به گزارش پایگاه خبری بورس پرس، مجتبی عزیزیان در نشستی خبری با بیان اینکه تامین سرمایه نوین مدیریت 5 صندوق سرمایه‌گذاری در اوراق بهادار با درآمد ثابت شامل صدور و ابطالی و قابل معامله در بورس با مجموع حجم 24 هزار میلیارد تومان را بر عهده دارد، اعلام کرد: صندوق سرمایه‌گذاری مشترک آتیه نوین بزرگ‌ترین صندوق تحت مدیریت با حجم 17 هزار میلیارد تومان، هشتمین صندوق بزرگ بین صندوق‌های با درآمد ثابت است.

این صندوق طی سال جاری برای سومین بار اقدام به افزایش بازدهی کرده و با پرداخت سود ماهانه و روز شمار 30 درصد(48.34 درصد موثر) رتبه دوم بازدهی بین صندوق‌های بزرگ صدور و ابطالی را کسب کرد. رشد منابع تحت مدیریت این صندوق‌ از ابتدای سال 4.6 هزار میلیارد تومان معادل 38.5 درصد بود.

همچنین با افزایش نرخ سود صندوق‌های‌ قابل معامله نهال سرمایه ایرانیان و ارمغان ایرانیان برای بار سوم طی یک سال گذشته، بازده موثر این صندوق‌ها به 88.34 درصد رسید و جایگاه چهارم و پنجم در بازدهی و تغییر ارزش خالص دارایی را در بهمن ماه کسب کردند.

تامین سرمایه نوین مدیریت تعداد 5 صندوق سرمایه‌گذاری مختلط و سهامی با مجموع حجم 14.8 هزار میلیارد تومان را بر عهده دارد. این صندوق‌ها با داشتن عملکردی برتر از شاخص کل در رده 10 صندوق سهامی با بالاترین بازده قرار گرفتند.

خدمات بازارگردانی

صندوق سرمایه ­گذاری نوین پیشرو از تیر سال 93 فعالیت را تحت عنوان صندوق بازارگردانی آغاز کرده و بازارگردانی صندوق پالایش یکم، شفا دارو، بیمه نوین، تامین سرمایه نوین، بانک اقتصاد نوین، صندوق سپهر اندیشه نوین، صندوق نهال سرمایه ایرانیان و سرمایه­ گذاری ملل را بر عهده دارد. مجموع دارایی­ های تحت مدیریت صندوق 2.1 هزار میلیارد تومان بوده که 1.4 هزار میلیارد تومان در سهام تحت بازارگردانی قرار دارد. همچنین خالص ارزش دارایی ­های صندوق 2 هزار میلیارد تومان است.

توسعه ابزار‌های نوین 

با توجه به جهش‌های ارزی سال‌های اخیر و تورم متدوام در سطوح بالا، وزن اختصاص یافته به طلا در سبد سرمایه‌گذاری افراد بیش از پیش شد. تامین سرمایه نوین طی سالیان متمادی از صندوق‌های جدیدی که به بازار سرمایه معرفی شدند بی‌بهره مانده بود. بنابراین باید تنوعی در سوپرمارکت مالی بوجود می‌آورد تا برای سرمایه‌گذاران کارکرد داشته باشد.

در این راستا “تنوین” بعد از تغییر ماهیت صندوق و انجام پذیره‌نویسی جدید با حدود 100 میلیارد تومان سرمایه‌، عملیات صندوق جدید را آغاز کرد و عمده منابع صندوق سرمایه‌گذاری در اوراق مبتنی بر سپرده کالایی در گواهی سپرده شمش طلا و انواع سکه‌های طلا اختصاص پیدا کرد.

همچنین در راستای متنوع‌سازی خدمات، پلتفرم تامین سرمایه نوین فعالیت را به عنوان پلتفرم آنلاین تأمین مالی جمعی مبتنی بر مشارکت با نام “نوین استارت” را آغاز کرد. هدف از ایجاد این پلتفرم تامین مالی از طرح‌هایی است که در حوزه کسب و کار، ایده و طرح‌های استارت اپی فعالیت می‌کنند.

