بازار ارزهای دیجیتال در آستانه دریافت سه سیگنال اقتصادی مهم از آمریکا قرار دارد و خود را برای تأثیرات احتمالی آن‌ها آماده می‌کند. این سیگنال‌ها در حالی مطرح می‌شوند که تأثیر شاخص‌های اقتصادی بر بیت‌ کوین و بازار کریپتو بیشتر شده است.

به گزارش میهن بلاکچین، در همین حال، قیمت بیت‌ کوین (BTC) همچنان قدرت خود را حفظ کرده و با وجود کاهش دامیننس BTC و نگرانی‌ها درباره فروش گسترده، همچنان بالاتر از سطح ۱۱۸,۰۰۰ دلار باقی مانده است.

سخنرانی رییس فدرال رزرو

یکی از مهم‌ترین سیگنال‌های اقتصادی این هفته، سخنرانی آغازین جروم پاول، رئیس فدرال رزرو آمریکا، در کنفرانس بانکی روز سه‌شنبه خواهد بود. این سخنرانی در تاریخ ۳۱ تیر، ساعت ۱۶:۰۰ به وقت تهران انجام می‌شود.

این سخنرانی، تنها چند روز پس از انتشار شاخص قیمت مصرف‌کننده (CPI) برگزار می‌شود که نشان داد نرخ تورم سالانه در ماه ژوئن (خرداد)، به ۲.۷٪ رسیده است. همچنین این سخنرانی اندکی پیش از جلسه آتی کمیته بازار آزاد فدرال (FOMC) انجام می‌شود. طبق پیش‌بینی‌ها، ۹۵.۳٪ احتمال دارد که سیاست‌گذاران، نرخ بهره را بدون تغییر نگه دارند.

پیش‌بینی‌ها درباره کاهش نرخ بهره توسط فدرال رزرو آمریکا - منبع: CME FedWatch
پیش‌بینی‌ها درباره کاهش نرخ بهره توسط فدرال رزرو آمریکا – منبع: CME FedWatch

معامله‌گران به‌دقت صحبت‌های پاول را دنبال می‌کنند تا شاید سرنخ‌هایی درباره تغییرات نرخ بهره در تاریخ ۳۰ جولای (۸ مرداد) به‌ دست آورند؛ با این حال، نگرانی دیگری نیز در حال شکل‌گیری است.

جروم پاول تحت فشار سیاسی از سوی دولت ترامپ قرار دارد. کاخ سفید خواستار کاهش نرخ بهره شده‌ و معتقد است که نرخ‌های بالا به اقتصاد آسیب می‌زند. اگرچه پاول همچنان جانب احتیاط را حفظ کرده است، اما برخی پیش‌بینی می‌کنند که پیش از پایان دوره‌اش در ماه می ۲۰۲۶ (اردیبهشت ۱۴۰۵) استعفا دهد.

رئیس فدرال رزرو، همچنین به دلیل پروژه بازسازی ۲.۵ میلیارد دلاری ساختمان این نهاد، با انتقاداتی از سوی کاخ سفید مواجه شده است. برخی از مقامات دولتی خواهان حسابرسی درباره این پروژه شده‌اند. در صورت کشف موارد قابل‌توجه، این احتمال وجود دارد که پاول با استناد به دلایل موجه، از سمت خود برکنار شود.

نکته قابل‌توجه این است که برکناری یا استعفای پاول، می‌تواند برای بیت‌ کوین و بازار کریپتو خبر مثبتی باشد؛ چرا که ممکن است به تغییر مسیر سیاست‌های پولی به سمت کاهش نرخ بهره منجر شود.

یکی از تحلیل‌گران بازار کریپتو با نام Ash Crypto، نموداری فرضی از آینده بیت کوین را در در پلتفرم X منتشر کرده و نوشته است:

اگر فدرال رزرو با کاهش نرخ بهره موافقت کند، بیت کوین به‌ این شکل صعود خواهد کرد.

کاهش نرخ بهره، موجب افزایش نقدینگی، افزایش تمایل به ریسک و تضعیف ارزهای فیات می‌شود؛ عواملی که تقاضا برای بیت‌ کوین، به‌عنوان پوششی در برابر کاهش قیمت ارزهای سنتی را افزایش می‌دهد.

