چانگ‌پنگ ژائو (Changpeng Zhao) – بنیان‌گذار بایننس که با نام سی‌زی (CZ) شناخته می‌شود – در تاریخ ۲۳ می (۳ خرداد) توییتی منتشر و از وال‌استریت ژورنال (WSJ) به‌شدت انتقاد کرد.

به گزارش میهن بلاکچین، او این رسانه را متهم کرد که با انتشار گزارشی نادرست و هدف‌دار، قصد ضربه‌زدن به صنعت ارزهای دیجیتال را داشته است. ژائو گفت که این گزارش، ضربه‌ای برنامه‌ریزی شده بوده که بر پایه اطلاعات نادرست نوشته شده و اهدافی در پشت‌پرده‌ داشته است.

شایعات برای تخریب CZ؟

ژائو با اشاره به قانون کانینگهام (Cunningham’s Law) نوشت:

بهترین راه برای رسیدن به پاسخ درست در اینترنت، این نیست که سوال بپرسی؛ بلکه این است که جواب اشتباه را منتشر کنی.

ایده پشت این قانون این است که افراد در اینترنت اغلب مشتاق‌ترند کسی را که اشتباه می‌کند اصلاح کنند تا اینکه به کسی که صرفا سوالی می‌پرسد پاسخ دهند. بنابراین، اگر قصد دارید پاسخی سریع و دقیق دریافت کنید، ارسال عمدی یک پاسخ اشتباه می‌تواند باعث اصلاحات سریع‌تر و کامل‌تر شود. در اینجا هم CZ معتقد است مقاله وال استریت ژورنال عمداً اشتباه یا گمراه‌کننده بوده است که به‌طور بالقوه باعث ایجاد بحث‌هایی می‌شود یا عمداً افراد را گمراه می‌کند.

سی‌زی توضیح داد که این مقاله، نه بر پایه اصول روزنامه‌نگاری، بلکه با نیت گمراه‌کردن خواننده نوشته شده است. او گفت وال‌استریت ژورنال سعی کرده است تا با فرضیه‌های اشتباه، داستانی از پیش‌ساخته را به خورد مخاطب بدهد.

ژائو اعلام کرد که این رسانه پیش از انتشار مقاله، یک‌سری سوال برای تیم روابط عمومی او فرستاده بود. به گفته او، پایه بیشتر این پرسش‌ها غلط‌ بود. مدیرعامل سابق بایننس توضیح داد:

اگر فقط چند نکته واقعی را اشتباه گرفته باشند، می‌شود درست‌شان کرد. اما اگر از اول با نیت منفی داستانی جعلی بسازند، دیگر نمی‌شود آن را اصلاح کرد. چون کل داستان اشتباه است.

سی‌زی (CZ)، مدیرعامل بایننس - منبع: Forbes
سی‌زی (CZ)، مدیرعامل بایننس – منبع: Forbes

ژائو (CZ) چند مورد مشخص از ادعاهای اشتباه مقاله را بیان کرد. او گفت در مقاله نوشته‌اند که او نقش واسطه (کار چاق‌کن) را برای سازمان ورلد لیبرتی فایننشال (WLF) ایفا کرده و برخی مقام‌های خارجی را به اعضای این سازمان معرفی کرده است. او این موضوع را به‌طور کامل رد کرد و نوشت:

من واسطه هیچ‌کس نیستم. من آقای ثاقب (Mr. Saqib) را به تیم WLF معرفی نکرده‌ام. آن‌ها از مدت‌ها قبل همدیگر را می‌شناختند. من برای اولین‌بار در پاکستان با آقای ثاقب دیدار کردم. من هیچ معرفی یا هماهنگی برای سفرهای خارجی WLF نداشتم.

ژائو در پستی دیگر به انگیزه‌های پشت پرده این گزارش پرداخت. او گفت که خبرنگاران وال‌استریت ژورنال از او درخواست پول نکرده‌اند تا انتشار مقاله را متوقف کنند؛ اما شنیده است که به آن‌ها پول داده‌اند تا علیه او گزارشی منفی بنویسند. او نوشت:

شنیده‌ام که به آن‌ها پول داده‌اند تا تخریب کنند.‌ شایعه شده است که یکی از سرمایه‌گذاران بزرگ در صرافی کریپتویی بزرگی در آمریکا به‌شدت در حال لابی کردن است تا نگذارد بایننس به تبدیل شدن آمریکا به پایتخت جهانی کریپتو کمک کند.

این سرمایه‌گذار از رقابت می‌ترسد و برای جلوگیری از آن، میلیون‌ها دلار خرج لابی‌گری کرده است. دلیلش هم ترس از رقابت است.

ژائو همچنین گفت که وال‌استریت ژورنال صرفا نقش بلندگو را دارد. او ادعا کرد که برخی نیروها در آمریکا، نمی‌خواهند آمریکا در مسیر رشد صعنت کریپتو حرکت کند. او نوشت:

وال‌استریت ژورنال صرفا یک تریبون است. نیروهایی در آمریکا هستند که می‌خواهند جلوی تلاش‌ها برای تبدیل شدن آمریکا به مرکز جهانی ارزهای دیجیتال را بگیرند. آن‌ها به صنعت کریپتو حمله می‌کنند، به رهبران بین‌المللی این صنعت حمله می‌کنند و حتی به دولت‌هایی که حامی ارزهای دیجیتال هستند نیز حمله می‌کنند.

در واکنش به این ادعاها، برخی حامیان صنعت ارزهای دیجیتال گفته‌اند که تعاملات ژائو با رهبران بین‌المللی، بخشی طبیعی از فعالیت در اکوسیستم مالی جهانی است. آن‌ها تاکید کردند که این تعامل‌ها به‌معنای فساد یا رفتاری غیرقانونی نیست.

گفتنی است زک ویتکاف و ورلد لیبرتی فایننشال نیز در حساب خود در پلتفرم X به این مقاله واکنش نشان داده و از اینکه مدام بدون ذکر حتی یک منبع، مطالب جنجالی علیه آن‌ها منتشر می‌کند، انتقاد کرده‌اند.

source

توسط blogcheck.ir