روند قیمت سهام “تنوین”

با توجه به عملکرد مالی اخیر، بازدهی سهام “تنوین” در مقطع 6 ماهه مثبت 28 درصد بود در حالی که گروه تامین سرمایه در همین بازه 14 درصد بازدهی داشت. همچنین نسبت P/E “تنوین” 4.2 مرتبه در حالی که P/E گروه 5.7 مرتبه است.

افزایش 91 درصدی درآمدها در 10 ماه سال

تامین سرمایه نوین با شناسایی 2.4 هزار میلیارد تومان درآمد عملیاتی در ده ماه سال نسبت به مدت مشابه سال گذشته، رشد 91 درصدی را ثبت کرد. 1.6 هزار میلیارد تومان از این درآمد عملیاتی مربوط به درآمد ارائه خدمات و عمدتا از محل فعالیت‌های اصلی شامل درآمد تعهد پذیره نویسی و درآمد بازارگردانی و درآمد مدیریت صندوق های سرمایه‌گذاری بود که نسبت به مدت مشابه سال گذشته (507 میلیون تومان)، 219 درصد افزایش نشان می‌دهد. 

سود خالص در عملکرد 9 ماهه نسبت به مدت مشابه سال قبل از 922 میلیارد تومان به 1.094 میلیارد تومان رسید که حاکی از رشد 19 درصدی است. عمده دلیل رشد کم سود نسبت به درآمدها، مازاد بر سود اوراق پرداخت شده به صندوق های سرمایه‌گذاری جهت بهبود عملکرد آنها بود.

طبق آمار جایگاه در صنعت و رقبا از منظر اغلب شاخص‌های عملکرد مالی و غیرمالی با سهم 11 درصدی درآمدی در میان مجموع درآمد 12 تامین سرمایه، حفظ شده و بهبود یافته است. از منظر بودجه نیز با تحقق 140 درصدی درآمد در 10 ماهه، فراتر از برنامه های پیش‌بینی شده‌، گام برداشته است.

دارایی تحت مدیریت تامین سرمایه نوین تا پایان دی ماه به 42 هزار میلیارد تومان رسید که در رتبه ششم میان تمام شرکت‌های تامین سرمایه قرار دارد.

برنامه انتشار 11 هزار میلیارد تومان اوراق

از ابتدای سال تا کنون پذیرش ارکان تعهد پذیره نویسی و بازارگردانی بالغ بر 1.3 هزار میلیارد تومان اوراق با ضامن بانکی از جمله 1000 میلیارد تومان اوراق مرابحه صنعت فولاد شادگان و 300 میلیارد تومان اوراق مشارکت شهرداری تهران را بر عهده گرفته است.

از طرفی برنامه انتشار و عضویت در انجمن حداقل 8 طرح به میزان 11 هزار میلیارد تومان تا پایان سال در دست اقدام است که در مراحل مختلفی از انتشار قرار دارند. از این تعداد، 3 طرح در مرحله اخذ موافقت اصولی و 2 طرح در مرحله دریافت مجوز انتشار هستند که 3 هزار میلیارد تومان از این اوراق به انتشار نزدیک‌تر هستند.

15 پروژه فنآورانه

در راستای اهداف کلان و جهت بهبود عملکرد، گسترش دامنه حضور و بروز رسانی زیرساخت‌ها به منظور بهره‌مندی از فرصت‌ها و مقابله با تهدیدهای جدید، واحد فناوری اطلاعات در سه حوزه نوآوری در محصولات تامین سرمایه، بهبود روندهای جاری و توسعه زیرساخت، اقدام به توسعه کرد.

بزرگترین چالش تامین سرمایه ها: نرخ بهره

بزرگترین چالش شرکت‌های تامین سرمایه بحث نرخ بهره است. با توجه به شرایط انتظار می‌رفت ۱۱ بهمن ماه سیاست بانک مرکزی در خصوص نرخ بهره تغییر نکند اما اصولاً در سیاست گذاری باید نقشه راه داشت. به دلیل عدم مشخص بودن نرخ بهره، “تنوین” میزان انتشار اوراق را بطور استاندارد در نظر گرفت.

پیشنهاد شد نرخ اوراق گواهی ۳۰ درصدی طی سال گذشته شناور در نظر گرفته شود تا ریسک‌ صندوق‌های سرمایه‌گذاری هج شود اما برای تامین مالی هیچ شرکتی این پیشنهاد را نپذیرفت.

انتهای پیام

 

source

توسط blogcheck.ir