بانک تسویه حساب‌های بین المللی (BIS) هشدار داده که ممکن است ارزهای دیجیتال و استیبل کوین‌ها باعث بی‌ثباتی مالی و افزایش نابرابری شده و خواستار تنظیم قوانین قوی‌تری در این زمینه شده است.

به گزارش میهن بلاکچین، طبق گزارشی که ‌BIS در تاریخ ۱۵ آپریل (۲۶ فروردین) منتشر کرده، گسترش استفاده از ارزهای دیجیتال می‌تواند برای سیستم‌ مالی سنتی خطرآفرین بوده و شکاف ثروت را تشدید کند. در این گزارش آمده که تعداد سرمایه‌گذاران و حجم سرمایه موجود در بازار کریپتو و دیفای، اکنون به «حد بحرانی» رسیده‌اند و حفاظت از سرمایه‌گذاران به یک نگرانی قابل توجه برای نهادهای نظارتی تبدیل شده است.

نگرانی BIS از نقش استیبل کوین‌ها در بی‌ثباتی بازار

گزارش ‌BIS همچنین تاکید کرد که اندازه بازار ارزهای دیجیتال باید زنگ خطری برای مقامات باشد؛ نه تنها از نظر نقش آن‌ها در امور مالی سنتی و اقتصاد واقعی، بلکه به‌دلیل چالش‌های پایداری ذاتی که در خود بازار کریپتو موجود است. این بانک همچنین به نقش استیبل کوین‌ها اشاره کرد که این توکن‌ها به ابزاری برای انتقال ارزش درون بازار کریپتو تبدیل شده‌اند.

گزارش BIS و نگرانی از تاثیر ارزهای دیجیتال و استیبل کوین‌ها بر بی‌ثباتی بازار - منبع: BIS
گزارش BIS و نگرانی از تاثیر ارزهای دیجیتال و استیبل کوین‌ها بر بی‌ثباتی بازار – منبع: BIS

بانک تسویه‌ حساب‌های بین‌المللی خواستار ایجاد مقررات هدفمند برای استیبل کوین‌‌ها شد. این مقررات که ثبات و الزامات مربوط به دارایی‌های پشتیبان این توکن‌ها را شامل می‌شود، تا اطمینان حاصل شود که در شرایط بحرانی بازار امکان تبدیل استیبل کوین‌ها به دلار آمریکا وجود داشته باشد.

این گزارش در حالی منتشر شده که تنها در ۲ هفته پیش کمیته خدمات مالی مجلس نمایندگان آمریکا، لایحه‌ای موسوم به استیبل اکت (STABLE Act) را با رای ۳۲ به ۱۷ به تصویب رساند. هدف استیبل اکت ایجاد چارچوبی شفاف برای تنظیم مقررات استیبل کوین‌هایی است که با تاکید بر شفافیت و حمایت از مصرف‌کننده، به قیمت دلار آمریکا متصل می‌شوند.

در تاریخ ۱۳ مارچ (۲۳ اسفند) نیز قانون دیگری با عنوان جینیس اکت (GENIUS Act) با رای ۱۸ به ۶ در کمیته بانکداری سنا تصویب شد. این قانون به‌دنبال ایجاد دستورالعمل‌هایی درباره وثیقه‌گذاری و الزام کامل صادرکنندگان به رعایت قوانین ضد پول‌شویی است.

بانک تسویه حساب‌های بین المللی همچنین نسبت به این موضوع ابراز نگرانی کرده که ممکن است بازارهای ارز دیجیتال با فراهم کردن امکان سوءاستفاده برای سرمایه‌گذاران بزرگ، از احساسات سرمایه‌گذاران خرد و کم‌تجربه، نابرابری درآمدی را تشدید کنند؛ همان‌طور که در فروپاشی صرافی FTX در سال ۲۰۲۲ مشاهده شد. در این گزارش آمده است:

وقتی قیمت ارزهای دیجیتال در سال ۲۰۲۲ سقوط کرد، کاربران در واقع بیشتر معامله می‌کردند. این نگران‌کننده‌تر است، زیرا زمانی که میگوها (سرمایه‌گذاران خرد) مشغول خرید بودند، نهنگ‌های بیت کوین در حال فروش بودند.

این مسئله نشان می‌دهد بازار کریپتو که اغلب به‌عنوان فرصتی برای رشد فراگیر و ثبات مالی معرفی می‌شود، در واقع می‌تواند ابزاری برای باز توزیع ثروت از فقرا به ثروتمندان باشد.

فعالیت نهنگ‌ها و سرمایه‌گذاران خرد پس از فروپاشی FTX - منبع: BIS
فعالیت نهنگ‌ها و سرمایه‌گذاران خرد پس از فروپاشی FTX – منبع: BIS

این گزارش در پایان نتیجه‌گیری می‌کند که دیفای و امور مالی سنتی (TradFi) از لحاظ محرک‌های اقتصادی زیرساختی شباهت‌های زیادی دارند، اما ویژگی‌های منحصربه‌فرد دیفای چالش‌های جدیدی را ایجاد می‌کند که نیازمند مداخلات پیش‌دستانه نهادهای ناظر هستند تا ثبات مالی را حفظ کرده و همزمان از نوآوری نیز حمایت کنند.

source

توسط blogcheck.ir