وزارت دارایی پاکستان اعلام کرده که با تاسیس یک نهاد مستقل برای نظارت بر زیرساخت‌های مالی مبتنی بر بلاکچین در این کشور موافقت کرده است.

به گزارش میهن بلاکچین و بر اساس خبری که روز گذشته توسط شبکه دولتی پی‌تی‌وی (PTV) منتشر شد، قرار است نهادی به نام سازمان دارایی‌های دیجیتال پاکستان (Pakistan Digital Assets Authority یا PDAA) به‌عنوان ناظر اصلی این حوزه فعالیت کند. وظیفه این سازمان، صدور مجوز و قانون‌گذاری در حوزه‌هایی مانند صرافی‌ها، کیف‌پول‌ها، متولیان حضانت دارایی، پلتفرم‌های توکنیزه‌شده، استیبل ‌کوین‌ها و اپلیکیشن‌های دیفای (DeFi) یا امور مالی غیرمتمرکز خواهد بود.

محمد اورنگزیب (Muhammad Aurangzeb)، وزیر فدرال دارایی و درآمد پاکستان در این باره می‌گوید:

پاکستان نه تنها باید خود را با این صنعت هماهنگ کند، بلکه باید در آن پیشرو باشد.

وی افزود:

سازمان دارایی‌های دیجیتال چارچوبی آینده‌محور ایجاد می‌کند که از مصرف‌کنندگان محافظت کرده، سرمایه‌گذاری جهانی را جذب می‌کند و پاکستان را در خط مقدم نوآوری‌های مالی قرار می‌دهد.

نکته جالب اینجاست که این سازمان مسئولیت توکنیزه کردن دارایی‌های ملی و اوراق بدهی دولتی را نیز برعهده خواهد داشت. دیگر مسئولیت‌های این نهاد نیز کمک به استخراج بیت کوین از طریق مازاد برق تولیدی کشور به صورت قانونی و زیرنظر دولت و همچنین حمایت از استارتاپ‌های فعال در حوزه بلاکچین خواهد بود.

این طرح بخشی از پیشنهادات شورای رمزارزی پاکستان است که در تاریخ ۱۴ مارس تاسیس شده است. نکته قابل توجه اینجاست که چانگ‌پنگ ژائو (Changpeng Zhao)، مدیرعامل پیشین صرافی بایننس به‌عنوان مشاور در این شورا حضور دارد.

بلال بن‌ثاقب (Bilal Bin Saqib)، مدیرعامل شورای رمزارز پاکستان، درباره اهمیت این تحول گفته است:

این فقط درباره ارزهای دیجیتال نیست؛ ما به دنبال بازنویسی آینده مالی کشور، گسترش دسترسی به خدمات مالی و ایجاد کانال‌های صادراتی جدید از طریق توکنیزه کردن، امور مالی دیجیتال و نوآوری‌های وب ۳ هستیم.

پیش از این نیز سازمان تحقیقات فدرال پاکستان (Federal Investigation Agency) چارچوبی نظارتی برای دارایی‌های دیجیتال پیشنهاد کرده بود. این چارچوب برای مقابله با نگرانی‌هایی مانند تامین مالی تروریسم، پولشویی و الزامات احراز هویت مشتریان طراحی شده است.

تغییر موضع پاکستان در قبال رمزارزها؛ از مخالفت تا پذیرش و پیشرفت

در ماه مه سال ۲۰۲۳، عایشه غوث پاشا (Aisha Ghaus Pasha)، وزیر پیشین دارایی، قانونی کردن ارزهای دیجیتال را به دلیل احتمال نقض مقررات گروه ویژه اقدام مالی (FATF) غیرممکن توصیف کرده بود. با این حال، کمتر از یک سال بعد همه‌چیز تغییر کرده است. بر اساس گزارش پلتفرم تحلیلی چینالیسس، پاکستان در شاخص جهانی پذیرش رمزارزها در سال ۲۰۲۴، رتبه نهم را به خود اختصاص داده است. این موفقیت عمدتاً به دلیل استقبال بالای کاربران خُرد و حجم بالای تراکنش‌ها در صرافی‌های متمرکز بوده است.

شاخص جهانی پذیرش رمزارزها - منبع: Chainalysis
شاخص جهانی پذیرش رمزارزها – منبع: Chainalysis

به گزارش پلتفرم آماری استاتیستا (Statista)، بازار رمزارز پاکستان با سرعت بالایی در حال رشد است. این پلتفرم پیش‌بینی کرده که تا سال ۲۰۲۵، تعداد کاربران رمزارز در پاکستان به بیش از ۲۷ میلیون نفر خواهد رسید؛ عددی که در مقایسه با جمعیت ۲۴۷ میلیونی این کشور قابل توجه است.

در کنار این رشد کاربران، پیش‌بینی می‌شود درآمد حاصل از بازار رمزارز پاکستان نیز در سال ۲۰۲۵ به رقم قابل‌توجه ۱.۶ میلیارد دلار برسد.

با این حال، آمریکا همچنان در صدر بازار جهانی رمزارز قرار دارد. بر اساس داده‌های استاتیستا، درآمد تخمینی بازار رمزارز ایالات متحده در سال ۲۰۲۵ بیش از ۹.۴ میلیارد دلار خواهد بود.

source

توسط blogcheck.ir