بر طبق اخبار ارز دیجیتال، در ماههای اخیر ارزهای دیجیتال سولانا، فانتوم و ریپل، از رمزارزهایی بودهاند که رشد خوبی را به دست آوردهاند. این احتمال میرود که در آینده نیز این پروژهها بتوانند رشد خوبی داشته باشند. با وجود اعتبار بالا و متدهای پیشرفتهای که ارزهای سولانا، فانتوم و ریپل برای عرضه خدمات بر بستر شبکه بلاکچین استفاده میکنند، بااینحال قبل از خرید هرکدام و آغاز سرمایهگذاری، باید مهمترین نکاتی که پیرامون این پروژهها وجود دارند را مورد بررسی قرار داد.
معرفی سولانا، فانتوم و ریپل
ویژگی مشترکی که بین هر سه ارز سولانا، فانتوم و ریپل وجود دارد، این است که سرعت پردازش شبکه بلاکچین آنها یک پله از سایر ارزهای دیجیتال بالاتر است. البته دلیل شهرت آنها را نیز میتوان همین امر دانست. در ادامه این بخش، هر سه ارز دیجیتال با جزئیات بیشتری معرفی شدهاند.
سولانا چیست؟ | سرعت و مقیاس پذیری
سولانا یک شبکه بلاکچین است که امکان اجرای قراردادهای هوشمند و dApps را فراهم کرده است. این شبکه در سال ۲۰۲۰ توسط آنتونی یاکوونکو راهاندازی شد و تا امروز توانسته عملکرد خوبی داشته باشد. ویژگی خاصی که سولانا را نسبتبه سایر رقبا متمایز میکند، سرعت بالای آن است. شبکه سولانا میتواند بیش از ۶۵ هزار تراکنش در ثانیه را پردازش کند که به مراتب از سرعت شبکههایی مثل بیت کوین و اتریوم بیشتر است.
علاوهبر این، مقیاسپذیری این شبکه نیز بینظیر است. شبکه سولانا میتواند افزایش ناگهانی حجم پردازشها را بهراحتی مدیریت کرده و از بروز اختلال در خدماترسانی جلوگیری کند. تعداد کاربرانی که امروزه بهصورت روزانه از سولانا استفاده میکنند، به بیش از ۳.۵ میلیون نفر میرسد. این در حالی است که شبکههای رقیب مانند اتریوم، ۱.۵ میلیون کاربر روزانه دارند. چنین امری کاملا نشاندهنده پیشتازی سولانا است.
ارز فانتوم چیست؟ | آینده بلاکچین
فانتوم نیز یکی از سریعترین شبکههای بلاکچین حال حاضر است که در سال ۲۰۱۹ فعالیت خود را آغاز کرد. این شبکه از نوعی الگوریتم اجماع به نام Lachesis استفاده میکند که آن را قادر میسازد تا تراکنشها را در عرض ۱ تا ۲ ثانیه پردازش و تایید کند.
ویژگی جذابی که درمورد فانتوم وجود دارد، کارمزد بسیار پایین آن است که باعث شده برای پرداختهای روزمره شبکهای مناسب باشد؛ به همین خاطر است که بعضی از تحلیلگران بازارهای مالی، شبکه بلاکچین فانتوم را شبکه آینده مینامند. شبکهای که در آیندهای نهچندان دور، میتواند خدماتی کاربردی و بهصرفه را به عموم مردم عرضه کند. معاملهگرانی که با این تحلیلها همنظر هستند، میتوانند با خرید فانتوم در این پروژه خلاقانه سرمایهگذاری کنند.
پروژه فانتوم در چند سال ابتدایی عرضه، نتوانست توجهات چندانی را به خود جلب کند؛ اما در چند ماه اخیر، تعداد کاربران آن رشد قابل توجهی داشته و تقریبا به ۶۰۰ هزار کاربر ماهانه رسیده است. با اینکه فانتوم هنوز فاصله زیادی با ارزهای دیجیتال صدرنشین دارد، اما این آمار نشاندهنده این است که فعالان بازار در حال پی بردن به ارزش واقعی این پروژه هستند.
ریپل چیست؟ | پرداختهای بین المللی
ریپل نیز یکی دیگر از شبکههای بلاکچین است که تمرکز خود را بر افزایش سرعت تراکنشهای بینالمللی قرار داده است. ریپل از سال ۲۰۱۲ تاکنون در حال فعالیت بوده و در این مدت توانسته است که به بانکها و سازمانهای مالی فراوانی برای انجام پرداختهای بینالمللی کمکرسانی کند. حتی امروزه نیز اغلب پرداختهای بینالمللی از طریق سیستمهای متمرکز بانکی انجام میشوند. سیستمهای متمرکز بهخاطر توانایی پایینی که برای انجام محاسبات و پردازش دادهها دارند، نمیتوانند تراکنشها را در مدتزمان کوتاهی به ثبت رسانده و آنها را نهایی کنند.
