ما امروز قصد داریم شما را با مهم ترین دلایل ایجاد واریس و راه درمان آن آشنا کنیم. افراد به دلایل مختلفی دچار این بیماری می شوند. به دلایلی مانند ایستادن و نشستن طولانی، ژنتیک، بارداری و … این بیماری رخ می دهد که افراد می توانند با مراجعه به بهترین و با تجربه ترین پزشک این بیماری را درمان نمایند. واریس مکن است هیچ علائم و نشانه ای نداشته باشد و در صورت مبتلا شدن به این بیماری متوجه این بیماری می شوید. ما در این مقاله مطالبی درباره واریس و علل و راه درمان آن را در اختیار شما قرار داده ایم، پس تا پایان این مقاله ما را همراهی کنید.



واریس پا چیست؟

یکی از شایع ‌‌ترین بیماری عروقی انسان واریس می باشد که بیش تر بانوان باردار و افراد مسن به آن مبتلا هستند. به سیاهرگ ‌های بزرگی که تورم دارند و به هم پیچیده ‌اند و دارای رنگ ‌های آبی، قرمز یا به رنگ خود پوست روی سطح پوست ظاهر می ‌شوند، رگ های واریسی می ‌گویند. عروق عنکبوتی شبیه شبکه تار عنکبوت مشاهده می شوند. عروق واریسی ظاهری بد شکل در پاها به وجود می آورند و می ‌توانند ناراحتی شدیدی در افراد ایجاد کنند و در برخی مواقع عوارض ناخوشایندی به وجود می آورند که شامل بروز لخته های خونی و زخم های باز می باشد.

افراد می توانند با درمان ‎‌های کم تهاجمی رگ های واریسی را از بین ببرند. رفع و درمان واریس می تواند درد و خستگی را کاهش داده و از بیشترشدن آن ها جلوگیری کند. در اثر واریس ممکن است بی ‌حسی یا گزگز دست و پا ایجاد شود. زمانی که رگ ‌های یک عضو دچار مشکل می ‌شوند، خون ‌رسانی و اکسیژن ‌رسانی به آن ناحیه کاهش می‌ یابد. با کاهش خون رسانی و اکسیژن رسانی بی حس شدن یا گرفتگی عضلات پا یا دست به وجود می آید. علاوه بر دست و پا ممکن است نواحی دیگر نیز دچار واریس شوند. برای از بین بردن و درمان واریس به بهترین دکتر واریس در تهران مراجعه کنید.

واریس پا چیست؟

چه کسانی به واریس پا مبتلا می ‌شوند؟

  • اگر یکی از اعضای خانواده شما سابقه ابتلا به بیماری واریس را داشته باشد، شما از دیگر افراد بیش تر در معرض خطر ابتلا به این بیماری قرار دارید.
  • اگر افراد بیش تر اوقات به حالت ایستاده و یا نشسته هستید و این امر به مدت طولانی انجام گیرد ممکن است دچار واریس شوید.
  • واریس پا در دوران بارداری امری شایع می باشد. افزایش سن، تابش نور خورشید و تغییرات هورمونی یا وارد شدن آسیب از دلایل دیگر بروز عروق عنکبوتی می باشند.

راه های درمان واریس پا

درمان واریس پا با ورزش و خود مراقبتی

ورزش کنید: هر چقدر عضلات پای شما قوی ‌تر باشند، احتمال ضعیف شدن دریچه‌ های رگ‌ ها و همچنین جمع شدن خون در پاها کاهش می یابد.

  • سعی کنید پاهای خود را بالاتر از قلب قرار دهید، این امر به بازگشت خون از پاها به سوی قلب کمک می کند و همچنین از فشاری که به دیواره رگ‌ها وارد می کند می کاهد.
  • اگر کار شما طوری است که برای مدت طولانی می ‌نشینید، لازم است هر 30 دقیقه یک بار بلند شوید و کمی راه بروید. انقباض عضلات پای شما هنگام راه رفتن، سبب باز گشت خون به سوی قلب و کاهش فشار وارده بر دیواره رگ ‌ها می شود.
  • اگر برای مدت طولانی می‌ایستید، لازم است هر 30 دقیقه یک بار به خودتان استراحت بدهید. بی‌حرکت ایستادن، فشار زیادی را بر رگ‌های پای شما وارد می‌کند.
  • سعی کنید به مدت طولانی در وان آب داغ حمام نکنید. دمای بالا سبب گشاد شدن عروق و جمع شدن خون بیش تر در رگ ‌ها می ‌شود.
  • راهکارهایی که ارائه می شوند نمی‌ توانند شما را به طور کامل از شر واریس و عروق عنکبوتی خلاص کنند، ولی تا حد زیادی، مانع بروز عروق عنکبوتی و واریس جدید می ‌شوند پس سعی کنید به خوبی این راهکار ها را انجام دهید.

