جزییات جدید تولید 10 ماهه خودروسازان شبه دولتی
یک ماه و نیم به پایان سال ۱۴۰۳ باقی مانده است و با توجه به جزییات جدید تولید ۱۰ ماهه خودروسازان دولتی، به نظر می رسد امسال نیز برنامه تولید ۱.۷ میلیون دستگاهی که ابتدای سال دومین وزیر صمت دولت سیزدهم وعده داده بود، محقق نخواهد شد.
به گزارش پایگاه خبری اسب بخار، براساس گزارش های ارائه شده به کدال اگر چه تولید ماهانه خودروسازان بزرگ کشور (ایران خودرو، سایپا و پارس خودرو) با رشد ۱۴.۷درصدی همراه شده اند، اما در مجموع، تولید ۱۰ ماهه این خودروسازان با ۷۱۰ هزار و ۳۱ دستگاه نسبت به مدت مشابه سال قبل با افت تولید ۶.۳ درصدی مواجه شده است.
به این ترتیب با توجه به مدت زمان باقی مانده از سال جاری و وعده تولید ۱.۷ میلیون دستگاه، امسال نیز برنامه های تولید مانند سال ۱۴۰۲ محقق نخواهد شد. براساس ادعای وزارت صمت دولت سیزدهم، قرار بود سال ۱۴۰۲ میزان تولید به ۱.۶میلیون دستگاه برد، اما تا پایان سال گذشته در مجموع ۱.۳۳۸.۸۵۶ تولید شد.
امسال نیز دومین وزیر صمت دولت سیزدهم در اوایل سال جاری از برنامه ریزی برای تولید ۱.۷ میلیون دستگاه خبر داد. با این حال با توجه به مشکلاتی نظیر کاهش نقدینگی، قطعی برق در تابستان و کمبود و عدم تخصیص به موقع ارز، امسال نیز نمی توان به تحقق این برنامه امید داشت.
بنا بر اطلاعاتی که این خودروسازان به بورس داده اند، از ابتدای سال تا انتهای دی ماه ۷۱۹ هزار و ۳۱ دستگاه خودروی سواری تولید شده است. در مدت مشابه سال پیش ۷۶۷ هزار و ۲۹۳ سواری از خط تولید این خودروسازان خارج شده بود.
آمار ۱۰ ماهه تولید ایران خودرو
آبی پوشان جاده مخصوص طی این مدت ۴۲۰ هزار و ۴۳۷ دستگاه سواری تولید کرده اند. این شرکت در ۱۰ ماه ابتدایی سال گذشته، ۴۴۴ هزار و ۴۷۱ دستگاه سواری تولید کرده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل افت ۲۴ هزار و ۳۴ دستگاهی، معادل ۵.۴ درصد را به ثبت رسانده اند.
افت ۴۰ درصدی تولید پژو
با توجه به توقف تولید بیشتر محصولا خانواده پژو، درحالحاضر فقط پژو ۲۰۷ در ایران خودرو تولید می شود. در این ۱۰ ماه ۱۳۸هزار و ۵۴ دستگاه پژو تولید شده است. مقایسه با تولید ۲۳۱ هزار و ۸۸۲ سال گذشته، تولید پژو در ایران خودرو 40 درصد افت داشته است.
ایران خودرو، همچنین طی این مدت ۹۸ هزار و ۴۰۴دستگاه از محصولات گروه سورن را تولید کرده است. با در نظر گرفتن تیراژ ۴۹ هزار و ۵۲۰ دستگاهی این گروه خودرویی در ۱۰ سال گذشته، تولید این محصولات تقریباً ۱۰۰ درصد افزایش داشته است.
تولید دنا نیز در این مدت ۳.۵ درصد افزایش داشته است. از ابتدای سال تا پایان دی ماه سال جاری ۷۳ هزار و ۹۶۸ دستگاه دنا در ایران خودرو تولید شده است. این در حالی است که در ۱۰ ماهه پارسال ۷۱ هزار و ۴۳۹ دستگاه از این خودرو تولید شده بود.
برخلاف دنا، رانا ۲۷ درصد افت تولید داشته است. در مدت زمان مورد بررسی ۱۴هزار و ۵۸۰دستگاه رانا به تولید رسیده است، اما سال گذشته در این مدت ۱۹هزار و ۹۹۶ دستگاه از این خودرو تولید شده بود.
در این مدت همچنین آبی پوشان جاده مخصوص موفق به مونتاژ ۱۳ هزار و ۲۰ دستگاه هایما شده اند. بررسی تیراژ تولید ۱۶ هزار و ۷۳۹ دستگاهی این خودرو نشان می دهد که مونتاژ هایما نیز با ۲۲ درصد افت همراه شده است.
