کنگره آمریکا هفته پرهیجانی به نام «هفته ارزهای دیجیتال» را پشت سر گذاشت و با تصویب قانون GENIUS و ارسال چند لایحه دیگر به مجلس سنا، گامی بزرگ در جهت تنظیم مقررات ارزهای دیجیتال برداشت. این اتفاقات پس از بحث‌های طولانی و رای‌گیری‌های موفقیت‌آمیز در مجلس نمایندگان آمریکا رقم خورد.

به گزارش میهن بلاکچین، صنعت کریپتو در آمریکا نیز از تصویب این قانون که مهم‌ترین لایحه برای قانون‌گذاری استیبل کوین‌هاست به شدت استقبال کرده است. این لایحه با حمایت دو حزب و پس از چندین دور اصلاحات بالاخره در مجلس نمایندگان تصویب شد و حالا در انتظار امضای ترامپ، رییس‌جمهور آمریکا قرار دارد.

در کنار قانون GENIUS، مجلس نمایندگان لایحه CLARITY که ساختار بازار کریپتو را مشخص می‌کند و همچنین لایحه‌ای به پیشنهاد تام امر (Tom Emmer)، نماینده جمهوری‌خواه، برای ممنوعیت صدور ارز دیجیتال بانک مرکزی (CBDC) توسط فدرال رزرو را تصویب کرد. این دو لایحه اکنون برای تصویب به مجلس سنا فرستاده شده‌اند؛ جایی که علیرغم اکثریت نسبی جمهوری‌خواهان طرفدار رمزارز، احتمال تغییرات و بررسی‌های بیشتر برای آنها وجود دارد.

قانون GENIUS در یک قدمی امضا توسط ترامپ

قانون راهبردی «هدایت و تثبیت نوآوری ملی برای استیبل کوین‌های آمریکا» (Guiding and Establishing National Innovation for US Stablecoins – به اختصار GENIUS)، اکنون در مسیر کاخ سفید است و انتظار می‌رود ترامپ آن را روز جمعه ساعت ۲:۳۰ بعد از ظهر به وقت محلی امضا کند. این قانون ۱۸ ماه پس از امضای رییس‌جمهور یا ۱۲۰ روز پس از انتشار قوانین نهایی توسط نهادهای اصلی قانون‌گذار استیبل کوین‌ها، یعنی وزارت‌خزانه‌داری آمریکا و فدرال رزرو اجرایی خواهد شد.

بر اساس این قانون، شرکت‌های صادرکننده استیبل‌ کوین ملزم به رعایت استانداردهای سخت‌گیرانه‌ای، از جمله حفظ ذخایر کافی و تبعیت از قانون رازداری بانکی (Bank Secrecy Act) خواهند بود.

به گفته لوگان پین (Logan Payne)، وکیل فعال در حوزه رمزارز در شرکت حقوقی وینستون و استراون (Winston & Strawn)، اجرای این قانون بسیاری از صادرکنندگان استیبل کوین در آمریکا را مجبور می‌کند که به بانک تبدیل شوند. چرا؟ چون قانون جدید فقط اجازه فعالیت در حوزه صدور استیبل کوین را به شرکت‌ها می‌دهد، در حالی‌ که بیشتر شرکت‌های آمریکایی فعال در این زمینه، هم‌اکنون خدمات فراتری از صرفاً عرضه استیبل کوین ارائه می‌دهند. بنابراین، آنها برای ادامه فعالیت‌های متنوع خود، به دنبال دریافت مجوز بانکی خواهند رفت؛ مجوزی که اجازه می‌دهد بدون نیاز به اخذ مجوز جداگانه از هر ایالت، هم استیبل کوین صادر کنند و هم خدمات دیگر ارائه دهند.

با وجود حمایت گسترده، قانون GENIUS تمام انتظارات صنعت رمزارز را برآورده نکرده است. به عنوان مثال، برایان آرمسترانگ (Brian Armstrong)، مدیرعامل صرافی کوین‌بیس، خواستار افزودن بندی در این قانون شده بود که به صادرکنندگان استیبل کوین اجازه دهد تا سود حاصل از ذخایر مشتریان را به آنها پرداخت کنند. او تاکید کرده بود که سود آنچین دسترسی عموم مردم به نرخ سود بازار را دموکراتیک می‌کند و فرصتی عادلانه برای حفظ و رشد سرمایه در اختیارشان قرار می‌دهد.

منبع: Brian Armstrong
منبع: Brian Armstrong

اما در نسخه نهایی قانون، این پیشنهاد نادیده گرفته شده و هیچ بندی برای پرداخت سود به مشتریان گنجانده نشده است.

