به گزارش پایگاه خبری بورس پرس،
دو کارشناس بازار سرمایه با اعلام دلایل اصلاح شاخص در دومین روز معاملاتی هفته در گفت و گو با دنیای اقتصاد، انتظار استراحت در گروه‌های بزرگ و دلاری و رشد در گروه‌های کوچک،‌ ریالی و موثر از توافق را در هفته پیش‌رو دارند.


فرهنگ حسینی: بازار سرمایه پس از رشد مناسب و عبور پر قدرت از شاخص ۳‌ میلیون واحدی در سطح ۳.۲ واحد با فشار فروش همراه شد. هرچند اخبار سیاسی همچنان مثبت است اما بروز حادثه ناگوار در بندر رجایی، سبب نگرانی‌هایی برای برخی گروه‌ها مانند صنایع پتروشیمی و پالایشی و خروج ۲‌ هزار میلیارد تومان نقدینگی حقیقی شد. 


البته حجم معاملات نیز در محدوده ۲۱‌ هزار میلیارد تومان مناسب است. فشار فروش در نمادهای بزرگ و کاهش ۳۵‌ هزار‌ واحدی، شاخص را به محدوده 3.110 میلیون واحد رساند.


هر چند بازار به لحاظ ارزندگی و ظرفیت های سودآوری مناسب اما رسیدن ارزش دلاری به ۱۴۰‌ میلیارد، نشان‌دهنده رشد ۵۰‌ درصدی در چند هفته گذشته است که برخی سهم‌ها از اوایل اسفند ماه بیش از ۵۰‌ درصد رشد داشتند و سبب انگیزه برخی سرمایه‌گذاران برای شناسایی سود و تغییر به سمت سهم‌هایی که از بازار جا ماندند، شده‌ است. در نتیجه شاخص هموزن به‌مراتب عملکرد بهتری نسبت به شاخص‌ کل داشت.


گروه‌های کوچک و‌ ریالی همچنان مورد‌ توجه قرار گرفتند. گروه سیمانی، غذایی، زراعی، پیمانکاری و برقی مورد اقبال و شاهد ورود پول حقیقی بودند. هرچند پول از گروه بانک، خودرو و حمل‌ و نقل خارج شده‌ است. با توجه به چشم‌انداز مذاکرات و رشد بازار در میان‌مدت، انتظار استراحت در گروه‌های بزرگ و دلاری و رشد در گروه‌های کوچک،‌ ریالی و موثر از توافق در هفته پیش‌رو می رود.


مسعود مهدیان: معاملات طی دو روز اخیر با غلبه عرضه‌ها آغاز شد. بررسی‌‌‌‌‌‌ها نشان می‌دهد عوامل متعددی در این روند اثرگذار بودند که از جمله مهم‌ترین آنها می‌توان به اخبار ضد و نقیض و ناگوار پیرامون حوادث بندرعباس اشاره کرد. علاوه‌بر این عدم‌ارسال پیام های قوی و مثبت از مذاکرات سیاسی اخیر و نبود اخبار امیدوارکننده در حوزه توافقات، موجب افزایش احتیاط بین معامله‌گران شد.


از سوی دیگر، رشد قابل‌ توجه اغلب نمادها بویژه سهام شاخص‌‌‌‌‌‌ساز، شرکت‌های بزرگ و صندوق‌های اهرمی طی ماه گذشته، زمینه‌‌‌‌‌‌ای برای بروز اصلاح طبیعی در بازار فراهم کرد. تحلیلگران معتقدند با توجه به ماهیت ذاتا نوسانی بازار سرمایه، اصلاح امری طبیعی بوده و جای نگرانی جدی وجود ندارد. حتی چنین اصلاحاتی در مسیر تقویت روند صعودی آینده ضروری هستند.


نگاهی به ارزش معاملات در روزهای اخیر که بطور مداوم بیش از ۲۰‌ هزار‌ میلیارد‌ تومان ثبت شده‌، نشان می‌دهد همچنان از پویایی مناسبی برخوردار است. ورود مستمر سرمایه‌های جدید طی ماه گذشته در کنار خوش‌بینی‌‌‌‌‌‌های سیاسی و انتظارات مثبت نسبت به آینده مذاکرات، چشم‌‌‌‌‌‌ انداز بازار سرمایه را همچنان مثبت نگه داشته‌ است. 


در همین‌حال در بازارهای رقیب نظیر طلا و ارز، نقدینگی خارج و قیمت‌ها بطور نسبی کاهش یافت. مسئله‌‌‌‌‌‌ای که فرصت مناسبی برای بازار سرمایه بوجود آورد. کارشناسان توصیه می‌کنند در چنین شرایطی با سیاستگذاری مناسب از جمله بازنگری در دامنه‌نوسان به‌صورت پلکانی و اصلاح حجم مبنا در نمادهای کوچک‌تر، می‌توان بستر جذب این نقدینگی‌‌‌‌‌‌ها، پول‌های پارک‌شده و سرمایه سرگردان و نقدینگی سایر بازارها را فراهم کرد.


شاخص‌ بورس بالای محدوده سه‌ میلیون واحد تثبیت شده، موضوعی که از دید تحلیلگران، نشانه‌‌‌‌‌‌ای مثبت تلقی می‌شود. انتظار می‌رود اصلاحات مقطعی یکی دو روز آینده بجای تضعیف بازار، زمینه‌‌‌‌‌‌ساز قدرت‌‌‌‌‌‌گیری مجدد خریداران و ورود پول‌های تازه شود.


رصد جریان نقدینگی در هفته گذشته نشان می‌دهد به‌صورت هدفمند میان گروه‌های بانکی، خودرویی، پالایشی و فولادی چرخش داشت. این تحرکات از منظر کارشناسان، نشانه‌‌‌‌‌‌ای از مدیریت فعال و تلاش برای ایجاد پویایی بیشتر در معاملات محسوب می‌شود. در مجموع به‌نظر می‌رسد بازار سرمایه با وجود اصلاحات مقطعی، همچنان روندی مثبت و چشم‌‌‌‌‌‌اندازی امیدوارکننده در پیش دارد.

انتهای پیام

 

source

توسط blogcheck.ir