جوراب واریس

جوراب های واریس فشار بسیار کمی به نواحی مورد نظر وارد می کنند و تا حدی اثر ناشی از ضعف دریچه ‌های رگ‌ های پا را کاهش می‌ دهند و کمک بسیاری به بازگشت جریان خون به قلب می ‌کنند. با استفاده از این جوراب ها تورم در بخش ‌های پایینی پا کاهش می یابند و از لخته شدن خون جلوگیری می ‌شود. البته با پوشیدن این جوراب ها ممکن است باز هم عروق واریسی و عنکبوتی خود را مشاهده کنید. قبل از خرید این جوراب ها با متخصص مشورت نمایید تا جوراب با اندازه و فشار مناسب را به شما معرفی نمایند.

اسکلروتراپی یا درمان عروق واریسی

از رایج ‌ترین روش‌های درمانی موجود برای عروق واریسی اسکلروتراپی می باشد. متخصصان عروق از این روش برای درمان عروق واریسی و عنکبوتی کوچک استفاده می ‌کنند.

مراحل اسکلروتراپی

  • در مرحله اول پزشک متخصص ماده شیمیایی را مستقیماً به درون رگ آسیب دیده تزریق می ‌کند، این امر سبب تحریک دیواره ‌ها می شود. این تزریق در چند نواحی مختلف از دیواره انجام می ‌شود.
  • بعد از انجام تزریق، نواحی آسیب دیده برای مدتی ماساژ داده می‌ شوند.
  • بعد از آن برای هر پا باید یک جوراب واریس بپوشید.
  • شما باید برای مدتی تحت نظر باشید و بعد از آن می توانید به منزل بر گردید.
  • برای جلوگیری از بروز عوارض جانبی احتمالی، باید سعی کنید هر روز پیاده روی کنید و جوراب های واریس را طبق دستور پزشک بپوشید. بیش تر افراد باید این جوراب ها را برای مدت 2 تا 3 هفته بپوشند.
  • اغلب افراد می ‌توانند بعد از گذشت یک روز از انجام این روش، سر کار بروند و به فعالیت های روزانه خود بپردازند.
  • اسکلروتراپی سبب چسبیدن دیواره رگ‌ ها به هم می شود تا خون نتواند در آن‌ ها جاری شود و تجمع کند. این امر سبب بهبود گردش خون در عروق و همچنین کم شدن تورم پا می ‌شود.
  • معمولاً مویرگ‌ های عنکبوتی طی 3 تا 6 هفته از بین می روند و در نهایت بعد از طی 3 تا 4 ماه درمان خواهند شد. برای
  • اسکلروتراپی نیازی به بستری شدن و بیهوشی ندارد و در مطب پزشک انجام می شود.

درمان واریس پا با لیزر

  • برای درمان مویرگ ‌‌های عنکبوتی و عروق کوچک واریسی از لیزر نیز استفاده می شود. در این روش پزشک نور لیزر را به طور مستقیم روی رگ های آسیب دیده می‌ تاباند و بعد از انجام این کار مویرگ‌ های عنکبوتی بلافاصله محو می ‌شوند.
  • عروق واریسی بزرگ ‌تر در مرحله اول تیره و در آخر طی مدت 1 تا 3 ماه به طور کامل از بین می روند. برای رسیدن به نتایج مطلوب با لیزر، ممکن است لازم باشد چندین بار آن را تکرار کنید. اغلب افراد بلافاصله یک روز پس از انجام این روش، می ‌توانند به فعالیت های روزمره خود ادامه دهند. بعد از انجام هر روش درمانی توصیه می شود برای مدت کوتاهی از جوراب واریس استفاده کنید.
  • برای رسیدن به نتیجه مطلوب توصیه می ‌شود 3 تا 4 هفته در معرض تابش نور آفتاب قرار نگیرید. با انجام این کار می توانید از ایجاد لکه‌ های تیره و ایجاد عروق عنکبوتی و واریس جدید جلوگیری کنید.

لیزر درمانى درون وریدى (EVLT) و درمان رادیوفرکانسی ( RFA)

EVLT و RFA یکی از جدید ترین روش های درمان واریس می باشند. این دو روش از روش تخریب درون وریدی استفاده می کنند و درمان قطعی واریس پا را به دنبال دارند. متخصصین عروق از روش EVLT برای مویرگ های عنکبوتی و عروق واریسی کوچک و از روش RFA نیز برای درمان عروق واریسی بزرگ ‌تر استفاده می‌ کنند.

  • در این دو روش ابتدا با استفاده از بیهوشی موضعی ناحیه آسیب دیده بی‌ حس می ‌شود. بی حسی موضعی سبب تورم این نواحی می ‌شود.
  • بعد از انجام بی حسی جراح عروق برش کوچکی در ناحیه مورد نظر ایجاد می کند و کاتتر یا فیبر لیزری را وارد ورید آسیب دیده می ‌کند. با فعال شدن لیزر یا دستگاه رادیوفرکانسی، گرمای عروق بالا می رود و سبب از بین رفتن یا بسته شدن آن ‌ها می ‌شود.
  • افراد باید توجه داشته باشند که بعد از درمان با این روش، جوراب واریس بپوشید.
  • در این مرحله باید مدت کوتاهی تحت نظر پزشک خود باشید و بعد از آن می ‌توانید به خانه برگردید و به زندگی عادی خود ادامه دهید.
  • برای پیشگیری از برخی عوارض جانبی کوتاه ‌مدت این روش درمانی، مانند تورم و التهاب، سعی کنید برای مدت 1 تا 2 هفته از جوراب واریس استفاده کنید.
  • در این روش نیازی به استراحت طولانی نیست و از روز بعد از درمان می ‌توانید به کار های خود برسید.
راه های درمان واریس پا

