در یکصد و یازدهمین نشست شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی آذربایجانشرقی مطرح شد؛
به گزارش شهر بورس، «طرح مشکلات صنایع در حوزه تامین انرژی»، «بررسی مشکلات آب شهرک صنعتی مصالح ساختمانی آیتالله هاشمی رفسنجانی» و «بررسی مراتب اعتراض فعالان اقتصادی حوزه فولاد، موضوع نحوه محاسبه قیمت پایه زنجیره فولاد» از محورهای طرحشده در این نشست بودند.
انتقال آب ارس بهصورت جدی پیگیری میشود
سیدحمید پورمحمدی؛ معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور، در سخنانی به موضوعات کلان اقتصادی و زیربنایی از جمله بحران آب، ناترازی انرژی، صنعت فولاد و پروژههای انتقال آب پرداخت و تأکید کرد: سازمان برنامه و بودجه تا حد توان و مسئولیتهای خود پیگیر حل این مسائل خواهد بود.

پورمحمدی درباره فعالیتهای مرتبط با رمزارزها گفت: هرگونه فعالیت در حوزه بیتکوین و رمزارزها خلاف است و در شرایطی که واحدهای صنعتی و خانوارها در تامین برق خود دچار مشکل هستند، باید فعالیت ماینرها متوقف شود، البته در آینده اگر مشکل ناترازی برق حل شود، میتوانند به عنوان یک کسب و کار فعالیت کنند.
وی همچنین با اشاره به ضرورت توسعه انرژیهای تجدیدپذیر تصریح کرد: تمام مشکلات در حوزه انرژی خورشیدی باید برطرف شود، چرا که این بخش نقش مهمی در آینده انرژی کشور دارد.
رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور به اهمیت دریاچه ارومیه نیز پرداخت و آن را مسئلهای فراملی دانست و گفت: باید از ظرفیتهای ملی و بینالمللی برای احیای این دریاچه بهره بگیریم.
پورمحمدی در پایان، با اشاره به موانع پیشروی طرح انتقال آب ارس، خواستار لغو برخی مصوبات قبلی و انجام «ترک تشریفات» برای تسریع در اجرای پروژه شد.
وی از قول مساعد برای طرح مصوبه قبلی در خصوص انتقال آب ارس و بازگرداندن منابع آن از صندوق توسعه ملی و همچنین تخصیص بودجه لازم به همین منظور خبر داد.
تعطیلی ادارات بهتر از تعطیلی کارخانههاست
بهرام سرمست؛ استاندار آذربایجانشرقی، با انتقاد از وضعیت ناترازی برق در استان گفت: ناترازی برق در استان ما با ناترازی مدیریت همراه شده و در این شرایط حق را به بخش خصوصی و صنعتگران میدهیم.
وی با اشاره به امضای میثاقنامهای بین رئیس دادگستری، رئیس مجمع نمایندگان استان، امام جمعه و استاندار، تأکید کرد: در این میثاقنامه متعهد شدهایم که شرایط را برای فعالیت بخش خصوصی هموار کنیم و به حمایت از سرمایهگذاری در استان پایبند بمانیم.
استاندار آذربایجانشرقی ضمن قدردانی از مدیران برق در استان، به انتقاد از عملکرد وزارت نیرو پرداخت و افزود: میدانم در وزارت نیرو چه میگذرد، اما ۱۵ روز قطعی برق صنایع به این معناست که یا درد را نفهمیدهاند یا عددها را نمیدانند. اگر قرار بر خاموشی باشد، ترجیح میدهم ادارات تعطیل شوند، نه کارخانهها.
سرمست همچنین از اجرای طرح بارورسازی ابرها در استان خبر داد و آن را گامی در جهت کاهش بحران کمآبی دانست.
کمبود برق، حیات صنایع کوچک را تهدید میکند
یونس ژائله، رئیس اتاق بازرگانی تبریز، با اشاره به بحران کمآبی و قطعی برق، از عملکرد ضعیف وزارت نیرو انتقاد کرد و گفت: در این شرایط، قطعی برق میتواند به تعطیلی واحدهای تولیدی کوچک و متوسط منجر شود و ادامه حیات آنها را غیرممکن سازد.
