دونالد ترامپ، رییس‌جمهور آمریکا به تازگی لایحه‌ جدیدی را پیشنهاد داده که طبق آن حواله‌های ارسالی توسط افراد غیرشهروند به کشورهایشان،‌ مشمول مالیات ۵ درصدی می‌شود. این طرح که ترامپ آن را لایحه‌ای «بزرگ و زیبا» توصیف کرده، بیش از ۴۰ میلیون نفر از ساکنان غیرآمریکایی را تحت تاثیر قرار می‌دهد؛ افرادی که از طریق ویزاهای مختلف در این کشور زندگی می‌کنند و بخشی از درآمد خودشان را برای حمایت از خانواده‌هایشان به خارج از کشور ارسال می‌کنند.

به گزارش میهن بلاکچین، این اقدام اما با واکنش تند کشورهای دیگر از جمله مکزیک مواجه شده است. مکزیک یکی از کشورهایی است که سالانه میلیاردها دلار از طریق حواله‌ها دریافت می‌کند و چنین تصمیمی می‌تواند ضربه بزرگی به اقتصاد این کشور وارد کند.

انتقادات به لایحه جدید ترامپ

کلودیا شینباوم (Claudia Sheinbaum)، رییس‌جمهور مکزیک ضمن انتقاد از این طرح می‌گوید:

حواله‌های مالی، حاصل تلاش‌های صادقانه افرادی هستند که نه‌تنها به اقتصاد مکزیک، بلکه به اقتصاد ایالات متحده نیز کمک می‌کنند. به همین دلیل، این اقدام را ناعادلانه و خودسرانه می‌دانیم.

بر اساس آمارهای بانک مرکزی مکزیک (Bank of Mexico)، مجموع حواله‌هایی که این کشور در سال ۲۰۲۴ دریافت کرده از ۶۴ میلیارد دلار عبور کرده است. این یعنی اگر لایحه مالیاتی جدید ترامپ اعمال شود، تنها از طریق حواله‌های به مقصد مکزیک می‌تواند بیش از ۳ میلیارد دلار درآمد مالیاتی برای آمریکا ایجاد کرد؛ البته به شرطی که حجم حواله‌ها به اندازه سال گذشته باقی بماند.

تصمیمی که می‌تواند به نفع ارزهای دیجیتال تمام شود!

اما تحلیلگران معتقدند حتی اگر این قانون اجرا شود، جریان پولی همچنان راه خود را پیدا خواهد کرد و بسیاری از مهاجران ممکن است برای دور زدن مالیات، به روش‌های جایگزین روی بیاورند.

مانوئل اوروزکو (Manuel Orozco)، مدیر برنامه مهاجرت، حواله‌ها و توسعه در مرکز Inter-American Dialogue در این‌باره می‌گوید:

احتمال دارد برخی فرستندگان پول به‌دنبال راه‌های دیگر برای انتقال پول باشند؛ از جمله استفاده از کانال‌های غیررسمی.

یکی از همین مسیرهای غیررسمی می‌تواند استفاده از ارزهای دیجیتال باشد. مهاجران ممکن است با هدف جلوگیری از پرداخت مالیات پیشنهادی، به‌جای انتقال پول از طریق سیستم‌های سنتی، از ارزهای دیجیتال و شبکه‌های بلاکچینی استفاده کنند.

در همین راستا مرکز کوین سنتر (Coin Center)، که از جمله نهادهای حامی ارزهای دیجیتال در آمریکاست، با اشاره به این موضوع توضیح داده که کیف‌پول‌های غیرحضانتی (self-hosted wallets) مشمول این لایحه نمی‌شوند؛ چرا که در این نوع کیف‌پول‌ها هیچ واسطه‌ای میان فرستنده و گیرنده وجود ندارد و در نتیجه، از نظر قانونی «ارائه‌دهنده خدمات انتقال وجه» محسوب نمی‌شوند.

source

توسط blogcheck.ir