به گزارش پایگاه خبری بورس پرس،
احسان رضاپور نیکرو با اشاره به وضعیت متغیرهای بنیادین بازار سرمایه و آینده بورس به دنیای اقتصاد، اعلام کرد: اصلاح قیمت ارز یکی از عوامل کلیدی موثر ماه های اخیر بود که در گزارش های سه اول سال جاری منتشر خواهند شد و به طور محسوسی در تعدیل نسبت قیمت به سود (P/E) بازار تاثیر گذاشته و باز هم خواهد گذشت.
این موضوع به ویژه در آستانه فصل مجامع و تقسیم سود اهمیت بیشتری می یابد. یعنی ثبات نسبی نرخ ارز در سطوح جدید همراه با افزایش نرخ های فروش و سودهای تقسیمی در مجامع موجب خواهد شد برخی شرکت ها با نسبت P/E کمتری معامله شوند. عاملی که می تواند بر جذابیت آنها برای سرمایه گذاران بیفزاید.
در کنار نسبت P/E، نسبت قیمت به فروش (P/S) بازار نیز با توجه به شرایط تورمی و رشد نرخ های محصولات صنعتی و خدماتی در زمستان و ابتدای بهار، دستخوش تعدیل خواهد شد. مهمترین مؤلفه در تعیین روند بازار هم، فضای حاکم بر اقتصاد، سیاست و جامعه است.
بازار سهام در شرایط فعلی، تحت تأثیر اخبار و تحولات در حال تجربه چرخش بخشی از نقدینگی است. این جریان سرمایه می تواند به نفع صنایعی با سود تقسیمی زیاد از جمله گروه بانکی، پالایشی ها و برخی شرکت های بزرگ عمل کند.
ریسک های مهمی مانند تداوم ناترازی های بخش انرژی همچنان در بازار وجود دارد که موجب کاهش یا توقف تولید برخی شرکت های صنعتی شده و آثار منفی آن بر سودآوری صنایع انرژی بر، فولادی، سیمانی و … مشهود است.
پیگیری سیاست های اصلاح ساختار و خصوصی سازی اهمیت دارد و هرگونه وقفه یا کندی در روند واگذاری ها به ویژه در صنعت خودرو می تواند به اعتماد رو به بهبود سرمایه گذاران آسیب بزند.
در این میان نباید از اثر تحولات FATF غافل شد. تسهیل در تعاملات بانکی به ویژه در سالی که بانک ها اصلاح ساختار سرمایه و افزایش درآمدهای عملیاتی را در دستور کار دارند، می تواند به بهبود عملکرد این گروه منجر شود. خبرهای مثبت از دو بانک بزرگ نیز ظرفیت افزایش اقبال به این صنعت و صندوق های سرمایهگذاری مرتبط را به همراه دارد.
بازار سرمایه در بهار سال جاری با مجموعه ای از نشانه های مثبت و همزمان با ریسک های ساختاری مواجه است. در صورت تداوم مذاکرات ایران و آمریکا و بهبود فضای بین المللی می توان انتظار داشت گروههای بانکی، خودرویی و برخی نمادهای کوچکتر که از رشد بازار عقب ماندند یا در معرض اخبار مثبت قرار دارند، مورد توجه بیشتری قرار گیرند.
در چنین شرایطی، تحلیل همزمان عوامل اقتصادی، سیاسی، رفتاری و انعطاف پذیری در چینش پرتفوی سرمایهگذاری برای مدیریت ریسکها و بهرهبرداری از فرصتها، ضروری خواهد بود.
انتهای پیام
source