یک کارشناس بازار سرمایه در گفت‌وگو به شهر بورس:

به گزارش شهر بورس، سهیلا نقی‌پور در گفت‌وگو با شهر بورس، درباره وضعیت کلی بازار سرمایه، اظهار داشت: بازار بورس طی سه ماه اخیر روند صعودی پرشتابی را پشت سر گذاشت و هم‌زمان با بهبود متغیرهای سیاسی و تصمیمات کلان اقتصادی، بازدهی مناسبی را برای سرمایه‌گذاران پس از ماه‌ها نزول ثبت کرد. در حال حاضر، شاخص کل بورس به عنوان نماگر اصلی بازار سرمایه در نزدیکی محدوده مقاومتی ۳ میلیون واحد قرار دارد که از نظر روانی یک سطح مهم برای بازار محسوب می‌شود.

وی با اشاره به کاهش سرعت رشد قیمت‌ها در بازار تصریح کرد: طی این مدت، از سرعت رشد قیمت در بسیاری از نمادهای بازار کاسته شده و بسیاری از نمادهای بزرگ با اصلاحات قیمتی مواجه شدند. بورس در این برهه زمانی به نظر می‌رسد علاقه زیادی به تعادل دارد. تعادلی که نه رشد پرشتابی را می‌خواهد و نه مایل به تجربه ریزش سنگین است. شرایط حال حاضر، نوعی استراحت در دل روند صعودی است که در بازارهای مالی اتفاقی معمول و بخشی از یک روند صعودی محسوب می‌شود.

این کارشناس بازار سرمایه درمورد چشم‌انداز بازار و تاثیر تصمیمات کلان اقتصادی ادامه داد: با نگاه به چارت نمادهای بزرگ و شاخص کل، می‌توان این استنباط را داشت که در کوتاه‌مدت، علاقه بازار به تعادل که در قالب اصلاح قیمتی و زمانی رخ داده، ادامه پیدا کند. با توجه به بهبود شرایط سیاسی و تصمیمات کلان اقتصادی از جمله تغییر ارز سامانه نیما به ارز مبادله‌ای، این تصمیم تأثیر بسزایی بر عملکرد مالی شرکت‌ها داشته و باعث شده که انتظار ریزش چشمگیری در بازار بورس وجود نداشته باشد. این نکته مثبتی برای فعالین بازار سرمایه است که باید به آن دقت شود.

نقی‌پور در مورد سهم‌های کوچک و متوسط بازار خاطرنشان کرد: علاقه بازار بورس به تعادل فعلاً در سهم‌های کوچک و متوسط بازار دیده نمی‌شود. به نظر می‌رسد این گروه‌ها به دنبال جبران عقب‌ماندگی خود در روند صعودی هستند، چرا که شرایط بنیادی بسیاری از این سهم‌ها بسیار مناسب است.

ارزش دلاری بورس می‌تواند به ۵۰۰ میلیارد دلار برسد

این کارشناس بازار سرمایه در مورد تأثیر تعاملات بین‌المللی بر بازار سرمایه نیز توضیح داد: تعاملات بین‌المللی ایران می‌تواند تأثیر بسیار قابل‌توجهی بر بازار سرمایه کشور داشته باشد. متأسفانه، محدودیت‌های تجاری و مالی ناشی از تحریم‌ها، دسترسی ایران به سرمایه خارجی را محدود کرده و اعتماد سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی را کاهش داده است. با گسترش تعاملات بین‌المللی و رفع تحریم‌ها، فرصت‌های جدیدی برای سرمایه‌گذاران ایجاد می‌شود. ورود مستقیم سرمایه‌گذاران خارجی به بخش‌های مختلف اقتصاد می‌تواند به ایجاد اشتغال، انتقال فناوری و افزایش تولید کمک کند. در صورت تحقق این موارد، سودآوری شرکت‌ها رشد قابل‌توجهی خواهد داشت و بر جذابیت بازار سرمایه تأثیر مثبتی می‌گذارد.

وی در پایان در مورد پیش‌بینی بازار بورس در کوتاه‌مدت و میان‌مدت گفت: بورس در کوتاه‌مدت متعادل خواهد بود و در میان‌مدت نیز می‌تواند روند صعودی خود را که از آبان‌ماه امسال آغاز کرده، ادامه دهد.

 

source

توسط blogcheck.ir