به گزارش پایگاه خبری بورس پرس،
‌مسعود پزشکیان در خصوص ایجاد وقفه‌ در درگیری میان ایران و آمریکا و تمایل به چشم‌پوشی از برنامه هسته‌ای در مسیر رسیدن به صلح به تاکر کارلسون مجری مشهور سابق فاکس نیوز و نزدیک به ترامپ، اعلام کرد: ایران آغازگر جنگ نبود و نمی‌خواهد جنگی ادامه پیدا کند.


نتانیاهو از سال ۱۹۹۲ این ذهنیت را القا کرده که ایران به دنبال سلاح هسته‌ای است و هر رئیس‌جمهوری که در آمریکا روی کار آمده، همین تصور را در ذهن ها تقویت کردند. ایران به‌هیچ‌وجه به دنبال سلاح هسته‌ای نبوده‌، نیست و نخواهد بود. این دستور و فتوا از سوی رهبری صادر شده و در همکاری کامل با آژانس راستی‌آزمایی شده اما متأسفانه با رفتار آنها این روند مختل شد.


ایران بر سر میز مذاکره و در حال گفت‌وگو بود. رئیس‌جمهور آمریکا برای ایجاد صلح ایران را دعوت کرده بود. در آن جلسه اعلام شد بدون اجازه آمریکا، اسرائیل حمله نخواهد کرد اما در جلسه ششم، عملا روی میز مذاکره بمب انداختند و دیپلماسی را نابود کردند.


راستی آزمایی و نظارت مجدد آژانس نیازمند امکان دسترسی مجدد


با این حال درباره نظارت، بدون‌تردید آمادگی ورود مجدد به گفت‌وگو و راستی‌آزمایی وجود دارد. متأسفانه با حمله آمریکا به تأسیسات هسته‌ ای بسیاری از تجهیزات و اماکن تخریب شده و دسترسی به آنها به‌سادگی ممکن نیست. باید صبر کرد تا امکان دسترسی مجدد مشخص شود.


در زمینه اعتماد به آژانس به‌ دلیل اقداماتی که رژیم صهیونیستی با سوءاستفاده از اطلاعات بازرسی‌ها انجام داد، بدبینی‌هایی بوجود آمد. متأسفانه آژانس حتی حمله به مراکزی که تحت نظارت و طبق ان‌پی‌تی پذیرفته شده بود، محکوم نکرد. این مسئله از منظر حقوق بین‌الملل پذیرفتنی نیست و باعث بی‌اعتمادی بین مردم و قانون‌گذاران ایران درباره آژانس شده است.


حل مشکلات بسیار راحت با گفت‌وگو ممکن بود. چارچوب گفت‌وگوها می‌تواند بر‌اساس قوانین بین‌المللی و حقوق کشورها باشد. ایران هیچ خواسته‌ای جز احترام به قوانین بین‌المللی نداشته و ندارد. رئیس‌جمهور آمریکا می‌تواند منطقه را به‌ سمت صلح و امنیت هدایت یا آن را وارد یک جنگ بی‌پایان کند.


بازگشت به میز مذاکره با شرط اعتماد به روند گفت‌وگو


ایران با مذاکره مشکلی ندارد اما فجایعی که رژیم صهیونیستی در منطقه و ایران رقم زده، وضعیت را بحرانی کرده است. امید می رود پس از عبور از این بحران به میز مذاکره بازگشت که البته نیازمند شرط اعتماد به روند گفت‌وگو است. نباید در میانه گفت‌وگو، مجددا به رژیم صهیونیستی اجازه حمله داده و آتش جنگ آغاز شود.


معنای شعار مرگ بر آمریکا


شعار مرگ بر آمریکا به‌هیچ‌وجه به معنای مرگ بر مردم یا حتی مسئولان آمریکا نیست. این شعار یعنی مرگ بر جنایت، مرگ بر قتل، مرگ بر حمایت از کشتار و مرگ بر سیاست‌هایی که منطقه را ناامن می‌کنند. این شعار علیه جنایت و ناامنی است نه انسان‌ها.


مفهوم فتوای‌ دو مرجع تقلید علیه ترامپ


فتوای منتشره که البته ارتباطی به دولت یا رهبری ندارد، اعلام می‌کند توهین به مذهب یا شخصیت‌های مذهبی از نظر اعتقادی، محکوم و غیرقابل‌ قبول است. این مسئله مشخصا مربوط به رئیس‌جمهور آمریکا یا اشخاص دیگر نیست. این فتوا هرگز معنای قتل یا تهدید ندارد.


آمادگی ایران برای همکاری اقتصادی، صنعتی و تجاری با آمریکایی‌ها


رهبری باور داشتند سرمایه‌گذاران آمریکایی می‌توانند به ایران بیایند و هیچ مانعی برای فعالیت آنها وجود ندارد. ایران برای هر نوع همکاری اقتصادی، صنعتی و تجاری با آمریکایی‌ها آمادگی داشته‌ و دارد اما تحریم‌ها مانع حضور آنها شده‌ است.

انتهای پیام

 

source

توسط blogcheck.ir