به گزارش شهر بورس، سهند شهبازی؛ مدیر بینالملل اتاق تبریز، در این نشست با بیان اینکه موافقتنامه تجارت آزاد میان جمهوری اسلامی ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا از اواخر اردیبهشتماه سال جاری وارد مرحله اجرایی خواهد شد، افزود: با ورود رسمی ایران به این بازار مشترک، فرصتهای گستردهای برای گسترش تجارت خارجی کشور فراهم میشود که میتواند نقش مؤثری در تحقق اهداف توسعهای کشور در سال ۱۴۰۴ ایفا کند.
وی هدف از این موافقتنامه را توسعه مبادلات تجاری، کاهش تعرفههای گمرکی و تسهیل دسترسی به بازارهای منطقهای عنوان و اضافه کرد: اتحادیه اقتصادی اوراسیا، شامل فدراسیون روسیه، بلاروس، قزاقستان، قرقیزستان و ارمنستان، یکی از بلوکهای مهم اقتصادی در منطقه به شمار میرود.

شهبازی نقش ارمنستان را در افرایش تعامل با کشورهای اروپایی و کشورهای عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا مهم و اساسی دانست و بر لزوم برنامهریزی صحیح جهت بهرهمندی از این ظرفیت تاکید کرد.
لزوم تسریع در اجرای طرح جامع پایانه مرزی نوردوز
علیرضا نظیف؛ دبیر میز تجاری ارمنستان، با اشاره به اهمیت موافقتنامه تجارت آزاد میان ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا اظهار کرد: در عرصه روابط بینالملل، شاهد رقابت بر سر ایجاد کریدورهای ارتباطی هستیم و هر کشور تلاش میکند مسیر اختصاصی خود را شکل دهد. در این میان، تسریع در اجرایی شدن طرح جامع پایانه مرزی نوردوز از اهمیت بالایی برخوردار است.
وی افزود: در حال حاضر، پایانه مرزی نوردوز نهایتاً ظرفیت پذیرش روزانه ۷۰ تا ۸۰ کامیون را دارد، در حالی که تقاضا برای عبور بیش از ۵۰۰ کامیون در روز وجود دارد. این ظرفیت پایین نمیتواند پاسخگوی نیازهای رو به رشد تجاری باشد.
نظیف با اشاره به شرایط نامتوازن زیرساختی در مرز نوردوز گفت: در سمت ارمنستان، هشت گیت ورودی و خروجی فعال وجود دارد، اما ایران تنها از یک گیت استفاده میکند که باید برای توسعه آن اقدام فوری صورت گیرد.
وی استان آذربایجان شرقی را تنها دروازه زمینی ایران به بازار اوراسیا دانست و تأکید کرد: با وجود بیش از ۳۰ سال رابطه بین این استان و ارمنستان، شناخت کافی از ظرفیتهای آذربایجان شرقی در این کشور وجود ندارد.
نظیف همچنین با اشاره به علاقهمندی طرف ارمنی برای تعمیق روابط فرهنگی گفت: ارمنستان با وجود وسعت کم، میتواند پل ارتباطی ایران با اروپا باشد. آنها آمادگی خود را برای برگزاری هفته فرهنگی تبریز در ارمنستان اعلام کردهاند.
source