مجمع جهانی اقتصاد پیش‌بینی کرده است که تا سال ۲۰۳۰، ۷۸ میلیون شغل جدید در سطح جهانی ایجاد خواهد شد.

به گزارش بنکر (Banker)، این افزایش مشاغل به‌دلیل تغییرات در روندهای شغلی در حوزه‌های فناوری، اقتصاد، انتقال به انرژی‌های سبز و تحولات جمعیتی است.

در گزارش آینده مشاغل ۲۰۲۵ این مجمع اشاره شده است که تحولات فناوری، تنش‌های ژئوپلیتیکی و فشارهای اقتصادی بر نیروهای کار تأثیر گذاشته و آنها را به سمت ایجاد و شکل‌دهی به بخش‌ها و مشاغل نوین سوق می‌دهد.

انتظار می‌رود که این تحولات در مجموع ۱۷۰ میلیون فرصت شغلی جدید ایجاد کرده و جانشین ۹۲ میلیون شغل موجود تا سال ۲۰۳۰ شود.

برخی از مشاغل با رشد سریع شامل حوزه‌های مرتبط با فناوری، به‌خصوص داده‌های کلان و هوش مصنوعی هستند.

مشاغل خط مقدم مانند رانندگان تحویل کالا، کارگران ساختمانی، معلمان و متخصصان پرستاری نیز پیش‌بینی می‌شود که با افزایش تقاضا روبرو شوند.

از سوی دیگر، مشاغل در زمینه‌های دفتری و منشی‌گری، مانند معاونت اداری، منشی اجرایی و کارمندان خدمات پستی و بانکی، بیشترین کاهش را تجربه خواهند کرد.

گزارش نشان می‌دهد که “شکاف مهارت” به‌عنوان بزرگ‌ترین چالش پیش‌روی تحول کسب و کار شناخته شده است.

۶۳ درصد از کارفرمایان با استناد به داده‌های جمع‌آوری شده از بیش از ۱۰۰۰ شرکت در سطح جهانی، این مسأله را مطرح کرده‌اند.

به این ترتیب، ۸۵ درصد از کارفرمایان مورد بررسی در نظر دارند ارتقای مهارت‌های نیروی کار خود را در اولویت قرار دهند.

۷۰ درصد از کارفرمایان به استخدام کارکنانی با مهارت‌های جدید امیدوار هستند، در حالی‌که ۴۰ درصد کاهش کارکنان به دلیل نداشتن مهارت کافی را پیش‌بینی کرده و ۵۰ درصد به دنبال انتقال کارکنان به مشاغل جدید هستند.

به‌این‌ترتیب، بیش از ۱۲۰ میلیون کارگر در میانه‌مدت به‌دلیل شکاف مهارتی با خطر اخراج مواجه خواهند شد.

با توجه به پیش‌بینی افزایش تقاضا برای مهارت‌های مرتبط با فناوری نظیر هوش مصنوعی، داده‌های کلان و امنیت سایبری، همچنین مهارت‌های انسانی مانند تفکر تحلیلی، انعطاف‌پذیری و رهبری نیز مورد توجه قرار خواهد گرفت.

این گزارش تأکید می‌کند که نیمه از کارفرمایان مورد بررسی قصد دارند کسب‌وکار خود را تغییر دهند تا فرصت‌های جدید فناوری را شناسایی کنند.

در حالی‌که ۷۷ درصد از کارفرمایان تمایل به ارتقای مهارت کارگران خود دارند و ۴۱ درصد نیز به دنبال جایگزینی کارگران با هوش مصنوعی هستند.

source

توسط blogcheck.ir