سکوت مرگبار وزارت صمت؛ فاجعه در فاجعه

آسیب به خودروها در بندر شهید رجایی
آسیب به خودروها در بندر شهید رجایی

بسیاری از واردکنندگان به دنبال تعیین تکلیف و میزان خسارت ناشی از انفجار بندر شهید رجایی هستند. مشکلات تولید نیز خیلی زود خود را نشان داده است. در این شرایط، اما متولی اصلی صنعت خودروسازی هیچ واکنشی نسبت به اتفاقات اخیر نداشته است. در واقع می‌توان سکوت مرگبار وزارت صمت را «فاجعه در فاجعه» خواند.






به گزارش پایگاه خبری اسب بخار، روی کار آمدن دولت چهاردهم و مطرح شدن نام اتابک به‌عنوان وزیر صمت و سابقه حضورش در پارلمان بخش خصوصی، باعث خشنودی بسیاری از کارشناسان و فعالان بازار خودرو شد. این انتخاب، با توجه به صحبت‌های انتقادی پزشکیان درباره تولید و واردات، کیفیت و قیمت، نیز توأم و صنعت خودروسازی را به آینده امیدوار کرد.

اما از زمان رأی اعتماد مجلس به اتابک، رفته‌رفته این امید رنگ دیگری گرفت. برخلاف دو وزیر صمت دولت سیزدهم که محور و اهم فعالیت‌هایشان حول و حوش حوزه خودرو متمرکز شده بود، اتابک نشان داده است که علاقه‌ای به این حوزه ندارد.

حتی در بحبوحه و کشمکش‌های مجمع سهامداران ایران‌خودرو و حواشی پیش و پس از آن، باز هم واکنشی نشان نداد و کمی بعد، تنها به مصمم بودن دولت برای خصوصی‌سازی اشاره کرد و بسنده نمود.

در کوران بحث و نقد موافقان و مخالفان افزایش ۱۰۰ درصدی تعرفه واردات خودرو، و افزایش نرخ محاسبه ارز حقوق ورودی قطعات، هم صدایی از نفر اول صمت کشور درنیامد.

برخی اعتقاد دارند که او با حذف معاونت صنایع حمل‌ونقل و خودرو، به ایدرو تفویض اختیار کرده است تا این سازمان باسابقه و تجربه، مانند دوران پیش از فاطمی‌امین، نقش اول صنعت خودرو را ایفا کند.

اما با این حال، با توجه به شدت گرفتن مشکلات و چالش‌ها، باز هم وزیر صمت حضور ندارد. به نظر می‌رسد که اتابک به‌طور کل خودرو را فراموش یا رها کرده و برون‌سپاری نموده است.

حتی در حادثه اخیر بندر شهید رجایی و خسارات رسوب خودرو به دلیل عدم تخصیص ارز، و همچنین دپو قطعات به همین دلیل، باز هم سکوت پیشه کرده است. این در حالی است که بازار خودرو از نفر اول صمت کشور، انتظار حضوری فعال دارد.

فعالان این صنعت، اعم از واردکننده و تولیدکننده، نیز توقع گره‌گشایی دارند. با این حال، این روزها خبری از وزیر صمت، محمد اتابک، نیست.

در این شرایط، مشخص نیست که او واقعاً اهمیتی به بازار خودرو نمی‌دهد یا اینکه با این سکوت می‌خواهد حرف دیگری بزند؟

اما پرسش این است: با وضعیت فعلی، آیا خودروسازی واقعاً نیازی به وزیر صمت دارد؟

source

توسط blogcheck.ir