به گزارش پایگاه خبری بورس پرس،
مجمع سالانه شرکت پتروشیمی دهدشت، عصر دیروز با حضور 82.4 درصد سهامداران در محل هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس برگزار شد و پس از قرائت گزارش عملکرد هیات مدیره مربوط به سال مالی منتهی به اسفند 1403 و نظر حسابرس و بازرس قانونی شرکت، صورت های مالی تصویب شد و با توجه به اینکه “دهدشت” به مرحله تولید نرسیده و سود انباشته ای نداشت، تقسیم سودی بین سهامداران صورت نگرفت.


روند پیشرفت طرح از زبان مدیرعامل


محمد شکری مدیرعامل دهدشت با ارائه جزئیاتی از طرح پتروشیمی این شرکت، اعلام کرد: پروژه مربوط به طرح پلی اتیلن سنگین با ظرفیت ۳۰۰ هزار تن در سال است. سهامداران عمده هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس، پتروشیمی ممسنی و پتروشیمی کازرون به ترتیب مالکیت ۶۹.۴، ۷.۷ و ۵‌.۱ درصدی را در اختیار دارند. پیمانکار اصلی طرح مشارکت پتروپارس ایران و نارگون است. طبق شرایط موجود پیش راه اندازی طرح در نیمه اول سال ۱۴۰۶ براورد شده است.


محل طرح در استان کهکیلویه و بویراحمد، شهرستان دهدشت و تامین خوراک از پلی اتیلن گچساران انجام خواهد شد. آخرین بودجه مصوب بالغ بر ۱۸۴ میلیون یورو و ۱۲‌.۴ هزار میلیارد تومان است. عمده سرویس های جانبی به علت قرار گرفتن در منطقه کم برخوردار برای برق به میزان ۴۴ مگاوات در ساعت از طریق نیروگاه خودتامین، بخار مورد نیاز از طریق بویلرها با ۳۲ تن در ساعت، آب خام ورودی بالغ بر ۳۱۰ میلیون متر مکعب بر ساعت و گاز ورودی ۳۰ هزار متر مکعب بر ساعت که عمده آن برای نیروگاه صرف می شود.


استراتژی طرح به گونه ای طراحی شده که بتوان از ۷۰ درصد توان شرکت های داخلی در حوزه های مختلف بهره برد. این پروژه بهمن سال ۹۸ وارد چرخه اجرایی و قرارداد منعقد و اردیبهشت سال ۹۹ قرارداد موثر واقع شد. با محدودیت های فراوان طی چند سال اخیر و پس از تغییر تیم مدیریتی این طرح در ماه های پایانی سال ۱۴۰۳ جزو طرح های اولویت دار “فارس” در راستای تکمیل زنجیره ارزش قرار گرفت.


به تبع جمع آوری گازهای فلر در پالایشگاه بیدبلند و افزایش خوراک و ظرفیت تولید پلی اتیلن در پتروشیمی گچساران در پایین دست، دو شرکت پتروشیمی دهدشت و گچساران در اولویت طرح های “فارس” قرار گرفتند که امید می رود این حمایت ادامه داشته باشد.


آخرین وضعیت پیشرفت طرح در بخش مهندسی ۹۱.۹ درصد، تدارکات و خرید ۴۳ درصد، سیویل و ساختمان ۶۸ درصد و در نصب و راه اندازی ۱۸ درصد پیشرفت صورت گرفته است.


در پایان خرداد ۱۴۰۴ پیشرفت کل طرح ۴۴.۸ درصد بود. از سه پیمانکار مشارکت پترو پارس و نارگون ۴۰ درصد، گروه مپنا ۹.۴ درصد و سازه های آبی که متولی خط انتقال آب از رودخانه به سایت است ۷۵ درصد پیشرفت فیزیکی داشتند.


برآورد بودجه طبق آخرین تغییرات و نوسانات نرخ ارز و شرایط دستمزد، حمل و نقل و بیمه به ۱۴.۶ هزار میلیارد تومان و ۱۴۶ میلیون یورو برای ادامه پروژه نیاز است‌. اگر سازنده های داخلی همکاری داشته باشند امکان کاهش مبلغ ارزی و افزایش ریالی وجود دارد. متاسفانه با گذشت چهار ماه از سال سامانه وزارت صنعت برای ثبت سفارش ارز باز نشده که یکی از مشکلات اصلی پروژه است.


اهم اقدامات 


– انجام تکالیف مجمع و پیگیری بندها


– انجام و پیگیری افزایش سرمایه در شرف اقدام و انعقاد قرارداد با شرکت مشاور عرضه جهت تهیه گزارش توجیهی ۷ آبان ۱۴۰۳


– تشکیل کمیته ریسک و انتصابات


– ایجاد پرونده رعایت دستورالعمل مبارزه با پولشویی و حاکمیت شرکتی


– اطلاع رسانی در خصوص تکمیل مشخصات هویتی سهامداران و شناسایی سهامداران نامشخص


– انعقاد قرارداد نیروگاه خود تامین با شرکت مپنا


– تسویه با صاحبان اراضی مسیر خط لوله انتقال آب


– صدور رای اولیه مبنی بر ابطال افزایش سرمایه گچساران در پی دفاعیات این شرکت و متعاقباً نقض رای صادره که لازم الاجرا و قطعی است


– خاتمه پرونده تغییر کاربری اراضی در دیوان عدالت اداری با ابلاغ عوارض تغییر کاربری

انتهای پیام

 

source

توسط blogcheck.ir