هشدار جدی به پزشکیان برای انتخاب وزیر صمت

به گفته معاون پارلمانی رییسجمهور، کابینه پیشنهادی یکشنبه تقدیم مجلس می شود. با توجه به وضعیت کشور که بازار خودرو بخشی از آن به شمار می آید، برخی از فعالان اقتصادی، صنعتی و معدنی در نامه ای سرگشاده هشدار جدی به پزشکیان برای انتخاب وزیر صمت داده اند.
به گزارش پایگاه خبری اسب بخار، با نزدیک شدن معرفی وزرای پیشنهادی کابینه چهاردهم، گمانه زنی درباره وزیر صمت آینده داغ شده است.
برخی معتقدند سلاح ورزی گزینه مناسبی است و برخی دیگر شانس حسین علائی را بیشتر از دیگران می دانند. نام های دیگری نیز مانند سعید زرندی، فرشید گلزاده و میثم سعیدی نیز در آخرین گمانه زنی ها به چشم می خورد. حتا هنوز عده ای برای کرباسیان، سرقینی و غریب پور نیز شانس زیادی قائل هستند.
این در شرایطی است که در حال حاضر وضعیت جاده مخصوص چندان مناسب و مساعد نیست. وزیر فعلی و تیم همراه او بنا به هر علتی نتوانسته اند از پس امور برآیند. وضعیت تولید، واردات، بازار و حتا زنجیره تأمین اصلاً مناسب نیست. آمار تولید، تیراژ واردات به خوبی وضعیت را نشان می دهد.
با این حال، فعالان این صنعت چاره ای جز ادامه کار ندارند، اما باید در نظر داشت که بخش خصوصی مجبور است که فشارهای بیشتری را تحمل کند، اما این وضعیت تنها مختص صنعت خودروسازی نیست و تمام بخش های اقتصاد کشور را در بر می گیرد. بنابراین وزیر صمت آینده برای تمام فعالان این عرصه از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.
در این شرایط، جمعی از فعالان اقتصادی، صنعتی و معدنی ستادهای انتخاباتی پزشکیان طی نامه ای سرگشاده نسبت به انتخاب وزیر صمت آینده به پزشکیان هشدار جدی داده ند.
نامه هشدارآمیز اعضای ستاد انتخاباتی پزشکیان
“جناب آقای رئیس جمهور!
مطابق اخباری که به گوش می رسد و امیدواریم که صحت نداشته باشد، درباره انتخاب وزیر صنعت، معدن و تجارت آینده، هنوز جمع بندی نهایی حاصل نشده است و تقریباً تمام گزینه هایی که می توانستند در این شرایط بحرانی به اوضاع وخیم تولید و تجارت کشور، سامان و انتظام بخشند، با لطایف الحیلی، کنار گذاشته شدند و یا در ادامه مسیر کنار زده شدند و اکنون کار به جایی رسیده است که عنقریب باید منتظر معرفی وزیر فعلی!! و یا افراد نابلد و ناکارآمدی دیگری باشیم!
می دانیم که سنگ بنای این انحراف در شایسته گزینی را مشخصاً رئیس و یکی دو نفر از همدستان او در کمیته انتخاب وزیر صمت گذاشتند. به فهرست انسان های شریف داخل آن کمیته، اکتفا نکنید که نجابت آنها، مانع از صحنه آرایی های خطرناک برخی فعالان و ذینفعان برای رسیدن به گزینه دلخواه نبوده است!
به عنوان مثال یکی از شاهکارهای انحرافی رئیس کمیته صنعت، معرفی رئیس معزول اتاق بازرگانی به عنوان گزینه وزارت صمت است. انسان شایسته و شریفی که حتی خود آنها به عنوان بخش خصوصی ثروتمند و ژنتلمن و پرادعا، با اندک فشاری، پشت او را خالی کردند و اکنون می خواهند هزینه عبور او از گردنه های نظارتی و پارلمانی را متوجه دولت نو بنیاد جنابعالی کنند! و یا سردار سرافزار و آزاد اندیشی را بدون توجه به تمایل و تناسب ایشان برای این مسئولیت، بطور نمایشی، در ردیف گزینه ها قرار دادند اما از معرفی افراد مجرب بدنه وزارتخانه که شانس بیشتری برای انتخاب شدن داشتند، مزورانه خودداری کردند. اگر یکی از ملاک های اعلامی، پایبندی افراد به گفتمان دولت جدید باشد، برخی از اعضای کمیته و گزینه های مورد نظر آنها، نه تنها به جنابعالی رأی ندادند، بلکه اصلاً در انتخابات ریاست جمهوری شرکت نکردند!
