به گزارش شهر بورس، بررسی تحولات اخیر در بازار خودروی کشور حاکی از ورود این صنعت به مرحله‌ای از رکود ساختاری است که دیگر نسبت به متغیرهای اقتصادی کلاسیک، واکنش قابل‌توجهی نشان نمی‌دهد. بی‌ثباتی سیاست‌گذاری، نبود افق روشن برای فعالان اقتصادی و تضعیف عمومی در شاخص‌های کلان اقتصاد، بازار خودرو را در وضعیت فرسایشی و بدون تحرک نگه داشته است.

مسیح فرزانه، کارشناس صنعت خودرو، در گفت‌وگویی با تجارت‌نیوز با تاکید بر نقش پررنگ تحولات سیاسی-اقتصادی در آینده این بازار، گفت: «طی هفته‌های اخیر و بر اساس داده‌های موجود، به‌وضوح می‌توان گفت که در سال ۱۴۰۴، اقتصاد سیاسی نقش محوری در جهت‌گیری بازار خودرو خواهد داشت.»

وی ادامه داد: «از ابتدای سال جاری، نشانه‌ای از بهبود یا بازگشت رونق در بازار خودرو مشاهده نشده است. وضعیت فعلی حاصل ترکیب بلاتکلیفی در تصمیم‌گیری‌های کلان و رکودی است که کل اقتصاد را در بر گرفته است.»

تبلیغ درون‌خطی

خطر تعطیلی زنجیره‌ای در صورت تداوم رکود

فرزانه با اشاره به فرسایشی شدن رکود بازار تصریح کرد: «ادامه این شرایط می‌تواند زنجیره‌ای از تعطیلی‌ها را در واحدهای خدماتی، صنفی و صنعتی فعال در حوزه خودرو رقم بزند. کاهش حجم معاملات و افت تقاضا، در نهایت به افت تولید، تعطیلی خطوط مونتاژ و تعدیل نیرو در بخش‌های مختلف منجر خواهد شد.»

به گفته این تحلیلگر، اگر رکود کنونی تعمیق یابد، فشار مضاعفی بر شرکت‌های خودروساز داخلی و واردکننده‌ها وارد خواهد شد؛ چراکه از سویی کاهش فروش به معنای کاهش درآمد و سرمایه در گردش این شرکت‌هاست، و از سوی دیگر، فضای تیره و تار بازار، انگیزه سرمایه‌گذاری را نیز به‌شدت تضعیف کرده است.

کاهش تولید بدون تاثیر معنادار بر قیمت‌ها

فرزانه افزود: «بازار خودرو اکنون در وضعیتی مشابه یک بیمار در حالت اغما قرار دارد. با وجود کاهش حدود ۱۵ درصدی در مجموع تولید خودرو نسبت به مدت مشابه سال قبل، این کاهش تأثیر محسوسی بر قیمت‌ها نداشته و بازار همچنان در رکود قیمتی و معاملاتی به‌سر می‌برد.»

نبود استراتژی واردات، مانع بازسازی بازار

وی همچنین به نبود برنامه‌ریزی شفاف در حوزه واردات خودرو اشاره کرد و آن را یکی از موانع اصلی در مسیر ترمیم بازار دانست: «عدم تدوین یک راهبرد روشن در حوزه واردات، موجب شده بازیابی بازار حتی در صورت بهبود سایر متغیرها نیز دشوار باشد.»

فرزانه در پایان خاطرنشان کرد: «توان خرید مصرف‌کننده طی ماه‌های گذشته به‌شدت کاهش یافته و همراه با افت سطح درآمد خانوارها، کشش بازار نیز به شدت افت کرده است. پیش‌بینی می‌شود در صورت تداوم روند فعلی، رکود در بازار خودرو تا پایان سال ادامه‌دار باشد.»

source

توسط blogcheck.ir