به گزارش پایگاه خبری بورس پرس،
با مشارکت و سرمایهگذاری شرکت فولاد مبارکه، پنج پروژه عمرانی و خدماتی شهرستان مبارکه یکشنبه ۲۱ بهمن با حضور معاون سیاسی و اجتماعی استاندار اصفهان، مدیرعامل فولاد مبارکه، نماینده مردم مبارکه در مجلس، امام جمعه مبارکه و جمعی از دیگر مسئولان استان و منطقه مبارکه افتتاح و کلنگزنی شد.
اقدامات فولاد مبارکه باعث افزایش سرمایههای اجتماعی در منطقه مبارکه شد
ایوب درویشی معاون سیاسی و اجتماعی استاندار اصفهان در مراسم افتتاح و کلنگزنی طرحهای عمرانی مبارکه، اعلام کرد: مجموعه فولاد مبارکه بهعنوان یک بنگاه اقتصادی پیشرو در این منطقه شرایط را به نحو مطلوب برای رشد بخشهای مختلف جامعه از جمله علم و صنعت فراهم کرده است.
بنابراین صرف نگاه صنعتی نسبت به این بنگاه اقتصادی یک نگاه ناقص بوده و منجر به بروز مشکلات زیادی میشود. ولی در نگاه درست و منطقی فولاد مبارکه خود را عضوی از جامعه صنعتی میداند که به همسایگان، مردم و محیطزیست توجه ویژهای دارد. اقدامات فولاد مبارکه منجر به افزایش سرمایههای اجتماعی در منطقه شده است.
فرهنگ غنی، نجابت، بلوغ و صبوری مردم مبارکه از عوامل موفقیت فولاد مبارکه بود
محمدیاسر طیبنیا مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه در مراسم افتتاح و کلنگزنی طرحهای عمرانی مبارکه، اعلام کرد: اگر فولاد مبارکه در نقطه دیگری از کشور شکلگرفته بود، امروز در این جایگاه قرار نداشت و در حقیقت فرهنگ غنی، نجابت، بلوغ و صبوری مردم این منطقه عامل موفقیت این صنعت بود.
افزایش جمعیت، لزوم دسترسی به آموزش با کیفیت و ارتقای زیرساختها باعث شده تعریف سواد به معنای پیشین یعنی صرف خواندن و نوشتن نباشد. یکی از رسالتهای اصلی فولاد مبارکه طی سالهای اخیر توجه به زیرساختهای آموزشی مانند ساخت مدرسه و بویژه ساخت هنرستانها بود. در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش توجه ویژهای به بحث هنرستانها و مهارتآموزی شده است. بنابراین با تمرکز بر هنرستانهای شهرستان و استان، توسعه مهارتی پاینده هدف قرار داده شد.
دانشآموزان دیروز، کارکنان امروز کارخانههایی مانند فولاد مبارکه و چرخانندگان این صنایع هستند. از این رو نباید نگاه معطوف به مدیریت محدود خود باشد. زیرا فولاد مبارکه در بلندمدت، همزیستی طولانیمدتی را در کنار همسایگان و دوستان مدنظر دارد. فولاد مبارکه متعالی در بطن یک شهرستان مبارکه توسعهیافته قابلتصور است.
اگر آوازه مبارکه به دلیل گره خوردن با فولاد و آوازه نام فولاد بهواسطه گره خوردن با نام مبارکه جهانی شده از فرهنگ غنی و متعالی مردم این منطقه نشاتگرفته است. ممکن است در چند دهه اخیر مرارتهایی هم از قبل این صنعت در کنار منافع آن حادث شده باشد اما امروز فولاد مبارکه باید به نقطهای برسد که برای مردم سراسر منفعت باشد.
منفعت صرفاً در تولید محصولات فولادی نیست. بنابراین اقداماتی مانند افتتاح هنرستان تلاش، احداث زیرگذر شهدای فولاد مبارکه، پروژه انتقال پساب روستای حسنآباد و طالخونچه و احداث جاده ورودی حسنآباد توسط این شرکت آغاز شده است. این اقدامات نه از سر تکلیف و وظیفه بلکه بر اساس اعتقاد قلبی بهمنظور قدردانی از مردم منطقه صورت میگیرد.