همچنین، بر اساس مفاد این قانون، سه سال پس از تصویب، شرکت‌های خارجی‌ تایید نشده در آمریکا، اجازه عرضه استیبل کوین در خاک این کشور را نخواهد داشت. البته در این زمینه استثناهایی وجود دارد، مثلاً اگر وزارت خزانه‌داری آمریکا تشخیص دهد که کشور صادرکننده دارای نظام نظارتی مشابه با آمریکا است ممکن است این ممنوعیت اعمال نشود.

آیا سنا لایحه CLARITY را تایید خواهد کرد؟

همانطور که گفتیم دو لایحه CLARITY و ممنوعیت راه‌اندازی دلار دیجیتال توسط فدرال رزرو اکنون به مجلس سنا رسیده است. لایحه CLARITY به‌طور مشخص به «کالاهای دیجیتال بر بستر بلاکچین‌های بالغ» اجازه می‌دهد تا از شمول قانون اوراق بهادار سال ۱۹۳۳ معاف شوند و در عوض، نظارت این حوزه از دست کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا (SEC) خارج شده و به کمیسیون معاملات آتی کالا (CFTC) واگذار گردد.

با وجود مخالفت‌هایی از سوی برخی دموکرات‌ها که هفته گذشته کمپینی تحت عنوان «هفته مبارزه با فساد کریپتو» را راه‌اندازی کردند، این لایحه موفق شد حمایت قابل‌توجهی در مجلس نمایندگان کسب کند و ۷۸ نماینده دموکرات به آن رأی مثبت دادند.

بسیاری از منتقدان ارز دیجیتال در کنگره معتقدند که این لوایح به اندازه کافی برای رفع نگرانی‌ها درباره فساد و تخلفات اخلاقی، به‌ویژه در ارتباط با فعالیت‌های تجاری شخصی دونالد در حوزه ارز دیجیتال، اصلاح نشده‌اند.

با این حال، برخی دموکرات‌های مجلس سنا که پیش‌تر از قانون GENIUS حمایت کرده بودند، ممکن است دوباره با جمهوری‌خواهان همراه شوند و به CLARITY رای مثبت دهند. البته چهره‌هایی مانند الیزابت وارن (Elizabeth Warren) که از منتقدان سرسخت کریپتو هستند، هنوز به‌شدت با این لوایح مخالف‌اند.

در مورد طرح ممنوعیت دلار دیجیتال (CBDC)، وضعیت پیچیده‌تر است. این لایحه با اختلاف رای کمتری نسبت به CLARITY تصویب شد و اختلاف حزبی در آن کاملا مشهود بود. تام امر، نماینده جمهوری‌خواه و پیشنهاددهنده این طرح، در بیانیه‌ای CBDC را «فناوری خطرناکی» خوانده که «ارزش‌های ما را تضعیف می‌کند و حق حریم خصوصی آمریکایی‌ها را از بین می‌برد.».

با این حال، بر اساس نظرسنجی اخیر موسسه کاتو (Cato Institute) که نشان می‌دهد ۲۲٪ از دموکرات‌ها مخالف عرضه CBDC هستند، این احتمال وجود دارد که چند سناتور دموکرات نیز به این طرح رای مثبت دهند و همین می‌تواند برای تصویب آن کافی باشد.

چشم‌انداز روشن صنعت رمزارز در آمریکا

با وجود برخی اصلاحات و محدودیت‌ها، تصویب این سه لایحه، یک نقطه عطف مهم برای صنعت رمزارز در آمریکا به‌حساب می‌آید و می‌تواند مسیر ادغام کامل رمزارزها با سیستم مالی این کشور را هموار کند.

فعالان این صنعت نیز نسبت به تغییرات مثبت امیدوارند. نِیتن مک‌کالی (Nathan McCauley)، مدیرعامل و هم‌بنیان‌گذار شرکت انکوریج دیجیتال (Anchorage Digital)، درباره CLARITY گفته است:

تشخیص اینکه کدام دارایی‌ها کالا هستند و کدام اوراق بهادار، و چرایی این تفاوت، زیربنای شفافیت بازار و ادغام رمزارز با سیستم مالی سنتی است.

جیمز هریس (James Harris)، مدیرعامل شرکت تسرکت (Tesseract) نیز معتقد است که قوانین طرفدار رمزارز در آمریکا می‌تواند تاثیری جهانی داشته باشد:

سیاست‌گذاری‌ها معمولاً از آمریکا به سراسر جهان گسترش می‌یابد. آمریکا در تلاش است تا رهبری دارایی‌های دیجیتال را بازپس گیرد و اگر موفق شود، همچنان بزرگترین بازار خواهد بود. تاخیر در این مسیر فقط باعث می‌شود کشورهایی مثل امارات متحده عربی و هنگ‌کنگ پیشتاز شوند.

با افزایش حمایت سیاستمداران از ارزهای دیجیتال، به نظر می‌رسد تصویب این لوایح دیگر مسئله «آیا یا اگر» نیست، بلکه حالا صرفا زمان تصویب آنها اهمیت دارد.

source

توسط blogcheck.ir