به گزارش پایگاه خبری بورس پرس،
سرمایه‌گذاری یکی از مهم ترین راه‌ها برای رشد ارزش دارایی‌ها و ساختن یک آینده‌ مالی پایدار است. این اقدام به عنوان راهکاری برای جبران افت ارزش پول در دوران تورمی شناخته می‌شود.


سرمایه گذاران می‌توانند در بازاری مانند بازار سرمایه که از فرصت‌های سرمایه گذاری متنوعی برخوردار است، شخصا اقدام به فعالیت و انجام معاملات کنند. برای موفقیت در این موضوع لازم است افراد زمان قابل توجهی برای آموزش و تمرین آموزه‌های معاملاتی صرف کنند.


بسیاری از علاقه مندان به فعالیت در بازار سرمایه امکان یا فرصت کافی برای صرف زمان جهت آموزش و کسب تجربه در معاملات را ندارند. این گروه می‌توانند به صورت سرمایه گذاری غیر مستقیم از خدمات بازار سرمایه بهره ببرند. به این صورت که سرمایه را در اختیار نهادهای مالی معتبر قرار دهند تا به نمایندگی از آن‌ها طبق قوانین در دارایی‌های مناسب سرمایه گذاری کنند.


انواع صندوق‌های سرمایه گذاری


با توسعه بازار سرمایه، انواع صندوق‌های سرمایه گذاری شکل گرفته و برای اهداف مختلف مالی به سرمایه گذاران خدمات ارائه می‌دهند. هر کسی با هر نوع سلیقه سرمایه گذاری و سطح ریسک پذیری می‌تواند صندوق مناسب را پیدا کرده و از طریق آن سرمایه را رشد دهد.


کسانی که ریسک گریز هستند و حفظ دارایی، مهم‌ترین اولویت آنها محسوب می‌شود می‌توانند از صندوق‌های اوراق با درآمد ثابت و صندوق‌ های تضمین اصل سرمایه استفاده کنند.


آن دسته از سرمایه گذاران که با پذیرش ریسک زیاد به دنبال کسب بازدهی قابل توجه هستند می‌توانند از صندوق‌های سهامی، شاخصی، بخشی و صندوق‌های طلا استفاده کنند.


افراد با سطح ریسک‌پذیری متوسط که به دنبال کسب بازدهی مناسب نیز هستند، می‌توانند در صندوق‌های مختلط سرمایه گذاری کنند. سطح ریسک و بازده این صندوق‌ها بین دو گروه قبل قرار می‌گیرد. صندوق‌های مختلط با سرمایه گذاری همزمان در سهام و اوراق با درآمد ثابت، تلاش می‌کنند بازدهی مطلوبی برای سرمایه گذاران رقم بزنند.


آشنایی با صندوق‌های بخشی


صندوق بخشی یکی از انواع صندوق‌های سرمایه‌گذاری است که در بخش خاصی از اقتصاد و صنعت مشخصی سرمایه گذاری می‌کنند. این صندوق‌ها به جای سرمایه گذاری بر صنایع مختلف، صرفا در سهام شرکت‌های موفق در یک صنعت مشخص سرمایه گذاری می‌کنند تا بتوانند بازدهی آن صنعت را تا حد ممکن کسب کنند.


به عنوان مثال یک صندوق بخشی در صنعت خودرویی، عمده دارایی را در سهام شرکت‌های خودروسازی و شرکت‌های تولید کننده قطعات خودرو سرمایه گذاری می‌کنند.


طبق قوانین و مقررات، صندوق‌های بخشی ملزم هستند حداقل 70 درصد از دارایی را یک صنعت خاص سرمایه گذاری کنند. این صندوق‌ها می‌توانند حداکثر تا 10 درصد از کل دارایی‌ها را در سهام سایر صنایع سرمایه گذاری کنند. در ادامه با برخی از صندوق‌های بخشی بیشتر آشنا خواهیم شد.


صندوق بخشی پتروشیمی


این صندوق ها عمده دارایی (حداقل 70 درصد) را در سهام شرکت های فعال در صنعت پتروشیمی و مابقی را در سایر صنایع، سپرده بانکی و اوراق با درآمد ثابت سرمایه گذاری می کنند.


استفاده از دانش تخصصی و تجربه کارشناسان و مدیریت صندوق برای کسب بازدهی مناسب، نیاز سرمایه گذاران به صرف زمان برای تحلیل عملکرد شرکت‌های پتروشیمی و عوامل موثر بر این صنعت را مرتفع می کند. صنعت پتروشیمی جزء بزرگترین صنایع بازار سرمایه از نظر ارزش بازار است.


صندوق بخشی سیمانی


صندوق سیمانو یکی از صندوق‌های بخشی بازار سرمایه است که حداقل 70 درصد از کل دارایی‌ها را در سهام شرکت‌های مرتبط با صنعت سیمان، گچ و آهک سرمایه گذاری می‌کند. این صندوق مجاز است حداکثر تا 10 درصد از دارایی‌ها را در سهام سایر صنایع و تا سقف 15 درصد نیز در اوراق با درآمد ثابت و تا سقف 5 درصد در گواهی‌های سپرده کالایی سرمایه گذاری کند.


صنعت سیمان یکی از قدیمی ترین صنایع بوده و در بازه‌های زمانی مختلف، بازدهی مناسبی را برای سرمایه گذاران محقق کرده است. کسانی که براساس تحلیل و دیدگاه، علاقه مند به کسب بازدهی از سهام شرکت‌های سیمانی هستند، می‌توانند در این صندوق سرمایه گذاری کرده و علاوه بر صرفه جویی در زمان از دانش و تجربه تحلیلگران و مدیر این صندوق استفاده کنند.


با ورود به بازار سرمایه، افراد می‌توانند از فرصت‌های متنوع سرمایه‌گذاری بهره‌مند شوند و ارزش پول و سرمایه را در برابر تورم حفظ کنند. بازدهی دوره‌ای صندوق، نقدشوندگی، بررسی عملکرد مدیریت صندوق، سطح ریسک و ترکیب دارایی آن از جمله معیارهایی هستند که لازم است سرمایه گذاران برای انتخاب بهترین صندوق بخشی در نظر بگیرند. انتخاب‌ صحیح ابزارهای سرمایه گذاری می‌تواند در تامین رفاه مالی برای آینده موثر باشد.

انتهای پیام

 

source

توسط blogcheck.ir