مجموعه فولاد مبارکه نقش بسزایی در توسعه و آبادانی منطقه داشت
زهرا سعیدی نماینده مردم مبارکه در مجلس در این مراسم، اعلام کرد: مجموعه فولاد مبارکه نقش بسزایی در توسعه و آبادانی منطقه داشته و در توسعه طرحهای عمرانی، کمک را دریغ نکرده است. این صنعت بزرگ با ایفای مسئولیت اجتماعی امید را در منطقه ترویج میکند.
مجموعه فولاد مبارکه کمک را در توسعه طرحهای عمرانی مانند احداث تقاطع وحدت و تجهیز هنرستان دریغ نکرده با اینحال درخواست می شود این صنعت بزرگ همچنان در حوزه ایفای مسئولیت اجتماعی قدم بردارد تا امید را نهتنها در میان مردم شهرستان بلکه بین مردم کل کشور ترویج دهد. به امید اینکه فرداهایی بهتری در این مملکت وجود داشته باشد.
قدردانی امامجمعه مبارکه از مدیرعامل فولاد مبارکه
مهدی موسوی امامجمعه مبارکه نیز در مراسم افتتاحیه، اعلام کرد: این پروژهها در راستای رفاه حال مردم صورت گرفته و از تمامی عزیزانی که این خدمات را انجام دادهاند، بویژه مجموعه فولاد مبارکه و مدیرعامل قدردانی می شود.
نگاه و استراتژی شرکت مبنی بر توسعه متوازن
حمیدرضا خسروانیپور معاون طرح و توسعه فولاد مبارکه در حاشیه مراسم، اعلام کرد: ساختار تصویب، مهندسی و اجرای طرحهای توسعه در فولاد مبارکه از استاندارد های روز دنیا پیروی میکند و بر همین اساس قبل از هر تصمیمی، ذینفعان را شناسایی و منافع را در نظر دارد.
مردم منطقه بهعنوان اصلیترین ذینفعان در کنار فولاد مبارکه هستند و انجام طرحهای دسترسی ایمن به محیط پیرامونی فولاد مبارکه از اولویتهای توسعه است. با توجه به نگاه و استراتژی مبنی بر توسعه متوازن این شرکت بیش از ۲.۴۸ هزار میلیارد تومان در پروژههای عمرانی و خدماتی شهرستان مبارکه سرمایه گذاری کرده است.
بهعنوان مثال در پروژه احداث پل و اصلاح و ایمنسازی جاده دسترسی به روستای حسنآباد، گلایه مردم منطقه از ناایمن بودن مسیر تردد و ضعف طراحی آن بود. بر همین اساس، طراحی و مهندسی جدید برای مسیر ایمن بهصورت دو بانده و احداث دو میدان و پل راهآهن روستای حسنآباد و احداث ۳ کیلومتر مسیر جدید، ۲ کیلومتر بهینهسازی مسیر فعلی و ۵۵۰ مترمربع میدانسازی به ارزش ۱۱۲ میلیارد تومان در نظر گرفته و همزمان مجوزهای لازم از اداره راه و منابع طبیعی اخذ شده تا با دقت و مدیریت زمان، ظرف مدت یک سال برای مردم منطقه تردد ایمنتری فراهم شود.
بهمنظور اصلاح جادههای دسترسی در میدان امیرکبیر و ورودی اتوبان مبارکه و حذف ترددهای اضافی کامیونهای حمل محصول و رفاه بیشتر ساکنان محدوده نهچیر و قهنویه، تقاطع غیرهمسطح با ۴ دستگاه پل واقع در زیرباندهای رفت و برگشت مبارکه به طالخونچه و رفت و برگشت به فولاد مبارکه به مبلغ ۶۰ میلیارد تومان احداث شد.