علائم و نشانه های واریس

تمامی افرادی که دارای واریس هستند نشانه و علائم ندارند ممکن است برخی افراد دارای هیچ نشانه ای نباشند. برخی دیگر از افراد دچار علائم و نشانه‌ های واریس می ‌‌شوند که این علائم عبارتند از:

  • گرفتگی عضلات و درد در پاها
  • سوزن سوزن شدن یا سنگینی در پاها
  • خارش در اطراف رگ ‌های واریسی
  • قهوه ای شدن پوست به ویژه در اطراف مچ پا

علائم و نشانه‌ های ذکر شده در هنگام ایستادن یا نشستن به مدت طولانی بدتر می ‌شوند معمولاً واریسی شدن رگ ‌ها ممکن است سبب به وجود آمدن لخته‌ های خونی دردناک شوند.

چه کسانی مستعد بیماری واریس هستند؟

برخی افراد بیش تر از دیگران مستعد ابتلا به بیماری واریس می باشند. کسانی که شایع‌ ترین فاکتور خطر را داشته باشند، از دیگر افراد بیش تر مستعد ابتلا به این بیماری هستند:

  • تروما یا سابقه جراحی
چه کسانی مستعد بیماری واریس هستند؟

انواع واریس کدامند؟

واریس دارای انواع مختلفی می باشد. این بیماری به شکل‌ های مختلفی در افراد مشاهده می ‌شود و در سیاهرگ ها بروز می ‌کند. رگ ‌های متورم و تیره ‌رنگی که دردناک نیز هستند ممکن است واریس باشند. واریس انواع مختلفی دارد که عبارتند از:

واریس ورید صافن بزرگ: ورید صافن بزرگ، یکی از بزرگ ترین سیاهرگ بدن به شمار می رود که از مچ پا به ناحیه کشاله ران می ‌رسد. واریس پشت ران، پاها و قسمت بیرونی ران ‌ها از این دسته واریس ها می باشند.

واریس ورید صافن کوچک: این نوع واریس بیش تر پشت مچ پا و پشت زانو را درگیر می‌ کند، رگی که از قسمت بیرونی تاندون آشیل به رگ پشت زانو می ‌رسد.

واریس متوسط: واریس متوسط شدت متوسطی دارد ولی از لحاظ اندازه بزرگ می باشد و دارای رنگ کبود است. عدم درمان به ‌موقع این واریس ممکن است مشکلات جدی را به وجود آورد. لیزر و اسکلروتراپی از روش ‌های مناسبی برای درمان واریس متوسط هستند.

واریس شدید: این نوع واریس اگر به موقع درمان نشود سبب شدت پیدا کردن بیماری می شود و ممکن است سبب ایجاد ظاهر نامناسب روی پوست شود. تغییر رنگ پوست، ورم شدید رگ‌ ها و زخم پوستی از عوارض واریس شدید می باشند.

واریس عنکبوتی: از دیگر انواع واریس، واریس عنکبوتی می باشد. واریس عنکبوتی رگ ‌های کوچک و پیچ ‌دار با رنگ قرمز می باشد که اغلب پاها را درگیر می ‌کنند.

واریس شاخه ای: این نوع واریس، واریس طنابی ریشه دار زیر زانوها را درگیر می کند، این واریس شکل برآمده و بزرگی دارد و نسبت به نوع ورید صافن باریک‌ تر است.

کلام آخر

یکی از شایع ‌‌ترین بیماری عروقی انسان واریس می باشد که بیش تر بانوان باردار و افراد مسن به آن مبتلا هستند. به سیاهرگ ‌های بزرگی که تورم دارند و به هم پیچیده ‌اند و دارای رنگ ‌های آبی، قرمز یا به رنگ خود پوست روی سطح پوست ظاهر می ‌شوند، رگ های واریسی می ‌گویند. عروق عنکبوتی شبیه شبکه تار عنکبوت مشاهده می شوند. عروق واریسی ظاهری بد شکل در پاها به وجود می آورند و می ‌توانند ناراحتی شدیدی در افراد ایجاد کنند.

از شما عزیزان بسیار سپاس گزاریم که ما را تا پایان این مقاله همراهی کردید. سایت جراحتو همواره سعی داشته شما را با مهم ترین دلایل ایجاد واریس و راه درمان آن آشنا کند. امیدواریم این مطالب برای شما مفید واقع شده باشند. در صورت داشتن هر گونه انتقاد و پیشنهاد به سایت مراجعه نمایید و نظرات خود را با ما در میان بگذارید.

source

توسط blogcheck.ir