به گزارش پایگاه خبری بورس پرس،
شرکت فولاد کردستان که “تجلی” در آن 57 درصد مالکیت دارد با اجرای دو پروژه اصلی شامل احداث مگامودول آهن اسفنجی در بیجار و کارخانه فولادسازی و نورد گرم در قروه در مسیر توسعه تولید فولاد گام برداشت. این پروژه‌ها همراه با طرح‌های زیرساختی مرتبط تا کنون پیشرفت قابل‌توجهی داشتند و پیش‌بینی می‌شود در سال‌های آتی اثر مهمی بر اشتغال‌زایی و زنجیره تولید فولاد داشته باشند.


بر اساس این گزارش، کریم رستمی زاده مدیرعامل فولاد کردستان در خصوص مهمترین برنامه های این شرکت، اعلام کرد: فولاد کردستان دو پروژه اصلی در دست اجرا دارد. پروژه نخست، احداث مگامودول آهن اسفنجی در شهرستان بیجار است که با بهره‌گیری از فناوری ایرانی پرد، ظرفیت تولید ۱.۶ میلیون تن در سال خواهد داشت. پروژه دوم، احداث کارخانه فولادسازی و نورد گرم در شهرستان قروه با ظرفیت تولید یک میلیون تن انواع ورق‌های فولادی با ضخامت‌ها و عرض‌های گوناگون است.


برای پشتیبانی از این دو پروژه اصلی، سه پروژه زیرساختی برای هر کدام تعریف شده است. در بیجار پروژه‌ها شامل خط انتقال برق، احداث تصفیه‌خانه و خط انتقال آب و ایستگاه تنظیم فشار و خط انتقال گاز است. در قروه نیز سه پروژه زیرساختی در حوزه آب، برق و گاز در حال پیگیری است.


میزان پیشرفت پروژه‌ها


پیشرفت پروژه آهن اسفنجی بیجار از مرز ۵۰ درصد عبور کرده است. در پروژه‌های زیرساختی بیجار نیز حداقل ۷۰ درصد کارها به اتمام رسیده است. در خصوص پروژه فولادسازی قروه به دلیل استفاده از فناوری پیشرفته و همکاری با تکنولوگ معتبر اروپایی، تمرکز اصلی سال گذشته بر بخش مهندسی بود و در این بخش حدود ۲۳ درصد پیشرفت داشت. بخشی از مسیر تولید شامل فولادسازی و بخشی از تصفیه‌خانه در این پروژه فعال شده است.


برنامه شرکت برای پروژه ها در سال آینده


رساندن پیشرفت برای پروژه آهن اسفنجی بیجار تا پایان سال آینده به حداقل ۸۰ درصد در دستور کار است. امید می رود پروژه‌های زیرساختی مربوطه نیز به مرحله بهره‌برداری برسند. در پروژه فولادسازی قروه، پیش‌بینی می‌شود پیشرفت بخش مهندسی به بیش از ۷۰ درصد برسد. فعالیت‌های اجرایی سازه‌های اصلی دیگر مانند نورد و کارخانه اکسیژن را آغاز خواهیم کرد.


تا پایان سال گذشته، پروژه آهن اسفنجی بیجار حدود ۳۰۰ نفر اشتغال‌زایی داشت و برای سال جاری نیز برنامه‌ریزی برای جذب و استخدام رسمی نیروهای مورد نیاز در حال انجام است. برنامه ریزی شده تا پایان سال آینده، تعداد اشتغال مستقیم و نیروی انسانی ثابت در این پروژه به ۵۰۰ نفر برسد.


در پروژه فولادسازی قروه نیز تا کنون حدود ۲۰ تا ۲۱ نفر بطور غیرمستقیم مشغول بکار شدند و با فعال شدن بخش اصلی خط تولید، پیش‌ بینی می‌شود حداقل ۴۰۰ نفر اشتغال مستقیم ایجاد شود. اولویت همواره جذب نیروی انسانی بومی از استان و بویژه شهرستان‌های قروه و بیجار بوده و تلاش می‌شود بیش از ۸۰ درصد استخدام‌ها از این مناطق صورت پذیرد.


اقدامات و برنامه ها برای تأمین مالی پروژه‌های بزرگ


برای تأمین مالی پروژه‌ها سه مسیر اصلی شامل بانک‌ها، مؤسسات مالی و سهامداران شرکت دنبال می‌شود. سهامداران تا کنون حمایت‌های مالی مناسبی داشتند. با مصوبات انجام شده و مذاکرات با بانک‌ها و مؤسسات مالی این فرآیند به نحو مطلوب پیش می‌رود. امید است ظرف یک تا دو ماه آینده نتایج مثبتی حاصل شود و با تأمین نقدینگی لازم، پیشرفت پروژه‌ها با سرعت بیشتری ادامه یابد.


میزان کل سرمایه‌گذاری مورد نیاز برای این 8 پروژه در حدود ۸۰۰ میلیون یورو برآورد شده که تاکنون حدود ۶ هزار میلیارد تومان از محل افزایش سرمایه سهامداران تأمین شده است.

انتهای پیام

 

source

توسط blogcheck.ir