به گزارش پایگاه خبری بورس پرس، وحید ماجد معاون برنامه‌ریزی و سیاست گذاری اقتصادی وزارت اقتصاد در همایش سیاست های مالی و مالیاتی، اعلام کرد: سهم مالیات در تولید ناخالص داخلی با ثبت میانگین 8 درصدی به متوسط جهانی نزدیک شده و سال گذشته ۷۰ درصد هزینه‌های جاری دولت از محل مالیات تامین شد و درآمد مالیاتی سال گذشته هم با جهش 400 درصدی از 300 به ۱۲۲۹ هزار میلیاد تومان افزایش یافت.

وزارت اقتصاد به دنبال تامین منابع پایدار دولت از محل مالیات به شرط عدم فشار به بخش تولید و عدم افزایش هزینه‌های تولید است. به طوریکه با همکاری سازمان امور مالیاتی و سازمان بورس از شرکت های تولیدی نسبت به آنچه در بخش های عمومی دولت بود، حمایت شد و قرار است با کاهش فعالیت های سوداگرانه و افزایش انگیزه تولید از طریق ایجاد مالیات بر عایدی سرمایه، منابع در اختیار مردم به سمت فعالیت های مولد حرکت کند.

پایه دیگر مالیاتی ، مالیات بر مجموع درآمد اشخاص بوده و رئیس جمهور بر اجرای ماده ۱۶۹ مکرر قانون مالیات های مستقیم تاکید دارد که مبتنی بر هوشمندسازی فعالیت های سازمان مالیاتی و ساده‌سازی صدور برگه‌های مالیاتی و تکمیل داده‌های پایگاه مالیات است تا با استقرار نظام مالیاتی کارآ، زمینه رشد اقتصادی فراهم شود.

محمدهادی سبحانیان رئیس سازمان امور مالیاتی هم اعلام کرد: سهم مالیات اصناف در درآمدهای مالیاتی ناچیز اما کثرت مودیان این حوزه قابل توجه است. براین اساس طرح نشان دار کردن درآمدهای مالیاتی با حوزه اصناف آغاز شده و 361هزار نفر از مودیان مشارکت کرده و 2000 پروژه تامین مالی شد.

تسهیل فضای کسب و کار از منظر مالیاتی نیز با سه هدف رفع تبعیض و ارتقا مالیاتی با اصلاحات حقوقی در نظام مالیاتی، مالیات ستانی با حداقل استطحکاک و سلامت اداری در دستور کار قرار گرفته راهبرد گذار به نظام هوشمند مالیاتی تعریف شده است.

در بررسی جدید مرکز پژوهش های مجلس نیز 300 اظهارنامه اشخاص بررسی و مشخص شد سال 1400 نرخ موثر مالیات به دلیل معافیت گسترده حدود 7 درصد و مالیات شرکت های بسیار بزرگ یک الی دو درصد بود. این در حالی است که نرخ مالیات شرکت ها 5 تا 7 درصد کاهش یافته اما مالیات ابرازی اشخاص حقوقی سه برابر شده است.

انتهای پیام

 

source

توسط blogcheck.ir