به گزارش پایگاه خبری بورس پرس، سه فعال صنعت فولاد، چالش های صنعت، دلایل کاهش صادرات فولاد و راهکارهای رفع ناترازی انرژی را در گفت و گو با دنیای اقتصاد، مورد ارزیابی قرار دادند.

علی لواف مدیر بازرگانی شرکت فولادی: این صنعت با عوامل مختلف خارجی و داخلی مواجه است. با توجه به گرمای بی‌سابقه در این فصل قرار است روزهای سخت‌تری از لحاظ کمبود انرژی و ناترازی تجربه شود. یکی از دلایل بی‌ثباتی، نوسانات نرخ ارز است.

در نتیجه پایین آمدن نرخ ارز، صادرات برای تولیدکننده توجیهی ندارد. یکی از عوامل دیگر که به کاهش صادرات فولاد منجر شده، افزایش هزینه‌های حمل و نقل در بخش فولاد و سنگ آهن است. هزینه تمام‌شده حمل‌ و نقل داخلی زیاد شده، وجود تحریم‌ها و از طرفی وجود جنگ تعرفه‌ای منجر به پایین آمدن قیمت فولاد شده ولی از سوی دیگر قیمت برای شرکت‌های ایرانی رو به افزایش است.دستمزد نیروی کار بالاتر رفته و قیمت جهانی پایین آمده است.

امارات گواهینامه‌ای با عنوان ESMA صادر می‌کند. این گواهینامه مطابقت محصول یا خدمات با استانداردهای ملی امارات یا با استانداردهای بین‌المللی را تضمین می‌کند. ایران از این گواهینامه بی‌بهره است و نبود این گواهینامه این امکان را از کارخانه‌های ایرانی گرفته تا محصولات را صادر کند که این امر به کاهش گسترده صادرات منجر می‌شود.

از عوامل دیگر کاهش صادرات می‌توان به فرسودگی صنایع و کاهش بهره‌وری آنها یا عدم توسعه برند ملی در این بخش اشاره کرد. لزوم رفع تحریم‌ها برای کاهش ناترازی و سرمایه‌گذاری خارجی در این حوزه حائز اهمیت است.

رشید شاهچراغ مشاور توسعه سرمایه‌گذاری در معادن: کاهش صادرات فولاد عمدتا تحت تاثیر عوامل بین‌المللی نیست و عوامل داخلی روی آن اثر می‌گذارند. نسبت آسیبی که صنعت فولاد از ناترازی و کسری انرژی دیده به نسبت کاهش صادرات آن بیشتر است. عرضه انرژی با روند تقاضا همسو نیست.

برای رفع ناترازی انرژی در صنعت فولاد و کلیه صنایع باید از ابزار نوین تامین انرژی استفاده کرد. برای مثال از انرژی‌های تجدیدپذیر یا انرژی‌ های خورشیدی کمک گرفت. اگر بتوان نیروگاه‌های سیکل ترکیبی را با مشارکت بخش خصوصی و دولتی و ابزارهای تامین مالی نوین اجرای کرد گزینه بسیار مناسبی برای رفع ناترازی است.

از فناوری ‌طوری استفاده که در زنجیره ارزش فولاد میزان مصرف انرژی بهینه شود. یکی از فناوری‌های جدیدی که در کشورهای دیگر مانند هند و چین در حال استفاده است، فناوری بازیافت دمای خروجی کوره‌ها است که در ایران نیز می‌تواند مصرف انرژی را مدیریت کند. از طرفی اگر بتوان پیمان‌هایی بین دولت و بخش خصوصی تدوین که مصرف انرژی را کنترل کرد این امر بسیار موثر واقع خواهد شد.

حیدر کلیچ فعال صنعت: قطعی مکرر برق و گاز و آب در شرکت های صنعتی، قیمت‌گذاری دستوری، اعمال تعرفه‌های صادراتی فزاینده و تشریفات پیچیده تخصیص و رفع تعهد ارزی، سخت‌گیری‌های سازمان‌های مالیاتی، کم‌کاری بانک‌ها در تامین منابع مالی در کنار کاهش سرمایه‌ گذاری در تولید سنگ آهن و راه‌اندازی معادن جدید از جمله چالش‌های این صنعت بوده که حل آنها دشوار است.

البته اقدام عملی برای حل مشکلات سیاست خارجی، رفع تحریم‌ها و پیوستن به شبکه جهانی بانکی موجب حل برخی از این مشکلات و امیدوار شدن تلاشگران این عرصه خواهد شد .

انتهای پیام

 

source

توسط blogcheck.ir