به گزارش شهر بورس، آنتونیو سانچز بندیتو گاسپار؛ سفیر اسپانیا در جمهوری اسلامی ایران نیز با ابراز رضایت از سفر خود به تبریز گفت: علی‌رغم وجود تحریم‌ها و مشکلات اقتصادی، اسپانیا تلاش کرده است روابط خود با ایران را حفظ کند و از حاشیه‌نشینی در این روابط پرهیز کند.

وی تاکید کرد: اسپانیا به‌دنبال ایجاد راه‌های جدید برای افزایش تعاملات اقتصادی با ایران است.

مهر آیندگان

وی با اشاره به ظرفیت‌های بالای صنعتی استان آذربایجان شرقی، از تبریز به‌عنوان شهری با سابقه تاریخی و تمدنی غنی نام برد و افزود: شرکت‌های بزرگ و پیشرفته‌ای در این استان فعال هستند که می‌توانند زمینه‌ساز همکاری‌های جدید در حوزه‌های حمل‌ونقل، صنایع غذایی، انرژی‌های تجدیدپذیر، زیرساخت‌ها و منسوجات باشند.

سفیر اسپانیا خاطرنشان کرد: اسپانیا در سال‌های اخیر سریع‌ترین رشد اقتصادی را در میان کشورهای اروپایی داشته و اکنون دوازدهمین اقتصاد بزرگ جهان به‌شمار می‌رود.

وی افزود: بخش خصوصی اسپانیا علاقه‌مند به همکاری با ایران است و سابقه تاریخی مناسبی از روابط اقتصادی میان دو کشور وجود دارد. همچنین برای هیئت‌های تجاری و اقتصادی، تسهیلاتی در صدور ویزا در نظر گرفته خواهد شد و ویزا نباید مانعی برای تعامل، بلکه ابزاری برای ساماندهی ارتباطات باشد.

وی اذعان کرد: روابط اقتصادی کنونی میان دو کشور محدود است که علت آن عمدتاً تحریم‌ها و نگرانی از تبعات آن بوده است. وی ابراز امیدواری کرد که با توافقات جدید، فرصت‌های تازه‌ای برای توسعه روابط اقتصادی میان ایران و اسپانیا گشوده شود.

صمد حسن‌زاده، رئیس اتاق بازرگانی ایران و عضو هیئت نمایندگان اتاق تبریز، به سابقه دیرینه روابط تجاری میان ایران و اسپانیا اشاره کرد و گفت: اتاق بازرگانی تبریز با بیش از ۱۶۶ سال قدمت، قدیمی‌ترین اتاق بازرگانی کشور است و ظرفیت‌های بخش خصوصی در حوزه‌های صنعت، کشاورزی و خدمات مهندسی بسیار گسترده و متنوع است.

مسعود بنابیان؛ نایب‌رئیس اتاق بازرگانی تبریز، با اشاره به جایگاه تاریخی و قدرت فرهنگی اسپانیا اظهار کرد: بیش از ۶۰۰ میلیون نفر در جهان به زبان اسپانیایی صحبت می‌کنند که این موضوع نشان‌دهنده نفوذ فرهنگی و تاریخی این کشور است.

وی بر ضرورت افزایش تعاملات اقتصادی میان فعالان اقتصادی استان آذربایجان شرقی و کشور اسپانیا تاکید کرد و افزود: امیدواریم با به نتیجه رسیدن مذاکرات غیرمستقیم میان ایران و آمریکا، شاهد توسعه مبادلات تجاری با کشور اسپانیا باشیم، به‌ویژه در حوزه‌های زیرساختی، انرژی‌های تجدیدپذیر و صنعت نساجی.

بنابیان با اشاره به پیشرفت اسپانیا در صنعت نساجی اظهار داشت: ظرفیت همکاری بالایی در این حوزه وجود دارد.

وی گفت: استان آذربایجان‌شرقی ظرفیت بالایی در حوزه فرش، سرامیک، صنایع غذایی، قیر و مشتقات نفتی، کشاورزی، چرم و کفش دارد. بیش از ۴۵۰۰ واحد تولیدی در این استان فعال هستند و صنایع بزرگی مانند تراکتورسازی با قدمتی بیش از نیم قرن در این استان مستقرند. همچنین تبریز به‌عنوان قطب تولید چرم و کفش کشور، حدود ۸۰ درصد نیاز داخلی را تامین می‌کند.

وی همچنین خواستار تسهیل در صدور ویزا برای فعالان اقتصادی شد تا روند رفت‌وآمد و همکاری میان دو کشور آسان‌تر شود.

‌سید باقر شریف‌زاده؛ عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تبریز، این دیدار را قدمی مثبت برای افزایش همکاری‌های مشترک بین استان آذربایجان‌شرقی و اسپانیا دانست.

قاسم خلیل‌نژاد قویدل؛ عضو هیئت‌رئیسه اتاق بازرگانی تبریز با اشاره به سابقه درخشان تاریخی ایران و اسپانیا در طول تاریخ بشریت گفت: تاثیرگذاری این دو کشور در حوزه فرهنگ و رشد بشری بر کسی پوشیده نیست.

وی با اشاره به اشتراکات فرهنگی بین ایران و اسپانیا بر لزوم توسعه مبادلات تجاری و استفاده از ظرفیت‌های ویژه هر دو کشور تاکید کرد.

رضا جعفری؛ عضو هیئت رئیسه اتاق تبریز، با اشاره به صادرات ایران به اسپانیا گفت: در حال حاضر، بیش از ۷۰ درصد واردات اسپانیا از ایران شامل سه کالای کشمش، پسته و زعفران است. آذربایجان‌شرقی در دهه اخیر رشد قابل‌توجهی در کشت این محصولات داشته که می‌توان از آن برای توسعه تجارت با اسپانیا استفاده کرد.

سید احمد فتاح‌زاده؛ عضو هیئت نمایندگان اتاق تبریز، با اشاره به اهمیت حمل‌ونقل در توسعه تجارت، گفت: بخش عمده‌ای از قطعات یدکی کامیون‌های ایران از اسپانیا وارد می‌شود و این محصولات از کیفیت بالایی برخوردارند.

صابر پرنیان؛ مدیر کل صمت استان آذربایجان‌شرقی گفت: تبریز همواره مهد دموکراسی‌خواهی در کشور بوده است، همچنین تبریز در کل ایران با نام تجارت و صنعت شناخته می‌شود و ما علاقه‌مند به توسعه تجارت با کشور اسپانیا هستیم.

دنبال ایجاد راه‌ های جدید برای افزایش تعاملات اقتصادی با ایران هستیم

source

توسط blogcheck.ir