در نقطه مقابل، بلاکچین ریپل بهصورت غیرمتمرکز فعالیت کرده و به همین خاطر از توانایی پردازش بالایی برخوردار است. احتمال میرود که در آینده، سازمانهای مالی بیشتری به استفاده از خدمات این شبکه تمایل پیدا کنند. طبق آخرین اطلاعاتی که از ریپل در دسترس است، تقریبا ۶ میلیون کاربر دارای کوین این شبکه هستند. تعداد ۱۰ تا از برترین هولدرهای ریپل، صاحب ۳۹ درصد از کوینهای XRP هستند. البته با توجه به کاربردی که برای این شبکه درنظر گرفته شده، کم بودن تعداد کاربران و قرار گرفتن عمده سرمایه در دست تعداد محدودی از آنها طبیعی است.
نکات کلی قبل از سرمایهگذاری در ارز دیجیتال
تفاوتی ندارد که یک فرد قصد خرید سولانا را داشته باشد، یا اینکه بخواهد در پروژه ریپل سرمایهگذاری کند. در هر صورت باید قبل از ورود به بازار ارزهای دیجیتال و آغاز معامله، نکات متعددی را مدنظر داشته باشید. در ادامه، تعدادی از این نکات مطرح شدهاند.
شبکهها دائما در حال تغییر هستند
شبکههای بلاکچین دائما در حال تغییر هستند و آپدیتهای جدیدی برای آنها عرضه میشود. یک آپدیت مناسب، میتواند عملکرد شبکه را بهشدت بهبود بخشیده و به افزایش قیمت کوین آن منجر شود. در نقطه مقابل، یک آپدیت اشتباه ممکن است عملکرد آن را دچار اختلال کرده و از قیمت کوین بومیاش بکاهد.
اینکه ارزهای سولانا، ریپل و فانتوم تا امروز توانستهاند عملکرد خوبی را از خود بهجا بگذارند، دلیلی بر ادامه روند صعودی آنها نیست. همواره در سرمایهگذاری در هر ارز دیجیتال، باید ریسکهای موجود را نیز درنظر داشت و برای سناریوهایی که ممکن است رخ دهند، برنامهریزی کرد.
کاربرد بیشتر، قیمت بیشتر
هرچقدر که کاربرد یک شبکه بلاکچین بیشتر باشد، قیمت کوین آن نیز بیشتر است. در یک بررسی کلی، چیزی که به افزایش قیمت یک دارایی در بازارهای مالی منجر میشود، افزایش تقاضاها برای خرید آن است. طبیعی است که کاربرد بیشتر یک شبکه، به معنای تقاضای بیشتر جهت خرید کوین آن و استفاده از خدماتش باشد.
پیگیری اخبار را فراموش نکنید
اخبارهای سیاسی و اقتصادی معمولا تاثیر زیادی بر بازار ارزهای دیجیتال میگذارند؛ بهخصوص برای ارزهای دیجیتالی مانند ریپل که هدف آنها انجام پرداختهای بینالمللی و ورود به سیستم مالی جهانی است. هر تصمیمگیری برای تغییر در سبک مراودات مالی بینالمللی بین بانکها، میتواند قیمت ریپل را دچار تغییر کند؛ به همین خاطر افرادی که بهدنبال خرید ریپل هستند، همیشه باید از آخرین اخبار مطلع باشند.
البته لازم به ذکر است که اخبار ارزهای دیجیتال را باید از رسانههای بیطرف دنبال کرد. بعضی از رسانهها سعی دارند تا به افکار عمومی جهت داده و معاملهگران را به سرمایهگذاری یا عدم سرمایهگذاری روی یک ارز دیجیتال تشویق کنند.
معامله در صرافیهای حرفهای و معتبر
برای اینکه بتوان تجربه لذتبخشتری را از حضور در بازار ارزهای دیجیتال به دست آورد، باید از طریق صرافیهای معتبری که امکاناتی حرفهای را به مشتریان عرضه میکنند، معامله کرد. هرچقدر که ابزارها و قابلیتهای بیشتری در اختیار معاملهگر قرار بگیرند، پیشبینی روند قیمت نیز دقیقتر خواهد بود.
علاوهبر این، صرافیها احاطه کاملی بر دارایی که در اختیارشان قرار میگیرد، دارند. این امر، الزام معتبر بودن صرافی و برخورداری از امنیت کافی را نشان میدهد. درصورتیکه یک صرافی نتواند امنیت کافی را تامین کند، دارایی کاربران در معرض خطر قرار خواهد گرفت.
جمعبندی
ارزهای دیجیتال سولانا، فانتوم و ریپل، سهتا از رمزارزهایی هستند که تحولی چشمگیر را در زمینه سرعت انجام مراودات مالی بهوجود آوردهاند. دنیای امروز نیاز دارد تا نقل و انتقالات سرمایه با سرعت بیشتر و در بستری امنتر انجام شود؛ به همین خاطر است که این شبکهها توانستهاند به جایگاه خوبی در بازار دست پیدا کنند.
تفاوتی ندارد که یک فعال بازار ارزهای دیجیتال، سرمایهگذاری روی کدامیک از این رمزارزها را امری بهصرفهتر ببیند؛ در هر صورت، باید قبل از اختصاص سرمایه به هر دارایی، تمامی جوانب ممکن را سنجید و کاملا آگاهانه وارد بازار شد.
source