به گزارش پایگاه خبری بورس پرس،
ال اوردن موندیال اعلام کرد: آمریکا با هدف تقویت برتری نظامی و حفظ کنترل راهبردی در خاورمیانه و شمال آفریقا، حضور نظامی گسترده‌ای در این مناطق دارد. بیش از ۵۰ هزار نیروی آمریکایی در بیش از ۲۰ پایگاه دائمی و موقت در ۱۲ کشور منطقه مستقر هستند.


بر اساس این گزارش این پایگاه‌ ها شامل تاسیسات دفاعی، آموزشی، سامانه‌های مقابله با موشک‌ های بالستیک، بنادر محافظ تنگه هرمز و باب‌ المندب و کشتی‌ های جنگی گشت‌ زنی در آب‌ های استراتژیک می‌ شوند.


آمریکا از دهه‌ های گذشته تاکنون، توافق‌ نامه‌ های همکاری نظامی با کشورهای مختلف امضا کرده که اغلب در پی جنگ‌های خلیج فارس شکل گرفته‌اند. از جمله، توافق‌نامه‌ های نظامی با کویت و بحرین که هر دو میزبان هزاران نظامی و تجهیزات پیشرفته آمریکایی هستند.


عمان نخستین کشور خلیج فارس بود که در سال ۱۹۸۰ به آمریکا اجازه استفاده از پایگاه‌ های نظامی خود را داد. اگرچه حضور آمریکا در این کشور اکنون محدود شده، نقش کلیدی در عملیات‌ های افغانستان ایفا کرد.


به‌ رغم همکاری نظامی نزدیک واشنگتن با تل‌ آویو، اسرائیل میزبان تعداد اندکی از نظامیان آمریکایی است و تاسیسات آنها به سایت‌ های رادار و یک پایگاه هوایی محدود می‌ شود. حدود ۱۰۰ سرباز آمریکایی در مصر نیز صرفاً در پروژه‌های تحقیقاتی فعالیت می‌ کنند.


آمریکا در سوریه برخلاف سایر کشورها، بدون همکاری با دولت مرکزی در مناطق تحت تسلط مخالفان پایگاه نظامی ایجاد کرده و احتمال وجود تاسیسات اعلام‌ نشده نیز وجود دارد. در عراق وضعیت مشابهی حاکم است و از سال ۲۰۰۳، آمریکا حضور ثابت را در جیبوتی حفظ کرده و پایگاه کمپ لمونیه را به عنوان تنها پایگاه دائمی رزمی در آفریقا اداره می‌ کند. پایگاهی که تنها چند کیلومتر از پایگاه نظامی چین فاصله دارد و نقش کلیدی در نفوذ واشنگتن به دریای سرخ و قاره آفریقا دارد.


آمریکا از آغاز سال ۲۰۲۳ حضور نظامی را در منطقه افزایش داده تا با تهدیدهای منطقه‌ ای علیه اسرائیل و اقتصاد جهانی مقابله کند. در این راستا، تعداد جنگنده‌ها، ناوها و سامانه‌ های دفاعی هوایی در منطقه افزایش یافته و حمایت از گنبد آهنین اسرائیل تقویت شد.


با بازگشت ترامپ به کاخ سفید، حملات و عملیات‌ های نظامی آمریکا به‌ ویژه در دریای سرخ تشدید شد. از جمله حملات گسترده‌ای علیه تأسیسات هسته‌ای ایران در ژوئن گذشته صورت گرفت که با واکنش ایران و حمله به پایگاه العدید در قطر همراه شد.


ترامپ همچنین ناوهای هواپیمابر را تا دریای عمان مستقر کرده و عملیات راف رایدر علیه جنبش انصارالله یمن را آغاز کرده که در جریان آن بیش از ۲۰۰ غیر نظامی یمنی و ده‌ ها مهاجر آفریقایی جان باختند. آماری که از مجموع قربانیان غیرنظامی اقدامات آمریکا در یمن طی ۲۳ سال گذشته پیشی گرفته است.

انتهای پیام

 

source

توسط blogcheck.ir