در ۱۰ ماه امسال همچنین ۵۶ هزار و ۸۰۵ دستگاه تارا در ایران خودرو تولید شده است که در مقایسه با تیراژ سال گذشته ۳۲ درصد رشد داشته است. در ۱۰ ماه پارسال ۳۸ هزار و ۶۹۴ دستگاه از این محصول تولید شده بود.
در آمار تولید ایران خودرو آیتمی به نام خودروهای تولیدی تجارینشده وجود دارد که عدد درجشده در مقابل آن، ۹ هزار و ۵۴۶ دستگاه است، که این میزان به خودروهای ناقص تولیدی اشاره دارد که ۵ هزار و ۱۶۸ دستگاه آن مربوط به دی ماه است.
همچنین بخش دیگری به نام «دیگر محصولات» تعریف شده که تولید ایران خودرو در این بخش ۲۵ هزار و ۶۰۶ دستگاه بوده است. بدینترتیب کاهش تولید خانواده پژو نقش مهمی در افت تولید محصولات سواری ایران خودرو ایفا کرده است.
آمار تولید سایپا
از ابتدای سال جاری تا پایان دی ماه ۲۱۳ هزار و ۱۳۶دستگاه سواری توسط نارنجی پوشان جاده مخصوص تولید شده است که نسبت به مدت مشابه با سال قبل با تیراژ ۲۳۷ هزار و ۷۳۱ دستگاه ۲۴ هزار و ۵۹۵ دستگاه، معادل ۱۰.۳درصد کمتر، کاهش تولید داشته اند.
در این مدت خانواده ایکس ۲۰۰ (تیبا، کوئیک و ساینا) با ۱۷۳هزار و ۵۳۲ دستگاه بیشترین حجم تولید را به خود اختصاص داده اند. با توجه به تولید ۱۹۵هزار و ۶۳۷ دستگاه در سال گذشته، این خانواده ۱۱.۳ درصد افت را ثبت کرده اند.
در ۱۰ ماهه ابتدایی سال سایپا ۴۰ هزار و ۵۵۲ دستگاه شاهین معمولی و اتومات تولید کرده است که در مقایسه با سال قبل تولید این محصول نیز با ۳.۶ درصد افت مواجه شده است. در مدت مشابه سال قبل حدود ۴۲ هزار و ۷۵ دستگاه شاهین تولید شده بود.
در این مدت همچنین ۲۶ دستگاه آریا اتوماتیک تولید شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۷ دستگاه بیشتر شده است.
کارنامه ۱۰ ماهه پارس خودرو
کارنامه ۱۰ماهه پارس خودرو به عنوان دیگر خودروساز بزرگ و یکی از زیرمجموعه های سایپا نیز نشان می دهد که در این مدت ۸۵ هزار و ۴۵۸ دستگاه سواری از خط تولید این شرکت خارج شده است و کمتر از نیم درصد رشد را نشان می دهد. در مدت مشابه سال گذشته ۸۵ هزار و ۹۱ دستگاه در پارس خودرو تولید شده بود.
طبق گزارش ارسالی به بورس، گروه Q200 پارسخودرو تیراژ ۵۴ هزار و ۲۲۳ دستگاهی در ۱۰ ماه امسال داشته است که نسبت به مدت مشابه پارسال با تیراژ ۶۳ هزار و ۱۶۱ دستگاهی، از افت بیش از ۱۴ درصدی حکایت دارد.
پارس خودرو در این مدت هزار و ۲۳۴ دستگاه کوییک معمولی دندهای تولید کرده است. ضمن اینکه از ابتدای مهر ماه امسال تولید این خودرو متوقف شده است. پارس خودرو در مدت مشابه سال قبل ۲۱ هزار و ۸۹۰ دستگاه از این خودرو تولید شده بود.
پارس خودرو برخلاف افت و کاهش شدید تولید کوییک معمولی دندهای، تولید سهند را با جدیت بیشتری پیگیری کرده است، به نحوی که، تولید ۴۰ دستگاهی سال گذشته در مدت مشابه را به ۱۲ هزار و ۴۸۶ دستگاه رسانده است.
در همین مدت پارس خودرو 17 هزار و ۵۱۵ دستگاه ساینا اس تولید کرده، این در حالی است که در مدت مشابه سال قبل از این نوع خودرو اصلاً تولید نکرده بود.
آمار تولید خودرو ایران خودرو خودروسازان سایپا صنعت خودرو
source