دادگاه فرانسوی مربوط به پرونده پاول دوروف (Pavel Durov)، هم‌بنیان‌گذار تلگرام، او را از سفر به نروژ برای حضور در «انجمن آزادی اسلو» منع کرده است. دوروف سخنران اصلی مجمع آزادی اسلو بنیاد حقوق بشر، اجلاسی برای حقوق بشر جهانی و خودمختاری است.

به گزارش میهن بلاکچین، دوروف اجازه ندارد به‌صورت حضوری در این کنفرانس شرکت کند و به‌همین دلیل قرار است سخنرانی خود را از راه دور و به‌صورت آنلاین انجام دهد.

آنچه در این مطلب می‌خوانید

مقاومت دوروف برای پذیرش اتهامات

قرار است مجمع آزادی اسلو از ۲۶ تا ۲۸ می ۲۰۲۵ (۵ تا ۷ خرداد) در اسلو، نروژ برگزار شود. این رویداد سالانه که توسط بنیاد حقوق بشر (The Human Rights Foundation) برگزار می‌شود، مدافعان حقوق بشر، روزنامه‌نگاران، هنرمندان، متخصصان فناوری و رهبران جهان را گرد هم می‌آورد تا تجربیات و استراتژی‌های خود را در ترویج آزادی و حقوق بشر در سطح جهانی به اشتراک بگذارند. مجمع ۲۰۲۵ با موضوع «تصور کنید» به بررسی قدرت تجسم آینده‌ای آزادتر حتی تحت رژیم‌های اقتدارگرا خواهد پرداخت.

ثور هالورسون (Thor Halvorssen)، بنیان‌گذار بنیاد حقوق بشر، از تصمیم دادگاه ابراز در مورد حضور نیافتن پاول دوروف در این مجمع ناامیدی کرده و گفته است که صدای دوروف برای این نشست اهمیت زیادی دارد و محروم کردن او از حضورش در این جلسه، جای تأسف دارد.

پاول دوروف از آگوست ۲۰۲۴ (مرداد ۱۴۰۳) در فرانسه تحت تحقیقات قضایی قرار دارد. او زمانی که قصد خروج از کشور را داشت، در فرودگاه لو بورژه پاریس بازداشت شد. دادستان‌های فرانسوی او را به همدستی در انتشار محتواهای نامناسب در پلتفرم تلگرام و امتناع از همکاری با پلیس متهم کرده‌اند.

گفته می‌شود تلگرام بیش از سه هزار درخواست رسمی از نهادهای امنیتی برای ارائه اطلاعات مرتبط با محتوای مجرمانه را رد کرده است. پس از بازداشت، دوروف با وثیقه‌ای ۵ میلیون یورویی آزاد شد؛ اما دادگاه او را مجبور کرد که در فرانسه بماند و دو بار در هفته خودش را به پلیس معرفی کند.

دوروف در دفاعیات خود گفته که این اتهامات بی‌‌پایه و اساس است. او تأکید کرده تلگرام در اروپا نماینده حقوقی مشخصی دارد که وظیفه آن پاسخ به درخواست‌های قانونی است و تلگرام هر جا که ممکن باشد، با مقامات همکاری می‌کند.

دوروف در بیانیه‌ای عمومی، بازداشتش را خلاف قانون اساسی دانسته و گفته که تلگرام پلتفرمی بی‌قانون نیست. به گفته او، این شرکت تلاش می‌کند تعادل میان حفاظت از حریم خصوصی، آزادی بیان و مدیریت محتواهای نامناسب را حفظ کند.

با وجود همه این توضیحات، دادگاه با سفر او به شهر اسلو مخالفت کرده و گفته احتمال فرار او بالاست.

فشار دولت فرانسه برای سانسور محتواهای سیاسی

دوروف همچنین مدعی شده که دولت فرانسه از او خواسته برخی محتواهای سیاسی را از تلگرام حذف کند. به گفته او، نیکولاس لرنر (Nicolas Lerner)، رئیس اطلاعات امور خارجی فرانسه، شخصا از او خواسته که محتواهای محافظه‌کارانه را پیش از انتخابات ریاست‌جمهوری رومانی، از تلگرام حذف کند.

او گفته این دیدار در هتل مجلل کریلون پاریس انجام شده و لرنر از او خواسته صدای مخالفان سیاسی رومانی را در تلگرام خاموش کند. دوروف در پستی در تلگرام گفت که دموکراسی با ساکت کردن مردم قابل‌دفاع نیست.

سازمان اطلاعات امور خارجی فرانسه این ادعا را رد کرد و گفت که گفتگوی آن‌ها با دوروف فقط درباره مسائل امنیتی مانند تروریسم و محتوای نامناسب بوده است و موضوعات سیاسی در این گفتگو مطرح نبوده‌اند.

با انتشار این ادعا، واکنش‌های زیادی در فضای مجازی شکل گرفت. چهره‌هایی مثل ایلان ماسک (Elon Musk) و ادوارد اسنودن (Edward Snowden) از دوروف حمایت کردند. آن‌ها گفتند این اتفاق نمونه‌ای از تلاش کشورهای غربی برای محدود کردن آزادی بیان آنلاین است.

انتقادات در میان حامیان آزادی بیان

طرفداران دوروف می‌گویند اتهام‌های مطرح‌شده علیه او انگیزه سیاسی دارند. آن‌ها هشدار داده‌اند اگر مدیران پلتفرم‌ها به‌خاطر حذف نکردن محتوای مدنظر دولت‌ها مجازات شوند، دیگر امنیتی برای کاربران باقی نمی‌ماند.

در مقابل، برخی نیز معتقدند پلتفرم‌هایی مثل تلگرام باید تلاش بیشتری برای حذف محتواهای غیرقانونی و حفاظت از کاربران آسیب‌پذیر انجام دهند.

دوروف می‌گوید تلگرام تعادلی مناسب بین این موضوعات ایجاد کرده است. او گفته که این پلتفرم هیچ‌گاه صدای معترضان در روسیه، بلاروس یا کشورهای دیگر را سانسور نکرده و چنین کاری را در اروپا هم انجام نخواهد داد.

بنیاد حقوق بشر گفته حتی حضور آنلاین دوروف در این انجمن نیز نقش مهمی در بحث‌های مربوط به حقوق دیجیتال دارد. در حال حاضر، دوروف همچنان در فرانسه مانده و در حال دفاع از خود در برابر اتهاماتی است که آن‌ها را بخشی از روند سانسور سیاسی در اروپا می‌داند.

منبع:
https://www.cryptopolitan.com/french-court-blocks-pavel-durovs-travel/

source

توسط blogcheck.ir