پیام تلخ حاکمیت به خصوصی سازی جاده مخصوص

پیام حاکمیت به خصوصی سازی
پیام حاکمیت به خصوصی سازی

ورود شرکت پترو صنعت صدر (علی انصاری) به جمع خریداران سایپا و حضور هلدینگ دات وان (بابک زنجانی) اگر چه از نظر قانونی منعی ندارد، اما در عین حال پیام تلخ حاکمیت به خصوصی سازی جاده مخصوص نیز به شمار می آید. از یک سو، گویا اصلاً اهلیت و تخصص مدنظر نیست و از سوی دیگر، نمی توان به آینده این صنعت امیدوار بود.






به گزارش پایگاه خبری اسب بخار، حکمرانی اقتصادی کشور سالیان سال است که به بهانه اهلیت مانع از خصوصی سازی این صنعت و ورود جدی سهام‌داران و خروج دولت از این صنعت شده است.

صنعتی که به واسطه رانت های پیدا و پنهان اقتصادی و سیاسی از جذابیت خاصی برای جناح های سیاسی برخوردار است. تزریق نیروی کار مازاد و احداث اجباری سایت های شهرستانی و حتا خارجی تنها نمونه ای از خروار است. سیاسیون همه فن حریف و صاحب نظر در تمام امور اقتصادی و صنعتی بدون آن‌که یک ریال از جیب خود هزینه و یا سرمایه گذاری کنند، فقط این صنعت را دوشیده و به‌روز سیاه انداخته اند.

آن‌ها در کنار خودروسازی ابزارهای پوپولیستی را هم در اختیار داشته و دارند، همیشه هم آدرس غلط داده اند. به نحوی که بسیاری از مردم خودروسازان را مسبب وضع امروز می دانند، اما حقیقت جای دیگری است. غلبه دیدگاه سیاسی و نفع شخصی و جناحی، برداشت سطحی و نادرست از منطق اقتصاد و اصرار بر اجرای سیاست های نابه‌جا کار را به این جا رسانده است؛ بیش از ۷۰۰ همت بدهی و زیان انباشته و ۵۰۰ همت شکاف بازار تنها یک گوشه از مدیریت دولتی بر این صنعت است.

در این شرایط پس از مقاومت در برابر واگذاری مدیریت ایران خودرو بخش خصوصی به نظر می رسید که حاکمیت برای خروج از بنگاه‌داری و صنعت آماده است. انتشار آگهی فروش۴۲  سهام بلوکی سایپا نیز به منزله گام دوم تعبیر شد، اما با بروز شایعات و جدی بودن آن و همچنین ورود افرادی که منشأ سرمایه آن‌ها به هیچ عنوان شفاف و روشن نیست احساس می شود که حکمرانی اقتصادی هم تنها به دنبال کسب درآمد از این صنعت است، چراکه برخی از این خواستگاران فقط و فقط پول دارند؛ پول های تاریک و پرحرف و حدیث.

با این حال، هنوز پاکت‌ها باز نشده، هنوز شایعه واگذاری به بابک زنجانی قطعی نشده، با ورود رقیب پول‌دار دیگر، این واگذاری با احتمالات جدیدی همراه شده است.

با این حال اگر برخلاف سالیان سال که اهلیت تعریف نشده مانع از خصوصی سازی شده بود، این‌بار به اسم خصوصی سازی سایپا را فقط به پول بفروشد، نشان می دهد که باز هم مردم را فریب داده اند. نشان می دهد که این خصوصی سازی به خصوص با برنامه واگذاری مرحله ای تنها از سر ناچاری به دلیل تنگناهای مالی بوده است. یعنی این‌که هنوز اراده ای برای خروج دولت وجود ندارد. تنها به دلیل ناتوانی از تزریق منابع مالی جدید و عدم امکان باز توزیع آن در قالب رانت به خودی ها، مسیر دیگری در پیش گرفته اند.

از تعریف تعرفه های واردات و تغییر نرخ محاسبه ارز به راحتی عمق فاجعه قابل دیدن است. در این شرایط تولیدکنندگان واقعی که متقاضی خرید این سهام هستند، قطعاً به حاشیه رانده می شوند. این رانده شدن تنها به معنای خروج از دایره خریداران سایپا نیست، بلکه پیامی واضح و‌ تلخ را نیز ارسال می کند؛ خصوصی سازی هیچ گاه محقق نخواهد شد و بخش خصوصی مستقل نیز اصالتی ندارد. با این حساب، آینده بازار خودرو نیز کاملاً مشخص است؛ تاریک، تاریک، تاریک.

source

توسط blogcheck.ir