با افزایش مداوم قیمت دلار، ارزش دستمزد کارگران به صورت دلاری به شدت کاهش یافته و شکاف بین دستمزدها و نرخ تورم روز به روز در حال افزایش است.
به گزارش بنکر (Banker)، در سالهای اخیر، حداقل دستمزد ریالی کارگران به دلیل کاهش ارزش ریال در برابر دلار به طرز چشمگیری کاهش یافته است.
در سال ۱۴۰۳، با در نظر گرفتن قیمت دلار حدود ۶۳ هزار تومان، دستمزد یک کارگر با حداقل حقوق ۷ میلیون تومان معادل ۱۱۱ دلار در ماه بوده است.
کارشناس دستمزد مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی، درخصوص ضرورت افزایش دستمزد کارگران اظهار داشت: وزارت کار مطابق روال هر ساله، از دیماه اقدامات لازم برای تعیین میزان افزایش دستمزد را آغاز میکند، اما تاکنون هیچ اقدام مشخصی صورت نگرفته است.
فاطمه عزیزخانی افزود: رویکرد دولت در خصوص افزایش دستمزدها نامشخص است و هنوز معلوم نیست که دولت به چه شکلی قصد دارد حقوق کارگران را در سال آینده افزایش دهد.
افزایش تورم به نوسانات نرخ دلار مرتبط است
عوامل متعددی نظیر تحریمها، اثرات تورمی و تحولات بینالمللی شرایط رکود تورمی را ایجاد کرده و معیشت کارگران را به شدت تحت تاثیر قرار داده است.
عزیزخانی در مورد راهکارهای کاهش فشار بر روی قشر کارگر تاکید کرد: دولت باید پیش از جلسات تعیین دستمزد، پیشبینی دقیقی از آینده اقتصاد ایران و تورم سال آینده داشته باشد.
توان خرید کارگران به شدت کاهش یافت
به گفته ایشان، قدرت خرید کارگران به دلیل افزایش شدید تورم که علت اصلی آن افزایش نرخ دلار است، به شدت کاهش یافت.
وی گفت حتی اگر دولت اقدام به افزایش ۵۰ درصدی حقوق کند، این افزایش نیز نخواهد توانست نیازهای معیشتی خانوار را برطرف کند.
زیرا این میزان تنها به تامین اقلام خوراکی محدود خواهد شد و هزینههای دیگری مثل مسکن، پوشاک، رفاه، آموزش و بهداشت را نمیتواند پوشش دهد.
عزیزخانی همچنین تصریح کرد: دولت باید همراه با افزایش دستمزد کارگران، سیاستهای حمایتی مناسبی را اجرا کند.
وی گفت دولت باید بهگونهای عمل کند که در کنار افزایش دستمزد، حمایتهای لازم را نیز فراهم کند.
source