مرورگر هوشمند کامت با کمک هوش مصنوعی، تجربهای متفاوت از وبگردی فراهم میکند و بهشکل عمیقی با ابزارهای شخصی کاربر هماهنگ است.

به گزارش تکراتو و به نقل از androidheadlines، مدیرعامل شرکت Perplexity یعنی آراویند سرینیواس بهتازگی اطلاعات جدیدی درباره مرورگر تازه این شرکت با نام Comet ارائه داده است.
این مرورگر که فعلاً فقط با دعوتنامه در دسترس است، بر پایه هسته Chromium ساخته شده و بهشکل کامل با دستیار هوش مصنوعی اختصاصی Perplexity ترکیب شده است.
تفاوت اصلی Comet با مرورگرهای سنتی، حضور یک هوش مصنوعی کناری است که میتواند همزمان با وبگردی شما، محتوای در حال مشاهده را تحلیل و مدیریت کند؛ از خلاصهکردن ویدیوها گرفته تا استخراج متن و حتی ارسال بخشهایی از محتوا به اپلیکیشنهایی مانند Slack. این مرورگر همچنین به سرویسهایی مثل Gmail و Google Calendar متصل میماند.
گوگل کروم همچنان مرورگر اصلی کاربران در دنیاست و بهدلیل ارتباط خوبش با خدمات گوگل محبوبیت بالایی دارد، اما هیچ پادشاهی تا ابد سلطنت نمیکند. در گفتوگویی که اخیراً با الکس هیث از وبسایت The Verge انجام شده، سرینیواس درباره قابلیتهای مرورگر Comet توضیحات بیشتری داده است.
مرورگر Comet در واقع یک مرورگر مبتنی بر هوش مصنوعی است که مدلهای زبانی شرکت Perplexity را در خود جای داده و ادغام بسیار دقیقی با آنها دارد.
البته دسترسی به این مرورگر در حال حاضر فقط برای کسانی فراهم است که اشتراک ۲۰۰ دلاری در ماه تحت عنوان Perplexity Max دارند. بنابراین اطلاعات کاملی از امکانات Comet هنوز در دست نیست، اما در همین گفتوگو نکات جالبی بیان شده است.
این مرورگر روی پلتفرم متنباز Chromium ساخته شده که پایه اصلی مرورگر Chrome نیز هست. به گفته سرینیواس، آنها از این بستر استفاده کردهاند چون کیفیت مطلوبی دارد و نیاز به ساختن زیرساخت جدید نبود. این کار همچنین باعث میشود استخدام برنامهنویسان برای پروژه راحتتر شود.
یکی از ویژگیهای متمایز Comet نسبت به Chrome، حضور یک هوش مصنوعی کناری است که در کنار صفحات اینترنتی فعال میشود و میتوان از آن برای انجام کارهای مختلف کمک گرفت.
برای مثال، کاربر هنگام تماشای یک ویدیو میتواند از هوش مصنوعی بخواهد بخش مشخصی را پیدا کرده و همان قسمت را برای همکارانش در Slack ارسال کند. سرینیواس میگوید: کافی است دستیار هوش مصنوعی را فراخوانی کنید و همه این کارها بهسرعت انجام میشود.
این دستیار حتی متن کامل ویدیو را از YouTube استخراج میکند و میتواند دقیقاً از همان نقطهای که میخواهید، پخش را آغاز کند. سطح دقت و سرعت در این مرورگر، تجربهای متفاوت رقم میزند.
البته باید توجه داشت که مرورگر Comet هنوز بینقص نیست. سرینیواس تأیید میکند که فعلاً محدودیتهایی در عملکرد آن وجود دارد، اما باور دارد که طی شش ماه تا یک سال آینده بسیاری از این مشکلات برطرف خواهند شد.
گفتنی است Perplexity تنها شرکتی نیست که بهدنبال توسعه مرورگرهای مجهز به هوش مصنوعی است. طبق شایعات، شرکت OpenAI نیز احتمالاً روی یک مرورگر مشابه کار میکند.
source