سیاستهای تعرفهای و تصمیمات غیرمنتظره ترامپ، ارزش دلار آمریکا را ۱۰ درصد کاهش داده و سرمایهگذاران را نسبت به داراییهای آمریکایی محتاطتر کرده است.
به گزارش بنکر (Banker)، با بازگشت دونالد ترامپ به کاخ سفید، سیاستهای اقتصادی و تعرفهای او دیگر برای سرمایهگذاران شگفتآور نیست.
اقداماتی مانند تعرفه ۵۰ درصدی بر مس و تعرفه ۳۰ درصدی بر اتحادیه اروپا که پیشتر بازار را شوکه میکرد، اکنون تنها با بیتفاوتی سرمایهگذاران همراه است.
با این حال، ۱۶ ژوئیه زمانی بود که خبر احتمال برکناری جروم پاول، رئیس فدرال رزرو، باعث افزایش بازده اوراق خزانه و سقوط دلار شد.
اما پس از عقبنشینی ترامپ، بازار سهام آمریکا رکورد تاریخی جدیدی را ثبت کرد.
کاهش ارزش دلار در دوره دوم ریاست جمهوری ترامپ
از زمان آغاز به کار دولت دوم ترامپ، ارزش دلار نسبت به سبد ارزهای کشورهای ثروتمند ۱۰ درصد افت کرده است.
این روند برخلاف پیشبینی اسکات بسنت، وزیر خزانهداری، رخ داده که معتقد بود تعرفهها موجب تقویت دلار میشود.
سیاستهای غیرمنتظره، کسری بودجه بالا و بیثباتی اقتصادی باعث شده تا سرمایهگذاران نسبت به خرید داراییهای آمریکایی محتاطتر عمل کنند.
نقش نرخ بهره در نوسانات دلار
عامل اصلی تغییرات اخیر دلار، تفاوت نرخ بهره بین آمریکا و سایر کشورها است.
در شرایط معمول، افزایش نرخ بهره موجب رشد ارزش ارز میشود؛ اما تعرفههای تجاری ترامپ در آوریل، این رابطه را بر هم زد و منجر به سقوط دلار و افزایش بازده اوراق خزانه شد.
این الگوی معکوس که معمولاً در بازارهای نوظهور دیده میشود، اکنون نشانهای از کاهش اعتماد به بازار آمریکا است.
دلار دیگر دارایی امن نیست؟
دلار همواره در زمان بحران بازارهای مالی بهعنوان یک دارایی امن عمل میکرد. اما در آوریل، همزمان با افزایش شاخص VIX (معیار ترس سرمایهگذاران)، دلار سقوط کرد.
بر اساس تحلیل استیون کامین از اندیشکده «امریکن اینترپرایز»، پس از بازگشت ترامپ، شکنندگی دلار افزایش یافته و این روند در هفتههای بعد ادامه داشته است.
آینده دلار و تهدیدات تعرفهای جدید
بهنظر میرسد دلار آمریکا در حال حاضر تنها بهطور نسبی آسیب دیده است، اما تهدید تعرفهای ترامپ در ۱ اوت میتواند شرایط را دوباره به وضعیت نگرانکننده آوریل بازگرداند.
با ادامه حضور ترامپ در قدرت، سرمایهگذاران باید برای شوکهای جدید و نوسانات غیرمنتظره آماده باشند.
تجارت نیوز
source