وی همچنین عملکرد وزارت نیرو را در صدور مجوز نیروگاههای خورشیدی و مدیریت نیروگاهها ناکارآمد دانست و تأکید کرد: در این زمینه نه تنها اقدام مؤثری انجام نشده، بلکه به نظر میرسد برخی اقدامات عامدانه برای تضعیف دولت و نظام صورت میگیرد.
ژائله کمآبی را بزرگترین تهدید برای استان و کشور دانست و افزود: در همین راستا، پیشنهاد بارورسازی ابرها را در استان مطرح کردیم که با پیگیری اتاق بازرگانی تبریز، هفته گذشته برای یک روز در استان اجرا شد و نتایج آن را در بارشهای اخیر شاهد بودیم. استان آذربایجانشرقی بهترین مکان برای اجرای عملیات بارورسازی ابرهاست.
رئیس اتاق تبریز همچنین به پروژه انتقال آب ارس به تبریز اشاره کرد و افزود: پروژه انتقال آب ارس که از سال ۱۳۶۲ آغاز شده، پس از گذشت بیش از ۴ دهه، همچنان به سرانجام نرسیده است.
کمبود برق چالش اصلی صنایع
رضا جعفری؛ عضو هیئترئیسه اتاق بازرگانی تبریز با انتقاد از کمبود برق، خواستار رسیدگی فوری دولت به این مشکلات و جلوگیری از تعطیلی واحدهای تولیدی شد.
وی با اشاره به نیمهتعطیل شدن واحدهای تولیدی بهدلیل قطعی برق، از وزیر نیرو خواست تا بهصورت جدی به وضعیت شهرکهای صنعتی تعطیل رسیدگی کند.
جعفری با تاکید بر اینکه ادامه این وضعیت قابل قبول نیست، گفت: ما وجود ناترازی را قبول داریم، اما اینکه صنایع، تمام بار این ناترازی را به دوش بکشند، قابل قبول نیست.
عضو هیئترئیسه اتاق بازرگانی تبریز، خواستار تعطیلی همه ماینرهای رمز ارز 4مجاز کشور شد و افزود: نمیتوان کارخانجات را تعطیل کرد، اما ماینرها در همان حال فعالیت کنند.
وی ضمن انتقاد از کمبود تسهیلات بانکی در استان گفت: آذربایجانشرقی در شاخص تسهیلات و مانده سپرده در رده ششم کشوری قرار دارد، اما از لحاظ نسبت تسهیلات به سپرده، در رده بیستم کشوری است.
جعفری گفت: دستورالعمل مصرف 50 درصد منابع بانکها در استان بهخصوص توسط بانکهای خصوصی اجرایی نمیشود.
وی با اشاره به روند نزولی تسهیلاتدهی طی سالهای اخیر بیان کرد: با وجود سهم قابل توجه استان در ایجاد ارزش افزوده در کشور، میزان تسهیلات استان اندک است و تنها ۶۸ درصد از این تسهیلات در نظر گرفته شده به استان پرداخت شده است.
وزارت نیرو در مسیر انرژیهای تجدیدپذیر مانعتراشی نکند
یونس اکبرپور پایدار؛ عضو هیئت نمایندگان اتاق تبریز با انتقاد از نبود زیرساختهای صنعتی و تولیدی در استان، گفت: متأسفانه با وجود تأکید بر شعار سال، زیرساخت لازم برای تحقق آن در آذربایجانشرقی فراهم نشده است.
رئیس کمیسیون صنایع و انرژی اتاق بازرگانی تبریز، با اشاره به اینکه ۹۵ درصد اقتصاد استان در اختیار بخش خصوصی است، خواستار حمایت جدی دولت از واحدهای تولیدی شد و افزود: متأسفانه خطوط انتقال و پستهای برق ۴۰۰ کیلوولت در شهرکهای صنعتی سلیمی و بعثت و شهرستانهای مرند و هشترود همچنان تجهیز نشدهاند.
