به گزارش پایگاه خبری بورس پرس، نخستین نمایشگاه تخصصی اینوکس – فاینکس در مشهد از بعداز ظهر دیروز 31 اردیبهشت به مدت چهار روز آغاز بکار کرد.
بر اساس این گزارش، نصراله پژمانفر نماینده مردم مشهد در مجلس و رئیس کمیسیون اصل ۹۰ با اشاره به ناکارآمدی برخی ساز و کارهای تأمین مالی، گفت: بانک ها نیازمند بازتعریف جدی هستند تا بتوانند پاسخگوی مطالبات مردمی و تعامل مؤثر با سایر نهادها باشند. تأمین مالی رانتمحور و وسیلهمحور، مانعی بزرگ در مسیر توسعه اقتصاد دانشبنیان و مانعی برای رشد کارآفرینان خرد است.
نبود شفافیت در تفاهمنامههای اقتصادی و بانکی موجب انحراف منابع به سمت منافع اشخاص خاص شد. در چنین شرایطی تولیدکنندگان، کشاورزان و اقشار محروم از بهرهمندی واقعی محروم مانده اند. این در حالی است که شفافسازی در حوزه نهادهای مالی میتواند اعتماد عمومی را بازیابی کند. نقش نهادهای نظارتی در توسعه اقتصادی مکمل محسوب می شود. طرحی مشترک با مرکز پژوهش های مجلس، بانک مرکزی و دیگر نهادهای ذیربط در حال تدوین است تا شاخص عملکرد نهادهای مالی از منظر مردمی قابل شفافسازی و ارزیابی باشد.
استان خراسان رضوی بیش از ۸ درصد تولید داخلی را به خود اختصاص داده اما تنها کمتر از ۵ درصد تسهیلات بانکی را دریافت میکند. با وجود ظرفیت گردشگری مشهد و حضور سالانه بیش از ۳۰ میلیون زائر، یکسوم مردم شهر در حاشیه زندگی میکنند و نرخ بیکاری در برخی مناطق به ۲۰ درصد میرسد. متأسفانه پروژههایی چون خط مترو و قطار سریعالسیر بهدلیل نبود تأمین مالی معلق ماندند. گردهمایی فعالان اقتصادی در این رویداد میتواند آغاز حرکتی نوین در مسیر توسعه، عدالت اقتصادی و رفع فقر در شهرها باشد. باید از این ابزارها در مسیر توانمندسازی و پیشرفت استفاده کرد.
ابزارهای جدید متناسب با نیازهای جدید
ابوالفضل نجارزاده رئیس شورای هماهنگی بانکها با بیان اینکه نگاه مقامات استان خراسان رضوی نسبت به سرمایهگذاری در استان تغییر کرده، گفت: بالغ بر ۹۰ درصد از حجم تامین مالی اقتصاد توسط بانک ها صورت میگیرد. به طوریکه نیازهای فعالان اقتصادی و اقشار جامعه برطرف شده و این آمادگی وجود دارد که متناسب با نیازهای جدید ابزارهای جدید پیشنهاد دهند.
بانک ها با حضور فعال در این حوزه، آماده دریافت پیشنهادها و ایدههای نو، بویژه ابزارهای مشترکی هستند که از همکاری میان بانک ها، بازار سرمایه و صنعت بیمه ارائه میشود و میتواند بخشی از نیازها و چالشهای اقتصادی را برطرف کند. بیشترین اوراق مشارکت منتشره در کشور مربوط به شهر مشهد بوده اما متأسفانه در برخی موارد، نکول این اوراق در سررسید باعث کاهش اعتماد عمومی شده است.
لازم است اولویتبندیهای دقیقتری انجام و در بانک ها ترکیب منابع بهدرستی مدیریت شود. در استان خراسان رضوی، تسهیلات خرد تکلیفی در حال اجرا است اما نیاز به سیاستگذاریهای جدید و بازنگری در این حوزه احساس میشود. با وحدت و هماهنگی میان دولت، فرمانداری و نگاه توسعهمحور به استان، باید تأمین مالی پروژهها بیش از پیش تقویت تا اطمینان خاطر برای سرمایهگذاران فراهم شود.
نمایشگاه اینوکس میتواند مشهد را به پایتخت مالی شرق تبدیل کند
علیرضا خواجهنائینی معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت اقتصاد با تأکید بر اهمیت این رویداد گفت: امید می رود این نمایشگاه نقطه آغاز تحولی بزرگ در شرق باشد و مشهد بهعنوان پایتخت معنوی ایران به پایتخت مالی شرق تبدیل شود. نامگذاری سال و اسناد بالادستی همچون برنامه توسعه، بودجه و قانون تأمین مالی تولید و زیرساخت که سال گذشته ابلاغ شد، ظرفیتهای بسیار مناسبی برای حل مشکلات ساختاری در تأمین مالی دارند و وزارت اقتصاد نیز با همین هدف اقدامات مهمی را آغاز کرده است.
یکی از مشکلات عمده نظام بانکی، موضوع وثایق و تضامین است. برای حل این مسئله، آییننامهها و دستورالعملهایی جهت راهاندازی سامانه جامع وثایق تدوین شدند. این سامانه امکان تجمیع وثایق خرد از جمله اوراق بهادار، زمین کشاورزی و داراییهای افراد را فراهم میکند تا بهعنوان وثیقه در فرآیندهای تأمین مالی مورد استفاده قرار گیرد. این اقدام میتواند بطور مؤثر در خدمت تولید قرار گیرد. در حوزه تضامین نیز پیشبینی شده صندوقهای غیردولتی نقش فعالتری در صدور ضمانتنامهها ایفا کنند. دستورالعمل تشکیل این صندوقها نهایی شده و هوشمندسازی فرآیندها، موجب تسریع در صدور تضامین و در نتیجه رونق سرمایهگذاری خواهد شد.
در خوشبینانهترین حالت، تنها ۲۰ درصد از جمعیت از سطح مناسبی از سواد مالی برخوردار هستند. ارتقای این شاخص، اولین گام برای بهرهگیری از فرصتها، جذب سرمایهگذاری و استفاده از ابزارهای نوین مالی است. نقش مدیران سرمایهگذاری شرکتها در ارتقای سواد مالی کلیدی است. تمرکز بر آموزش و توانمندسازی مدیران مالی میتواند در بلندمدت منجر به توسعه نظام تأمین مالی شود. پیشنهاد می شود سازمان بورس استقرار را در شهرستانها گسترش دهد. آموزش و استقرار تدریجی مراحل مختلف پذیرش شرکتها در بورس در مناطق مختلف میتواند موجب گسترش سواد مالی و توسعه سرمایهگذاری در سطح ملی شود
انتهای پیام
source