به گزارش پایگاه خبری بورس پرس،
کانون نهادهای سرمایه گذاری ایران در ادامه برگزاری برنامه های بازدید از شرکت های بورسی و فرابورسی یا آماده پذیرش، زمینه حضور در نیروگاه سیکل ترکیبی فردوسی مشهد متعلق به شرکت توس مپنا را فراهم کرد تا پیش درآمدی باشد برای عرضه اولیه سهام شرکت 2 هزار میلیارد تومانی مدیریت نیروگاهی ایرانیان مپنا که قرار است در آینده ایی نزدیک و بعد از انتشار آخرین گزارش ها در فرابورس انجام شود.


براساس این گزارش در این بازدید اولین رویداد از نوع بازار سرمایه بود مسئولان سازمان بورس، بورس ها و مدیران ارشد شرکت های سرمایه گذاری، تامین سرمایه، صندوق های سرمایه گذاری و مشاوره سرمایه و رسانه ها حضور داشتند و مسئولان نیروگاه توضیحاتی درباره تولید 1400 مگاوات تولید و تامین برق حدود ۶ میلیون مصرف کننده، استفاده از سوخت گاز طبیعی و سوخت پشتیبان گازوئیل، مستقر در 68 هکتار زمین، کاهش مصرف آب و… دادند.


آمادگی کانون نهادهای مالی برای کمک به ناترازی صنعت برق


سپس در جلسه بعدازظهر، مدیران و مسئولان حاضر ضمن ارایه توضیحاتی به سئوالات حاضران پاسخ دادند و در ابتدا رسول سعدی دبیر کانون نهادهای سرمایه‌‌گذاری اعلام کرد: بازدید از این نیروگاه نشان دهنده بخشی از قابلیت های فنی و مهندسی و متعدد و عظیم گروه مپنا بوده که طی سال های اخیر و با استفاده از مدیران خبره مالی، سعی در حذف فاصله با بازار سرمایه کرده و با رشد جالب توجهی هم مواجه شده و از این پس می تواند شاهد وقوع رویدادهای جدید در صنعت و بازار سرمایه باشد.


وی ادامه داد: ناترازی برق از معضلات فعلی صنعت بوده که از سوی وزیر نیرو و مدیران مپنا تاکید شده و کانون نهادهای سرمایه گذاری هم برای تامین مالی و احقاق حقوق آماده همکاری است. چرا که در صورت عدم حل مشکل قیمت‌گذاری دستوری و ادامه قیمت های غیرواقعی برق، نه مدیریت مصرف  حل خواهد شد و نه سرمایه گذاران رغبتی به این حوزه خواهند داشت. بنابراین انتظار می رود مسئولان با توجه به واقعیت های موجود ضمن حل مشکل ناترازی صنعت برق، زمینه بهبود تولید ناخالص ملی را فراهم کنند.


 عظیم ثابت دبیر کل کانون کارگزاران نیز با اعلام نگرانی فعالان بازار سرمایه از تبعات منفی قطع برق صنایع، خواهان همکاری بیشتر مدیران گروه مپنا با بازار سرمایه و حل معضل ناترازی برق از طریق صندوق‌های پروژه شد.


دو رویکرد مپنا برای تامین مالی پروژه ها از نگاه مدیرعامل


محمد اولیا مدیرعامل مپنا با اشاره به وجود 75 زیرمجموعه و 27.5 هزار شاغل، اعلام کرد: با تغییر ترکیب سهامداری، هیات مدیره گروه یک دست تر شده و رویکردهای متفاوتی برای تامین منابع مالی از بازار سرمایه از جمله همین بازدید مدیران از نیروگاه فرودسی در نظر گرفته شده است. 


در این میان چالش قیمت گذاری دستوری برق موجب کاهش سرمایه گذاری در این صنعت شده ولی مپنا از دو طریق استفاده از ابزارهای مالی بازار سرمایه مانند صندوق های پروژه و شرکت‌های سهامی عام پروژه و همچنین احیا مطالبات انباشته، سرمایه های لازم برای پروژه های در حال انجام یا احداث در آینده را تامین می کند.


مپنا از بزرگترین طلب کاران دولت به خصوص وزارت نیرو بوده و سال گذشته وصول بهتر مطالبات به کمک پروژ ها آمد اما دولت تغییر کرد و همراهی وزیر جدید نیرو هم می تواند منجر به بهبود جریان وصول مطالبات و پیش بینی پذیر شدن آینده شود. 


برنامه “رمپنا” برای عرضه اولیه و پذیرش شرکت ها


امیر هامونی عضو هیأت مدیره “رمپنا” با اشاره به برنامه های اجرایی یک سال اخیر از جمله ارتقا حاکمیت شرکتی، اصلاح اساسنامه و رویکرد های جدید در تامین منابع مالی مانند مردمی سازی پروژه ها ، اعلام کرد: مپنا در برابر برخورداری از NAV بیش از 600 هزار میلیارد تومانی، دارای ارزش روز بازار 60 هزار میلیارد تومانی بوده که زیبنده صنعت برق نیست.


علاوه بر عرضه اولیه هلدینگ نیروگاهی ایرانیان مپنا، عرضه اولیه آلومینیوم المهدی هم تصویب شده و شرکت های واگن پارس مپنا، لوکوموتیو مپنا، موتور هوایی مپنا، آب‌شیرین‌کن لیوان مپنا، شرکت انرژی‌های تجدید پذیر مپنا در بورس و فرابورس پذیرش خواهند شد. همچنین پروژه های متیل آمین و بایو اتانول و ذخیره‌سازی گاز شوریجه سرخس هم عرضه می‌شوند.


ارزش‌گذاری اولیه سهام “ومپنا” توسط شرکت تامین سرمایه کاردان انجام شده اما قابل انتشار نیست و بعد از هماهنگی با مسئولان سازمان بورس و فرابورس، عرضه اولیه جذابی براساس شرایط بازار انجام خواهد شد. فرایند بعد از عرضه اولیه هم مهم است.


شرکت مپنا بین الملل هم که بازوی خرید بین المللی تجهیزات محسوب می شود طبق مصوبه هیات مدیره در حوزه صادرات و سرمایه گذاری هم فعال خواهد شد.


براساس این گزارش، علی اسلامی بیدگلی رئیس هیات مدیره شرکت خدمات بازار سرمایه آرمان آتی هم به عنوان مشاور پذیرش و عرضه سهام هلدینگ مدیریت نیروگاهی ایرانیان مپنا، توضیحاتی درباره سابقه، سهامداران ، دارایی ها، نسبت های مالی و بدهی و مطالبات و… ارایه کرد. 

انتهای پیام

 

source

توسط blogcheck.ir