آمار متقاضیان بیمه بیکاری

یکی دیگر از سیگنال‌های اقتصادی مهم این هفته، آمار متقاضیان بیمه بیکاری در آمریکا است که در تاریخ ۲۴ جولای (۲ مرداد)، ساعت ۱۶:۰۰ به وقت تهران منتشر خواهد شد.

این شاخص نشان می‌دهد که چند نفر برای اولین‌بار در آمریکا درخواست بیمه بیکاری داده‌اند و با توجه به نقش بازار کار در تحلیل کلان بیت‌ کوین، اهمیت زیادی دارد.

در هفته منتهی به ۱۲ جولای (۲۱ تیر)، ۲۲۱,۰۰۰ نفر این درخواست را برای اولین‌بار در آمریکا ثبت کرده‌اند. طبق داده‌های MarketWatch، اقتصاددانان پیش‌بینی کرده‌اند که این رقم در هفته منتهی به ۱۹ جولای (۲۸ تیر)، به ۲۲۹,۰۰۰ نفر برسد.

افزایش قابل‌توجه این آمار نسبت به رقم قبلی (۲۲۱,۰۰۰ نفر)، می‌تواند احتمال تضعیف بازار کار را افزایش دهد. اما اگر میزان ادعاها پایین باقی بماند، نشانه‌ای از افزایش قدرت بازار کارخواهد بود؛ این موضوع، به‌معنای ادامه سیاست‌های بدون کاهش نرخ بهره خواهد بود و برای بیت‌ کوین خبری منفی تلقی می‌شود.

شاخص‌های PMI خدمات و تولید S&P

شاخص‌های دیگر اقتصادی آمریکا که ممکن است بر قیمت بیت‌ کوین تأثیر بگذارند، شاخص‌های اولیه خدمات و تولید S&P هستند که در تاریخ ۲۴ جولای، ساعت ۱۷:۱۵ به وقت تهران منتشر خواهند شد.

شاخص خدمات، که بیانگر عملکرد بخش غالب خدماتی در اقتصاد آمریکا است، در ماه ژوئن (خرداد) برابر با ۵۲.۹ بوده که نشان‌دهنده رشد است؛ هرچند نسبت به آمار ماه می (۵۳.۷) کمی کاهش یافته است. از سوی دیگر، شاخص تولید به ۵۲.۹ رسیده که بالاترین سطح در سه سال گذشته است. این افزایش، عمدتاً ناشی از افزایش موجودی انبارها در پی نگرانی‌ها درباره تعرفه‌ها بوده است.

طبق داده‌های MarketWatch، پیش‌بینی‌ها برای ماه جولای (تیر) نشان می‌دهد که شاخص خدمات به ۵۳.۲ خواهد رسید و شاخص تولید آمریکا نیز اندکی پایین‌تر از ۵۲.۴ خواهد بود. این موضوع می‌تواند حاکی از کندی روند تولید باشد.

به‌طور معمول، رشد شاخص PMI آمریکا، اعتماد به بازارهای سنتی را افزایش می‌دهد؛ در این شرایط، ممکن است بخشی از سرمایه بازار کریپتو به سمت بازارهای سنتی خارج شود. در مقابل، اگر شاخص‌ها ضعیف باشند، امید به کاهش نرخ بهره افزایش می‌یابد. این اتفاق می‌تواند به نفع بیت‌ کوین تمام شود و موقعیت آن را به‌عنوان پوششی در برابر کاهش ارزش دلار، تقویت کند.

نمودار قیمت و اطلاعات بازار بیت کوین - منبع: CoinMarketCap
نمودار قیمت و اطلاعات بازار بیت کوین – منبع: CoinMarketCap

در زمان نگارش این مطلب، بیت‌ کوین با قیمت ۱۱۸,۶۰۴ دلار معامله می‌شود و نسبت به ۲۴ ساعت گذشته ۰.۵۵٪ افزایش داشته است. تحلیلگران به کاهش دامیننس بیت‌ کوین نیز اشاره کرده‌اند که معمولاً پیش از شروع آلت سیزن رخ می‌دهد.

در همین حال، ماینرها و نهنگ‌های بازار کریپتو در حال فروش بیت‌ کوین هستند. دولت بریتانیا نیز احتمال فروش بخشی از BTCهای خود را مطرح کرده است؛ طی هفته جاری، این عوامل می‌توانند باعث ایجاد نوسانات بیشتری در بازار بیت‌ کوین شوند.

source

توسط blogcheck.ir