جناب آقای دکتر پزشکیان
حتماً پر تکرار شنیده اید که وزارت صمت کنونی از ترکیب چهار وزارتخانه قبلی پدید آمده است. این درست است و حتی باید تأکید کنیم که حدود یک سوم تولید ناخالص داخلی کشور هم توسط این وزارتخانه انجام می شود. مضافاً اینکه، مأموریت اصلی رشد و توسعه صنعتی و اقتصادی کشور، مستقیماً با همین وزارتخانه است. و به عبارت دیگر بدلیل ارتباط مستقیم با خیل عظیم صنعتگران، تجار و بازرگانان، کسبه و اصناف، معدنکاران و البته نیازمندیهای عمومی مردم و نیز هزاران شغل مستقیم و غیر مستقیم به درست یا غلط با کار و کارایی این وزارتخانه گره خورده است که نیازمند وزیری با پختگی و رویکرد همه جانبه نگر و سابقه مدیریت طولانی فراتر از مدیریت یک یا چند شرکت باشد. تأکید می کنیم وزارت صمت فقط یک هلدینگ اقتصادی و صنعتی مانند شستا نیست و با رضایت و نارضایتی و بطور کلی امنیت ملی کشور در پیوند است و اسفبار آنکه در کمتر از ۸سال گذشته ۷ وزیر و سرپرست را به خود دیده است!!! تجربه تغییرات پی در پی و استیضاح وزرای قبلی در این وزراتخانه حتی در مقطعی که دولت همسو با اکثریت مجلس بود منجر به استیضاح وزیر جوان دولت شهید رئیسی گردید این موضوع نشان می دهد که هرگونه ساده اندیشی در این سازمان عرض و طویل جزء فرصت سوزی و اتلاف منابع و ایجاد مشکل برای دولت چهاردهم نیست و وحشت ما در همین جاست!
جناب آقای رئیس جمهور
ما ضمن درک موقعیت حساس کشور و فشارهایی که شخصاً تحمل می کنید، توصیه می کنیم تا در واپسین روزهای معرفی کابینه، درباره معرفی وزیر صمت آینده تأمل بیشتری بفرمایید و یا با افراد باصلاحیت دیگری مشورت نمایید.
می دانید و می دانیم که درباره عملکرد آینده وزرا هیچ کس جز شما مسئولیت قانونی برای پاسخگویی ندارد. موفقیت دولت آینده شما، موفقیت همه مردم ایران و در میان دولتهای متخاصم و تحریم ناجوانمردانه شاید تنها شانس بقای ایران باشد. ما هم توصیه می کنیم که هیچ وزیر فعلی و سابقی را انتخاب نکنید اما برای این امر مهم، به سراغ کسانی بروید که حداقل سابقه مدیریت قابل توجه در این وزارت خانه داشته و از نزدیک در جریان امور این وزارتخانه عریض و طویل باشد. غیر از این باشد، باید همه چیز را به سعی و خطا و شانس و بخت وانهیم! و به وزیر یکساله شما سلام کنیم! و منتظر استیضاح یا برکناری زود هنگام او باشیم.
والسلام علیکم”
دلسوزی یا تهدید
این نامه در حالی رئیس جمهور را مخاطب قرار داده است که واقعاً مشخص نیست که از سر دلسوزی است یا تهدیدی برای وزیر آینده به شمار می آید، اما هر چه هست نشان می دهد که رئیس دولت چهاردهم و وزیر صمتی که بر مسند می نشیند، از همین ابتدا باید با چالش های زیادی مواجه شود و باید فشارهای زیادی را تحمل کند.
مسعود پزشکیان وزارت صمت وزیر صمت
source