سهم کدام بانک از نرخ تسعیر ارز بیشتر بود؟

با ابلاغ بانک مرکزی، نرخ تسعیر ارز برای دوره مالی منتهی به ۳۱ شهریور ۱۴۰۳ ابلاغ شده است.



به گزارش تجارت نیوز،

 با ابلاغ بانک مرکزی، نرخ تسعیر ارز برای دوره مالی منتهی به ۳۱ شهریور ۱۴۰۳ ابلاغ شده است.براساس بخشنامه تسعیر ارز بانک مرکزی، قیمت هر دلار ۴۵۷ هزار ریال برای تسعیر ارز بانک ها اعلام شده است.

دلار در دوره مالی منتهی به پایان اسفند ۱۴۰۲ برابر ۴۰۱ هزار ریال ابلاغ شده بود که حاکی از رشد ۱۳.۸ نسبت به پایان سال است. سود تسعیر ارز در سال های اخیر براساس ۹۰ درصد قیمت دلار نیما تعیین می شود و این روند به شناسایی منصفانه سود تسعیر ارز در بانک ها شده است.

از سوی دیگر، بانک ها وضعیت ارزی مختلفی دارند. برآورد دقیق سود نیازمند اطلاع از وضعیت ارزی در پایان شهریور ۱۴۰۳ است که تاکنون منتشر نشده است و در محاسبات از وضعیت ارزی پایان اسفند ۱۴۰۲ استفاده شده است. برای محاسبه خالص وضعیت ارزی از وضعیت باز ارزی افشا شده در صورت مالی حسابرسی شده در پایان سال مالی ۱۴۰۲ استفاده شده است.

بانک ملت با بیش از ۲.۷ میلیارد دلار بیشترین وضعیت باز ارزی را دارد. پس از وبملت، بانک پاسارگاد و بانک پارسیان به ۱.۵ میلیارد دلار و بیش از ۷۰۰ میلیون دلار قرار دارد. در رده های بعدی، بانک تجارت و صادرات با حدود ۵۰۰ میلیون دلار قرار دارند.
 

01

بررسی اثر تسعیر ارز از ضرب وضعیت باز ارزی در میزان افزایش محاسبه شده است و تغییرات وضعیت ارزی، مالیات، اخذ یا آزاد سازی ذخایر تسهیلات ارزی لحاظ نشده است. بیشترین سود تسعیر ارز متعلق به بانک ملت با ۱۵۲ هزار میلیارد ریال اس. پس از آن بانک پاسارگاد با ۸۴ هزار میلیارد ریال و بانک پارسیان با ۴۰ هزار میلیارد ریال قرار دارد. بانک سینا و پست بانک با حدود ۱ هزار میلیارد ریال کمترین سود تسعیر ارز را در میان بانک های بورسی دارند. در بررسی اثر سود تسعیر به قیمت هر سهم، بانک پاسارگاد، بانک پارسیان و بانک ملت با حدود ۱۰ تا ۱۲ درصد در صدر قرار دارند.

رایتل - آذر

منبع

source

توسط blogcheck.ir