سیف‌الدین آموس (Saifedean Ammous)، اقتصاددان و نویسنده کتاب مشهور «استاندارد بیت کوین (The Bitcoin Standard)» در جریان بحث‌های داغ پیرامون موضوع اسپم در این شبکه بلاکچینی، اعلام کرده که حاضر است برای مقابله با این مشکل، مبلغی را صرف حمایت از توسعه‌دهندگان کند تا اسپم در این شبکه دشوارتر شود!

به گزارش میهن بلاکچین، این صحبت‌ها در حالی مطرح می‌شود که چندی پیش پیشنهاد حذف محدودیت ۸۰ بایتی تابع OP_RETURN در شبکه بیت ‌کوین، با موجی از اختلاف‌نظرهای گسترده در جامعه این ارز دیجیتال مواجه شده بود.

حمایت نویسنده کتاب استاندارد بیت کوین از مقابله با اسپم‌ها

اظهارات آموس در پاسخ به رشته‌توییتی از توسعه‌دهنده‌ای با نام مستعار «گرس‌فد بیت‌ کوین (GrassFedBitcoin)» مطرح شد.

این توسعه‌دهنده در توییت خود خواستار اعمال تغییراتی در کد اصلی بیت کوین شده بود که به اپراتورهای نودها اجازه می‌دهد راحت‌تر بتوانند داده‌های غیرمرتبط، معروف به «اینسکریپشن‌ها» (inscriptions) را فیلتر کنند. به گفته او، نبود ابزارهای کافی برای فیلتر کردن این نوع داده‌ها باعث می‌شود بلاکچین بیت کوین با اطلاعات غیرضروری شلوغ شود و کارکرد اصلی آن به‌عنوان یک پروتکل پولی تضعیف گردد.

گرس‌فد بیت کوین در این باره نوشته است:

هیچ‌کسی که یک نود شبکه را اداره می‌کنه دوست نداره اینسکریپشن‌هارو منتقل کنه.

وی همچنین مدعی است که افزایش محدودیت تابع OP_RETURN در گذشته، بر پایه فرضیات اشتباه صورت گرفته و حالا وقت آن رسیده که یک سیاست پیش‌فرض و قابل تنظیم برای جلوگیری از استفاده غیرمجاز از شبکه بیت کوین برای ذخیره داده‌های غیرپولی مثل تصاویر JPEG تعریف شود.

این پیشنهاد با واکنش‌های گسترده‌ای در جامعه بیت کوین مواجه شد. به عنوان مثال، آدام‌بک (Adam Back)، مدیرعامل شرکت بلاک‌استریم (Blockstream)، پیشنهاد این توسعه‌دهنده را نوعی «رقابت تسلیحاتی» توصیف کرده و مدعی شده که داده‌های اسپم در تراکنش‌های بیت کوینی می‌توانند به شیوه‌های مختلفی کدنویسی شوند. بنابراین مقابله با آنها نیازمند بروزرسانی مداوم ابزارهای فیلترینگ است.

منبع: Adam Back
منبع: Adam Back

آموس در حمایت از پیشنهاد گرس‌فد بیت کوین موضوع اسپم این شبکه را با ایمیل‌های اسپم مقایسه کرده و می‌گوید:

 کار ساده‌ای نیست، ولی ارزشش رو داره که کاری کنیم تا اسپمرها سریع‌تر به ورشکستگی برسن.

به باور او، مقابله با اسپم نوعی سانسور محسوب نمی‌شود، چراکه نودهای بیت کوین هم‌اکنون نیز بسیاری از تراکنش‌های نامعتبر را رد می‌کنند.

وی افزود:

وقتی یک نود تصمیم می‌گیره مزخرفات اسپم‌گونه‌ی یه عده رو حذف کنه، کارش به‌اندازه انتشار خود اون اسپم‌ها معتبره!

این صحبت‌ها بازتاب گسترده‌ای در میان کاربران داشته است. به عنوان مثال یکی از آنها پیشنهاد داده که توسعه‌دهندگان بیت کوین کور برنامه‌نویسانی را که در برخی استارتاپ‌ها مشغول توسعه ابزارهای اسپم هستند را به چشم «تسترهای کنترل کیفی (QA) غیرارادی» ببینند و به‌جای درگیر شدن، تمام ترفندهای آنها را منسوخ کنند.

با این حال آموس ایده دیگری دارد و می‌گوید می‌توان کار این برنامه‌نویسان را «از رده خارج» کرد یا حتی با استخدام برنامه‌نویسان مستقل، سیستم‌هایشان را از کار انداخت.

اختلاف‌نظرهای جدی بر سر آینده بیت کوین

این صحبت‌ها بار دیگر یکی از شکاف‌های عمیق جامعه بیت کوین را نشان می‌دهد؛ جایی که هنوز هم اختلاف نظرهای گسترده‌ای درباره کاربرد اصلی این شبکه وجود دارد. عده‌ای می‌گویند بیت کوین صرفا بستری برای ذخیره‌سازی داده‌های مالی است اما سایرین عقیده دارند می‌توان فراتر از این رفت و مثل سایر بلاکچین‌ها، از این شبکه استفاده‌های دیگری کرد.

طبق گزارش موسسه ممپول ریسرچ که در تاریخ ۴ فوریه منتشر شده، استفاده گسترده از اینسکریپشن‌ها می‌تواند میانگین اندازه بلاک‌های بیت کوین را به ۴ مگابایت در هر بلاک برساند؛ عددی که خیلی بیشتر از میانگین ۱.۵ مگابایتی فعلی است.

منظور از اندازه بلاک در شبکه بیت کوین، میزان داده‌ای است که در هر بلاک این شبکه ثبت می‌شود و رشد بیش از حد آن می‌تواند به کندی بلاکچین و افزایش کارمزدها منجر شود.

source

توسط blogcheck.ir