به گزارش پایگاه خبری بورس پرس،
عیسی بزرگ زاده سخنگوی صنعت آب اعلام کرد: به دلیل وقوع کم‌ بارشی‌ های گسترده، مجموع آب های سد از ابتدای سال آبی جاری (اول مهر ۱۴۰۳ تا ۲۱ تیر ۱۴۰۴) به حدود ۲۲.۴ میلیارد متر مکعب رسیده که در مقایسه با ۳۹.۱۵ میلیارد متر مکعب در مدت مشابه سال گذشته، نشان‌ دهنده کاهش ۴۳ درصدی است.


البته به‌ واسطه اعمال مدیریت مؤثر در مخازن و کنترل رهاسازی‌ها، حجم فعلی آب در مخازن سدها به حدود ۲۳.۶۷ میلیارد متر مکعب رسید. این رقم در مقایسه با حجم ۳۲ میلیارد متر مکعب در مدت مشابه سال گذشته، کاهش ۲۶ درصدی را نشان می‌ دهد.


با وجود کاهش ۴۳ درصدی در ورودی آب سدها نسبت به سال گذشته، میزان کاهش در حجم آب مخازن به ۲۶ درصد محدود شد. این تفاوت، نتیجه اعمال سیاست‌ های مدیریت رهاسازی و تنظیم ورودی و خروجی سدها بوده که نقش مؤثری در حفظ ذخایر آبی ایفا کرد.


درصد پرشدگی سدها حدود ۴۶ درصد است. با وجود پیش‌ بینی بارش‌ های معمولی در ماه‌های اردیبهشت و خرداد در سدهای حوضه استان تهران این اتفاق رخ نداد و مجموع بارش‌ های دریافتی تا ۲۱ تیرماه به حدود ۱۵۰ میلی‌ متر رسید که در مقایسه با دوره بلند مدت ۴۴ درصد کاهش داشته است.


مجموع بارش‌ های ثبت‌ شده در سال آبی جاری در حوضه آبریز تهران و البرز، نسبت به مدت مشابه سال گذشته با کاهش ۳۴ درصدی روبرو بود. این کاهش به‌ گونه‌ای است که سال آبی جاری به‌ عنوان دومین سال کم‌ بارش در دوره آماری ۵۷ ساله و پنجمین سال خشک متوالی طبقه‌ بندی می‌ شود.


وضعیت ذخایر سدهای تأمین‌ کننده آب استان‌ های تهران و البرز نگران‌ کننده است. سد امیرکبیر نسبت به سال گذشته با کاهش ۵۸ درصدی، سد لار با کاهش ۳۴ درصدی، سد طالقان با کاهش ۳۲ درصدی و مجموع ذخایر سدهای لتیان و ماملو با کاهش ۴۷ درصدی مواجه هستند.


این ارقام نشان‌ دهنده چشم‌ انداز دشوار سال آبی پیش‌ رو هستند و از زمستان گذشته بارها از طریق رسانه‌ ها، مردم تهران، البرز و مناطقی از قزوین که از منابع آبی این سدها بهره‌مند هستند به صرفه‌ جویی و مدیریت مصرف فراخوانده شده‌اند.


با وجود اقدامات انجام‌ شده، میزان کاهش مصرف فعلی کافی نبوده و ادامه روند فعلی ممکن است تأثیر مستقیم بر رفاه آبی مردم در مناطق تحت پوشش داشته باشد. بنابراین از تمام شهروندان درخواست می شود مدیریت مصرف آب را جدی بگیرند و با همکاری مستمر، امکان تأمین آب پایدار برای همگان را فراهم آورند تا از بروز بحران شدیدتر جلوگیری شود.

انتهای پیام

 

source

توسط blogcheck.ir