به گزارش بازیگر 360 ، نهمین روز از سی و ششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، شاهد جنجالی بود که به سرعت در فضای مجازی و رسانهها پیچید. ماجرا از جایی آغاز شد که پوستری با عنوان «جشن امضای کتاب سووشون» توسط نرگس آبیار، کارگردان سریال اقتباسی از این رمان مشهور، و بهنوش طباطبایی، بازیگر نقش «زری» در این سریال، در فضای مجازی منتشر شد.
پس از برگزاری نشستی با عنوان «ادبیات در قاب تصویر» با حضور آبیار، طباطبایی و جمعی از نویسندگان و منتقدان، این دو هنرمند در غرفه انتشارات خوارزمی حضور یافتند و با استقبال گستردهای از سوی علاقهمندان روبرو شدند که برای گرفتن امضا صف کشیده بودند.
این حضور اما با واکنشهای تندی از سوی نویسندگان، منتقدان و مخاطبان جدی کتاب مواجه شد. اسدالله امرایی، مترجم و روزنامهنگار، در واکنش به این مراسم، با نقل داستانی از حکیم انوری، این اقدام را «شاعردزدی» خواند و ابراز تاسف کرد که سیمین دانشور در قید حیات نیست تا شاهد این ماجرا باشد.
موجی از انتقادات در فضای مجازی به راه افتاد و بسیاری این سوال را مطرح کردند که چرا سلبریتیها جای نویسنده اصلی را در جشن امضای کتاب گرفتهاند. کاربران زیر پستهای بهنوش طباطبایی نیز به این اتفاق اعتراض کرده و پرسیدند که چرا او مهمترین اثر سیمین دانشور را امضا کرده است.
در این میان، روایتی متفاوت از سوی خبرگزاری ایرنا منتشر شد که بر اساس آن، پوستر جنجالی از سوی ناشر منتشر نشده و ناشی از بدسلیقگی تعدادی از عوامل سریال بوده که پس از تذکر ناشر از صفحات مجازی حذف شده است.
اسدالله امرایی، مدیرعامل انتشارات خوارزمی، در توضیحات تکمیلی اعلام کرد که تا جایی که در جریان بوده، کتابی امضا نشده و پس از نشست نقد و بررسی فیلمنامهی اقتباسی، صرفاً کارتپستالهایی امضا شدهاند. او همچنین این پست را از صفحه خود حذف کرد.
بر اساس اطلاعات منتشر شده، انتشارات خوارزمی به بهانهی ساخت سریال «سووشون»، چاپ جدیدی از کتاب را منتشر کرده که در انتهای آن تصاویری از شخصیتهای سریال گنجانده شده است. طراحی پوستر اما باعث ایجاد سوءتفاهم برای بسیاری از خبرنگاران و نویسندگان شده و این تصور را به وجود آورده که قرار است نرگس آبیار کتاب را امضا کند.
نکته قابل توجه این است که همین چاپ جدید «سووشون» با تصاویر سریال، فروش بالایی در نمایشگاه کتاب داشته است.
کانال تلگرامی باشگاه روزنامه نگاران ایران نیز با اشاره به این ماجرا، بر اهمیت دقت در طراحی اطلاعرسانی و نحوهی ارتباط با مخاطب تاکید کرد و از ناشران و روزنامهنگاران خواست تا با شفافیت و راستیآزمایی، از بروز سوءتفاهم و حاشیههای ناخواسته جلوگیری کنند.
source