به گزارش پایگاه خبری بورس پرس،
نمایندگان در جلسه علنی امروز مجلس با ۲۰۹ رأی موافق، ۹ رأی مخالف و ۸ رأی ممتنع با کلیات لایحه حمایت از ایرانیان خارج از کشور موافقت کردند.
بر اساس این گزارش، نبی الله محمدی در موافقت با کلیات این لایحه گفت: بسیاری از ایرانیان خارج از کشور در جنگ ۱۲ روزه از ایران و نیروهای مسلح حمایت کرده و در کنار مردم ایران ایستادند. ایران زادگاه آنها است و طبیعتاً علاقه دارند بیشتر مورد حمایت قرار گیرند و فرصت هایی برای استفاده بهتر از ظرفیت ها در اختیار آنها گذاشته شود.
احمد فاطمی هم گفت: آیا سرمایه گذاران داخلی فرصت و فضای کافی برای فعالیت در ایران دارند یا بروکراسی پیچیده و تشریفات زائد از میان برداشته شده و مقررات زدایی صورت گرفت. این نکته مهم است که آیا از نخبگان داخلی به شیوه ای مؤثر حمایت شده یا خیر. انگیزه هایی که برای ایرانیان داخل فراهم می شود، نقش کلیدی در مسیر توسعه دارد. از طرفی، نحوه واگذاری مسئولیت ها و مدیریتها نیز جای تأمل دارد. آیا این فرآیند بر پایه شایسته سالاری و معیارهای حرفهای تنظیم شد.
هادی قوامی در حمایت از این لایحه گفت: این لایحه پاسخی مناسب به انسجامی است که در درگیری با اسرائیل شکل گرفت. ایرانیان در این جنگ عشق به وطن را نشان دادند و این لایحه گامی برای تعمیق این انسجام و ناامید کردن نظام سلطه از طمع به ایران است.
علی اصغر نخعی راد در مخالفت با کلیات این لایحه گفت: مخالفت با این لایحه به معنای عدم انجام اقدامات برای آنان نیست بلکه باید ابتدا برای ایرانیان داخل کشور اقداماتی انجام شود تا از مهاجرت جلوگیری شود و حتی مهاجرین نیز بازگردند. ایرانیان خارج از کشور با داخل تفاوتی ندارند و باید با فراهم شرایط داخلی همه را بهرهمند کرد. این لایحه بیشتر جنبه تشریفاتی و تبلیغاتی دارد و مشکل خاصی را حل نمیکند.
محمدباقر قالیب رئیس مجلس هم پس از تصویب این لایحه گفت: این لایحه یکی از موارد درست و مهمی بوده و مجلس باید با دقت این لایحه را بررسی کند تا بخشی از مشکلات هموطنان به ویژه در حوزه تسهیل رفت و آمد و رفع مشکلات قضایی و کنسولی، سریع تر حل شود.
عباس مقتدای نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس هم گفت: در صورت تصویب این لایحه، تعدادی از آیین نامه ها باید ظرف 3 ماه تدوین شود که این موارد بسیار ضروری است.
وی افزود: تسهیل جذب نخبگان، نقل و انتقال سرمایه، تأسیس دفتر سرمایه گذاری در سفارتخانه ها، حفظ هویت ایرانی اسلامی و افزایش همکاری علمی با ایرانیان خارج از کشور از مهم ترین اهداف این آیین نامه ها است. استفاده از ظرفیت متخصصین و دانشمندان ایرانی خارج از کشور اهمیت بسیاری دارد.
انتهای پیام
source