یک پرورش‌دهنده فلفل تند در ایالت کارولینای جنوبی آمریکا که پیش‌تر فلفلی به مراتب تندتر و اثرگذارتر از اسپری‌های فلفل پلیس را تولید کرده بود، باز هم به روش اصلاح نژاد توانست فلفلی سه برابر تندتر از رکورد جهانی قبلی خود را پروش دهد.

آگهی

رقم «فلفل ایکس» توانست رسما جایگاه رقم «فلفل کارولینا ریپر یا فلفل دم عقربی» را به عنوان تندترین فلفل جهان از آن خود کند.

فلفل‌شناسی به نام «اد کاری» که بنیانگذار شرکت‌ محصولات فلفلی «پوکربات پپر» نیز هست، ده سال گذشته از عمر خود را صرف تحقیق بر روی «فلفل ایکس» کرده است. ایکس نام موقت گونه‌ای از فلفل تند است که «تندی و حرارت فوری و وحشیانه‌ای» از خود تولید می‌کند.

پنج سال از آن سال‌ها فقط صرف این شد که اثبات شود فلفل ایکس گیاهی متفاوت با میوه‌های متفاوت است و اینکه میانگین تندی آن در مقایسه با گیاهان و گونه‌های مختلف حتما باید ثبت می‌شد.

آقای کوری در این رابطه گفت: «ما علم‌های مختلفی همچون ژنتیک، شیمی، و گیاه‌شناسی را در هم آمیختیم.»

فلفل ایکس که بر اساس معیار مقیاس اسکویل دارای سطحی از تندی برابر با ۲ میلیون و ۶۹۳ هزار واحد است، به عنوان تندترین فلفل چیلی جهان در تاریخ نهم اکتبر در کتاب رکوردهای جهانی گینس ثبت شد.

تندی که با گوشت و استخوان آن را می‌فهمید

تندی این فلفل به حدی است که ساعت‌ها پس از اتمام تست‌های گینس نیز طعم اولیه‌ خود را حفظ کرده بود.

آقای اد کاری در این رابطه به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفت که «سه ساعت و نیم تندی آن را حس می‌کردم. بعد از آن گرفتگی‌های عضلانی ظاهر شدند. این گرفتگی‌ها وحشتناک هستند. من تقریباً یک ساعت در زیر باران روی دیواری مرمرین خوابیده بودم و از درد ناله می کردم.»

برخلاف طعم تند و شیرین موجود در فلفل‌های قرمز رنگ دم‌عقربی، باید گفت که رقم فلفل‌های ایکس با رنگ‌های زرد مایل به سبز دارای طعمی بی‌مزه هستند.

به کانال تلگرام یورونیوز فارسی بپیوندید

اد کاری با اشاره به اصلاحات ژنتیکی انجام شده گفت که فلفل ایکس برآمده از تلفیق ژنتیکی فلفل دم‌عقربی و یک رقم از فلفل مخصوص از ایالت میشیگان است که آن هم «به طرز وحشیانه‌ای تند» است.

اد کاری در توضیح درباره میزان تندی این فلفل توضیح داد: «اولش یک تندی شدید دارد که بلافاصله ظاهر می‌شود. آن وقت است که کله شما با خودش می‌گوید که وای، نه. چه اتفاقی دارد می‌افتد؟ سپس بدن شما شروع به واکنش نشان دادن می‌کند. بعد از آن شما بدنتان را در آغوش می‌کشید. آن را در سینه خود حس می‌کنید.» اد کاری در یک ویدئو در شبکه یوتیوب افزود: «فلفل ایکس مثل فلفل دم‌عقربی گلوی شما را نمی‌سوزاند، اما وقتی تندی آن را حس می‌کنید که دردهای شما شروع شروع می‌شود».

فلفل X چگونه در مقیاس اسکویل اندازه‌گیری می‌شود؟

بر اساس توضیحی که گینس ارائه کرده است، مقیاس اسکویل تندی فلفل تند را به صورت عددی و بر اساس میزان غلظت ماده کپسایسین در فلفل اندازه‌گیری می‌کند،‌ ماده‌ای که در تماس با بافت انسانی احساس سوزش ایجاد می‌کند.

به گزارش آسوشیتدپرس، احساس سوزش تولید شده توسط ماده شیمیایی کپسایسین باعث آزاد شدن اندورفین و دوپامین در بدن می‌شود.

«اد کاری» که پس از غلبه بر اعتیاد به مواد مخدر به کشت فلفل روی آورد، می‌گوید که حس ناشی از تندی فلفل‌ها شبیه به نوعی سرمستی و سرخوشی با مواد طبیعی است.

آقای «کاری» این یافته تازه خود را با متخصصان پزشکی به اشتراک گذاشته است تا به افرادی که از درد یا ناراحتی‌های مزمن رنج می‌برند کمک کند.

شاید ماجرا به همین جا ختم نشود. آقای کاری احتمال کشف گونه‌های اصلاح نژادشده دیگری به مراتب تندتر از فلفل ایکس را رد نکرد اما توضیح بیشتری هم در مورد آن ارائه نکرد.

وقتی که خبرگزاری آسوشیتدپرس از اد کاری پرسید که «آیا این اوج تندی است؟» کاری لبخندی شیطنت آمیز بر چهره‌اش گل انداخت و گفت «نه، این اوج نیست.»

دانشگاه وینتروپ در کارولینای جنوبی چهار سال گذشته را صرف انجام آزمایش‌هایی بر روی نمونه‌های این فلفل کرد تا امتیاز اسکویل فلفل ایکس را تعیین کند.

آگهی

در اینجا نحوه مقایسه فلفل ایکس با سایر فلفل‌ها آمده است:

  • فلفل هالاپینو (با ۳ تا ۸ هزار واحد تندی اسکویل)؛
  • فلفل هابانرو (با ۳۵۰ تا ۱۰۰ هزار واحد تندی اسکویل)؛
  • فلفل دم عقربی (با متوسط یک میلیون و ۶۴۰ هزار واحد تندی اسکویل)؛
  • فلفل ایکس ( با متوسط دو میلیون و ۶۹۳ هزار واحد تندی اسکویل)؛

برخلاف تصور رایج در بین مردم، این دانه‌های فلفل نیستند که سبب تندی فلفل می‌شوند، بلکه عامل کپسایسین در جفت یا بافتی قرار دارد که دانه‌ها را در خود نگه می‌دارد.

به گزارش آسوشیتدپرس، فلفل تنها چیزی نیست که تندی آن بر اساس معیار Scoville رتبه‌بندی می‌شود، اسپری فلفل دارای امتیاز متوسط یک میلیون و ۶۰۰ هزار واحد تندی اسکویل است در حالی که اسپری دفع خرس دارای امتیاز متوسط ۲.۲ میلیون اسکویل است.

source

توسط blogcheck.ir