به گزارش پایگاه خبری بورس پرس،
محمد آقاجانلو در نشست شورای راهبردی سومین رویداد جامع معدن و صنایع معدنی دنیای اقتصاد، اعلام کرد: ایمیدرو دوره برجام و پسا برجام را از نزدیک لمس کرد. بنابراین با اتکا به این تجربه باید برای هر دو سناریوی توافق یا عدم توافق میان ایران و آمریکا، آماده بود.
بدون تردید چنانچه توافقی سازنده میان ایران و آمریکا شکل نگیرد، چالشهایی برای فعالیت در حوزه معدن و صنایع معدنی ایجاد خواهد شد. در چنین شرایطی باید در سریعترین زمان به دنبال راهکارهایی همچون تهاتر یا ایجاد صندوقهای کالایی با هدف تامین منابع مالی مورد نیاز شرکتها و صنایع بود.
در همینحال میتوان با اجرای روشهایی همچون انتقال بخشی از زنجیره تولید در خارج، بخشی از مشکلات ناشی از تحریم را مرتفع کرد. به عنوان نمونه میتوان از ظرفیت کشورهای همسایه همچون عمان برای تولید بخشی از زنجیره تولید فلزات در این کشور بهره گرفت. به این ترتیب گریزگاهی برای خروج از شرایط تحریمی حاصل میشود.
در فضای فعلی که مشخص نیست توافقی در راه است یا خیر میتوان از فرصت تعامل با چینیها برای بهبود مشکلات بهره گرفت. چنانچه توافقی میان ایران و آمریکا حاصل و تحریمهای حاکم بر اقتصاد مرتفع شود نیز باید به دنبال جذب مشارکت حداکثری در حوزه معادن و صنایع وابسته به آن و نیز سرمایهگذاری حداکثری در این بخش بود.
ناترازی انرژی محدود به گاز نیست. این محدودیت باید در تمام حاملهای انرژی مورد توجه باشد. اولویت در حوزه انرژی به صرفهجویی و تامین انرژی صنایع با اتکا به خودتامینی وابسته است. کما اینکه در روشهای جدید واحدهای احیای آهن اسفنجی میتوانند بخش بزرگی از گاز خروجی را مجددا استفاده و از آن برای تولید بهره بگیرند.
البته این دست اقدامات متکی به فناوریهای نوین هزینههایی بههمراه دارد اما با توجه به عدمنفع حاصل از کاهش تولید ناشی از تامین نشدن انرژی و مالیاتهای کربن، استفاده از این راهکارهای جدید نیز اثر بسزایی در رفع مشکلات ناترازی خواهد داشت. از صنایع انتظار میرود تلاش موثری برای ارتقای بهرهوری مصرف انرژی ترتیب دهند.
توسعه کمی و کیفی صنعت از دیگر مباحث جنجالآفرین است. در این سالها تلاش گستردهای برای ایجاد همگونی در زنجیره فلزات بخصوص فولاد ترتیب داده شده با اینوجود با توجه به تصویب قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار، مشکلاتی وجود دارد.
امکان تعدیل حقوق دولتی و مالکانه وجود دارد اما کاهش حقوق مالکانه و نفع حاصل از آن قرار است در چه بخشی مصرف شود؟ بدون تردید توسعه، بهره مالکانه و حقوق دولتی باید لازم و ملزوم یکدیگر باشند. معدنکاری هوشمند و حفاریهای عمیق در دستور کار ایمیدرو است. سه هفته آینده فراخوان جذب سرمایهگذار در حوزه اکتشاف برگزار خواهد شد. تمام پروانههای اکتشاف در دست ایمیدرو در قالب بسته های مختلف سرمایهگذاری ارائه میشود.
انتظار میرود شرکتها و مجموعههای سرمایهگذاری بزرگ نقش پررنگی از فعالیتهای اکتشافی بپذیرند. دولت و ایمیدرو نیز نقش نظارتی را پررنگتر کنند.
عملیات اجرایی پروژههایی به ارزش ۴میلیارد دلار در بخش معدن و صنایع معدنی در سال جاری آغاز خواهد شد.انتظار میرود بخشی از این منابع مالی از محل فاینانس تامین شود. امید است در سال جاری موانع پیش روی جذب سرمایه بخصوص سرمایه بخش خصوصی رفع شود.
انتهای پیام
source