ناسا آماده میشود تا فضاپیمای لوسی را برای دومین ملاقات نزدیک با یک سیارک باستانی از منظومه شمسی به کار بگیرد.

به گزارش تکراتو و به نقل از engadget، عصر یکشنبه، فضاپیمای لوسی متعلق به ناسا قرار است دومین پرواز نزدیک خود به یکی از سیارکهای کمربند اصلی منظومه شمسی را انجام دهد.
این پرواز بخشی از مأموریت ۱۲ سالهای است که برای بررسی بقایای اولیه منظومه شمسی طراحی شده است. در این پرواز، لوسی از فاصله ۹۶۰ کیلومتری به سیارکی به نام Donaldjohanson نزدیک خواهد شد.
این سیارک به افتخار پالئوآنتروپولوژیستی که فسیل معروف لوسی را کشف کرد، نامگذاری شده است. این ملاقات راس ساعت ۱:۵۱ بعدازظهر به وقت شرقی آمریکا انجام میشود.
لوسی قرار است با استفاده از سه ابزار علمی خود، تصاویر و دادههایی دقیق از این سیارک ثبت کند. برای دستیابی به یک نمای کامل، فضاپیما برای چند ساعت همراه با چرخش سیارک حرکت خواهد کرد.
البته در لحظهای که فاصله به کمترین حد میرسد، به دلیل قرار گرفتن خورشید در موقعیتی خاص، لوسی ناچار است ابزارهای خود را محافظت کند تا از آسیب دیدن آنها جلوگیری شود.
لوسی پیش از این در سال ۲۰۲۳ از سیارکی کوچک به نام Dinkinesh بازدید کرده بود. دادههای بهدستآمده از آن ملاقات نشان دادند که این سیارک یک جفت قمر چسبیده به هم دارد که شکلی شبیه بادامزمینی دارند؛ به چنین ترکیبی اصطلاحاً تماسدوتایی گفته میشود، جایی که دو جرم کوچکتر به هم چسبیدهاند.
پس از ملاقات با Donaldjohanson، مسیر اصلی لوسی ادامه پیدا خواهد کرد و مقصد بعدیاش گروهی از سیارکهای معروف به Trojan است که در مدار مشتری به دور خورشید میچرخند. نخستین برخورد با این گروه برای سال ۲۰۲۷ برنامهریزی شده است.
تام استتلر، دانشمند برنامه مأموریت لوسی، در بیانیهای گفت:
هر سیارک داستان متفاوتی دارد و این داستانها در کنار هم تاریخ منظومه شمسی ما را شکل میدهند. اینکه هر بار سیارک جدیدی ما را غافلگیر میکند نشان میدهد که ما فقط سطح ماجرا را میشناسیم و هنوز عمق و تنوع این تاریخ کشف نشده است. مشاهدات تلسکوپی هم نشان میدهند که Donaldjohanson هم داستان جالبی در آستین دارد و من کاملاً آمادهام دوباره شگفتزده شوم.
source