اتحاد ماموت و دات وان برای تصاحب سایپا؟

دیدار زنجانی از ماموت (پیلسان) در ظاهر برای توسعه شبکه جاده ای تریلی های دات وان بوده است، اما این دیدار با توجه به تلاش ماموت برای افزایش ظرفیت ها و زیرساخت های تولید از زاویه دیگری نیز قابل بررسی است. شاید این دیدار به نوعی «اتحاد ماموت و دات وان برای تصاحب سایپا» نیز باشد.
به گزارش پایگاه خبری اسب بخار، بابک زنجانی پس از دیدارش از ماموت به بهانه ارائه گزارشی از کوتاه از این دیدار، به طور خلاصه به تبیین نگرش و دیدگاهش به خودروسازی پرداخته و تلاش کرده است. همچنین در این گزارش تلاش کرده است تا قطعه سازان نگران از انحصار و خواهان خرید سایپا را با خود همراه و با ایجاد اعتماد و ارسال پیام، از جمع رقبا خارج کند.
زنجانی در این گزارش تأکید کرده است: «قطعه سازان خودرو، بازوهای قدرتمند یک خودروساز هستند، قطعه ساز باید تأمین مالی باشد، قطعه ساز نباید دغدغه مالی و کسری حقوق کارگر را داشته باشد. قطعه ساز نباید از بانک تسهیلات بگیرد و برای یک خودروسازی فشل زندگی خود و خانوادهاش را دچار آسیب کند. خودروسازی ما وقتی قوی می شود که قطعه سازان را تأمین کند، وقتی قوی میشود که قطعه سازان را به فناوری روز و مدرن توسعه و کمک بدهد. از نظر دات وان قطعه ساز باید بدهکار خودروساز باشد تا کیفیت درستی ارائه بدهد و پاسخگو شود.»
در نگاه اول شاید شعارهای این گزارش از منظر دیگر تکراری و حتا برای نشان دادن آگاهی و تسلط او بر این صنعت هم به نظر بیاید، اما همزمان شدن حضور زنجانی در ماموت و انتشار خبر غیررسمی واگذاری سهام سایپا به او نیز می تواند از زاویه دیگری نیز بررسی شود.
گروه ماموت پس از برجام با ماموت خودرو به دنیای سواری وارد شد. تحریم ها فعالیت وارداتی آنها را محدود و به سمت تولید هدایت کرد. با توجه به زیرساخت ها، توانمندی ها، اما هنوز آنچنان که باید ماموت خودرو نتوانسته است سهم مناسبی و قابل توجهی در بازار خودرو داشته باشد. برخی کارشناسان ظرفیت پایین تولید را نقطه ضعف ماموت خودرو دانسته است و علت شراکت با دیار خودرو هم استفاده از خط تولید آن می دانند.
در این میان اما حضور زنجانی در شرکت پیلسان می تواند علاوه بر ارسال پیام به قطعه سازان، گروه دیگری را مخاطب قرار دهد. این حضور در آینده می تواند به همکاری دات وان و ماموت در سایپا ختم شود. شاید خواسته است با اعلام این خبر و ارائه گزارش اعلام کند که اگر چه از فاقد دانش خودروسازی است، اما می تواند از ظرفیت ها، دانش و تجربه ماموت استفاده کند. ماموت هم به دنبال توسعه و افزایش تولید است. یک طرف سرمایه و طرف دیگر تجربه و سابقه خودروسازی دارد.
البته همانطور که خبر واگذاری سهام نارنجی پوشان به زنجانی قطعی نشده است، اتحاد و شراکت ماموت و دات وان هم فقط یک گمانه زنی است. با این حال اگر بابک زنجانی (هلدینگ دات وان) و مهرزاد فردوس (گروه ماموت) در آینده ای نزدیک دست در دست هم دیده شدند، نباید تعجب کرد.
سایپا شرکت دات وان ماموت خودرو
source