پایدار با تأکید بر آمادگی بخش خصوصی برای سرمایهگذاری در حوزه انرژیهای تجدیدپذیر گفت: ۲۴۱ نفر از فعالان اقتصادی استان برای ورود به این حوزه اعلام آمادگی کردهاند، اما متأسفانه دولت با سنگاندازی مانع اجرای این طرحها شده است.
وی همچنین به بلاتکلیفی در تأمین زیرساختهای شهرکهای صنعتی اشاره کرد و گفت: در شرایط ناترازی انرژی و قطعیهای مکرر برق، وضعیت صنعت اصلاً مناسب نیست.
پایدار در پایان خواستار توزیع عادلانه قطعی برق میان همه اقشار جامعه شد و تأکید کرد: بیشترین آسیب ناشی از قطعی برق را صنایع و واحدهای تولیدی متحمل میشوند.
۱۳.۵ همت برای دریاچه ارومیه هزینه شد، اما نتیجهای نداشت
بشیر جعفری؛ عضو هیئت نمایندگان اتاق تبریز با تأکید بر لزوم حمایت جدی دولت از بخش کشاورزی، گفت: کشاورزی ۱۳ درصد تولید ناخالص داخلی کشور را به خود اختصاص داده و حدود ۴.۵ میلیون نفر بهطور مستقیم و غیرمستقیم در این بخش مشغول به کار هستند، اما طی چند دهه گذشته تنها ۳.۵ درصد سرمایهگذاری به این حوزه اختصاص یافته است.
رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و محیط زیست اتاق بازرگانی تبریز، با انتقاد از روند احیای دریاچه ارومیه افزود: در سالهای گذشته ۱۳.۵ هزار میلیارد تومان برای نجات این دریاچه هزینه شده، اما متأسفانه هیچ نتیجه ملموسی حاصل نشده است. در این شرایط آیا دولت چهاردهم نیز از تخصیص اعتبار برای این دریاچه صرفنظر خواهد کرد؟
جعفری با تأکید بر اینکه حیات و ممات چهار استان به دریاچه ارومیه گره خورده، خواستار اقدام فوری و مؤثر برای نجات آن شد و گفت: استقرار مرکز ملی تحقیقات و مطالعات باروری ابرها در شمالغرب کشور، انتقال هواپیمای بارورسازی آنتونوف ۱۴۰ به منطقه، تشکیل تیم پروازی محلی و تأمین سامانه راداری هواشناسی پیشرفته، از ملزومات ضروری احیای دریاچه ارومیه است.
دولت باید صدای کارگران بیکار و دستگاههای خاموش را بشنود
سید فرید موسوی؛ نماینده مردم مراغه و عجبشیر در مجلس شورای اسلامی، با انتقاد از قطعیهای گسترده برق گفت: قطعی برق، یعنی قطع امید یک مجموعه از زندگی. دولت باید صدای کارگرانی را که به دلیل خاموشی دستگاهها بیکار میشوند، بشنود.
وی با اشاره به بخشنامههای متعدد قطعی برق افزود: همه این دستورالعملها روی کاغذهایی صادر میشوند که در سربرگشان نوشته شده سرمایهگذاری برای تولید، اما در عمل با قطعی برق، نهتنها سرمایهگذاری اتفاق نمیافتد، بلکه تولید هم از حرکت بازمیماند.
موسوی تأکید کرد که تداوم این روند به بیاعتمادی سرمایهگذاران و رکود صنعت منجر خواهد شد و باید در سیاستهای تأمین انرژی کشور بازنگری جدی صورت گیرد.
بررسی بحران آب شهرک صنعتی مصالح ساختمانی آیتالله هاشمی رفسنجانی
ناصر علیزاده؛ مدیرعامل شهرک صنعتی آیتالله رفسنجانی (مصالح ساختمانی) مشکل اصلی این شهرک را تامین آب دانست و عوان کرد: این شهرک دارای دو چاه است که یکی از این چاهها ریزش کرده و از دسترس خارج شده است، ظرفیت چاه دوم نیز پاسخگوی نیاز فعلی شهرک نیست، بهخصوص اینکه چندین واحد تولیدی پر آببر در این شهرک مستقر هستند.
وی خواستار چهار برابر شدن افزایش ظرفیت چاه این شهرک شد.
source