آسیبدیده میخواهد کمی جان بگیرد، ریسکهای سیستماتیک بدنه آن را میلرزاند.
نکته مثبت دیگر در روز جمعه کندلی است که نفت از بالا به پایین ثبت کرد و در کنار رشد نیما میتواند عامل مثبت برای هفته جاری تلقی شود. در این شرایط خاص اقدامی که چهارشنبه صورتگرفت و معاملات حقوقیهای فروشنده در تعدادی از نمادها باطل شد، بجا بود.
جمعشدن صفوف فروش در ثانیههای پایانی نکته مثبت دیگر است. به هر حال کسانی که ماندهاند معتقدند از این خوان سخت نیز عبور خواهیم کرد و هفته جاری با دخالت حقوقیها میتواند متعادل باشد.
حسن حسیننیا: بورس هفته پیش را با افزایش قابلتوجه ریسکهای سیستماتیک در لبنان و منطقه آغاز کرد و در ادامه شاهد پاسخ نظامی گسترده ایران بهعملیات ترور اسرائیل بود. افزایش سطح ریسکها در روزهای اخیر در کنار چرخه سریع وقایع غیرقابلپیشبینی به ترس بیشتر فعالان بازارهای مالی منجر شدهاست.
برآیند اتفاقات اخیر قفل بازار سهام با وجود دامنه محدود مثبت و منفی یک درصد در صففروش اغلب نمادها بود. از سوی دیگر بازارهای طلا و ارز با آب و تاب فراوان رشد تنشها در منطقه را به سوخت افزایش قیمت بدل ساخته و نرخها به کانالهای بالاتر قیمتی صعود کردند.
دو اتفاق مهم نیز در هفته گذشته قابلتوجه بود. سفر پزشکیان به قطر و سخنان رئیس بانکمرکزی در صحن مجلس که با ادعای لزوم کنترل تورم و عدمامکان رشد نرخ نیمایی همراه بود و میتوان آن را تعارض با اظهارات وزیر اقتصاد قلمداد کرد.
از سوی دیگر مجددا خبر دلارهای موجود در قطر و توافق دستیابی به آن در فضای خبری منتشر شد که با توجه به تجربه گذشته تا عدم عملیاتی شدن اثرگذاری خاصی را نمیتوان از این محل انتظار داشت. بورس در وضعیتی رکودی با ارزش معاملات بسیار پایین در هفته گذشته بهکار پایان داد و بهجز حمایت اشخاص حقوقی در جهت خرید سهام از صفهای فروش، تحرک خاص و معناداری قابلرؤیت نبود.
بهنظر میرسد وضعیت فعلی تا کاهش تنشها ادامه داشتهباشد و فعالان تا اطمینان از کاهش سطح درگیریهای فزاینده فعلی، همچنان با احتیاط مضاعف بازارها را رصد کنند. در دو روز انتهایی هفته گذشته فعالیت خاصی از سوی سازمان بورس برای تقویت بخش تقاضا یا تسهیل تزریق نقدینگی به بورس مشاهده نشد. شرایط فعلی بهجز با عزم جدی دولت و سیاست گذار مالی و پولی برای حمایت ملموس از دماسنج اقتصادی قابلتغییر نخواهد بود.
انتهای پیام
source