زنجیرهای از پروژهها برای تأمین آب فولاد مبارکه از منابع جدید براساس رهنگاشت آب در شرکت تعریف شده و بهصورت سبدی از پروژههای به هم مرتبط در حال اجرا است. بررسی تجربیات دیگران در انتقال آب از منابع موجود نشان میدهد برداشتهای جدید از زایندهرود زمینه ایجاد معارضات اجتماعی حتی در سطح ملی را دارد و این نه به نفع مردم و نه مطلوب فولاد مبارکه است. از این رو رویکرد فولاد مبارکه رساندن همین برداشت حداقلی از آب زایندهرود به صفر و استفاده از منابع جدید است.
جمعآوری فاضلاب شهرهای پیرامون فولاد مبارکه نیز با هدف ارتقای بهداشت عمومی، حسن همجواری و توسعه شبکه فاضلاب شهری به منظور پیشگیری از آلودگی آبهای زیرزمینی بوده و بهتبع آن ارتقای فرایند تصفیهخانههای درون شهرها مهمترین دستاورد این پروژه برای شرکت و مردم منطقه است.
بر همین اساس ۳۵ کیلومتر لولهگذاری در حسنآباد با سرمایهگذاری ۷۰۰ میلیارد تومان در مدت کوتاهی انجام خواهد شد و ۳ میلیون متر مکعب فاضلاب خام به داخل فولاد مبارکه هدایت و عملیات تصفیه و مناسبسازی آب خروجی برای صنعت انجام میشود. فاضلابی که در شهرهای اطراف فولاد مبارکه یک معضل بوده و هر خانوار ملزم به صرف هزینههایی برای دفع آن در بازههای زمانی متعدد بود و از طرفی، نبود زیرساخت جمعآوری و دفع آن مشکلات زیستمحیطی برای مردم ایجاد کرده با در نظر گرفتن ذینفعان پروژهها یعنی مردم منطقه به بخشی از منبع تأمین آب فولاد مبارکه تبدیل خواهد شد.
فولاد مبارکه از سال ۹۲ تا کنون ۶۰ میلیون یورو برای تأسیس شبکه فاضلاب ۹ شهر از شهرستانهای مبارکه و لنجان هزینه کرده است. در سال جاری نیز برای شهرهای مجلسی، طالخونچه و اکنون روستای حسنآباد سرمایهگذاری کرده تا این پسابها جمعآوری و بهمنظور استفاده بهینه از منابع آبی که امروز بهشدت با محدودیت مواجه است در فولاد مبارکه بکار گرفته شود. البته این کار بخشی از سبد زنجیرهای پروژههای تأمین آب از منابع تجدیدپذیر است. بهعنوان مثال تصفیهخانه داخلی فولاد مبارکه نیز باید توسعه یابد که در حال انجام است.
سرمایهگذاری 12.7 میلیارد تومانی فولاد مبارکه در پروژه احداث ساختمان و زمین چمن هنرستان تلاش مبارکه و مساعدت 1.3 میلیارد تومانی این شرکت در تجهیز شبکه بهداشت این شهرستان از دیگر اقدامات فولاد مبارکه در فراهم آوردن زمینه توسعه آموزش و تکریم مردم منطقه بوده که خوشبختانه این دو پروژه نیز افتتاح شد.
تعامل مثبت فولاد مبارکه برای توسعه فضاهای آموزشی استان اصفهان
مجتبی ملااحمدی رئیس هیاتمدیره مجمع خیرین مدرسهساز استان اصفهان هم در حاشیه مراسم، اعلام کرد: فولاد مبارکه در مسئولیت اجتماعی بویژه در عرصه آموزش و پرورش، همکاریهای مناسبی داشت. پروژههای متعددی در استان اصفهان با مشارکت فولاد مبارکه در حال اجرا است. بهعنوانمثال پروژهای در شهرستان مبارکه افتتاح شده و هفته آینده پروژهای دیگر در شهرستان شاهینشهر افتتاح خواهد شد. همچنین چند پروژه دیگر نیز در حال کلنگزنی است.
در انتهای مراسم نیز با اهدای لوح تقدیر از محمدیاسر طیبنیا مدیرعامل مجموعه فولاد مبارکه به دلیل نگاه ویژه به انجام مسئولیتهای اجتماعی تجلیل شد.
انتهای پیام
source