فعال شدن سهمیه واردات خودرو برای شرکت ها قطعی نیست

محموله ب ام و پرشیا خودرو

طبق اعلام شرکت ها، فعال شدن سهمیه CBU برای واردکننده ها قطعی نیست و بسیاری از شرکت ها تا کنون موفق به اخذ سهمیه نشده است.






در روزهای گذشته سامانه جامع تجارت طی اطلاعیه‌ای اعلام کرد: پیرو تصمیم وزارت صنعت، معدن و تجارت در خصوص سهمیه واردات سال ۱۴۰۴، به اطلاع رسانده می‌شود سهمیه واردات CBU برای سال ۱۴۰۴ در سامانه جامع تجارت قابل‌استفاده شده است.

بااین‌وجود اما برخی از شرکت‌های واردکننده خبر از کذب بودن این اطلاعیه دادند و بیان کردند تا کنون امکان دسترسی به سامانه را پیدا نکرده‌اند و نمی‌توانند فرایند مدنظرشان را انجام دهند.

به‌این‌ترتیب می‌توان گفت که انتشار اخبار مبنی بر فعال‌سازی سهمیه واردات خودرو به‌صورت CBU برای سال ۱۴۰۴ کاملاً صحت ندارد و اکثر شرکت‌های واردکننده تا کنون هیچ بخش‌نامه و ابلاغیه رسمی ای از سوی سازمان‌های مربوطه دریافت نکردند.

در نتیجه تا زمانی که به‌صورت شفاف و رسمی این خبر اعلام نشود و همه شرکت‌ها امکان ورود به سامانه جامع تجارت و استفاده از سهمیه خود را نداشته باشند نمی‌توان به خبرهای منتشر شده استناد کرد و بر اساس آن‌ها پیگیر واردکردن خودرو برای سال ۱۴۰۴ شد.

ابلاغ قیمت های جدید خودرو
ابلاغ قیمت های جدید خودرو

به‌طورکلی در مورد انتشار خبر فعال‌شدن سهمیه CBU و عدم صحت آن می‌توان گفت که احتمالاً دولت منتظر ماند تا اطلاعات مربوط به تعرفه واردات خودرو برای سال ۱۴۰۴ به گمرکات اجرایی کشور ابلاغ شود و سپس امکان دسترسی شرکت‌ها به سامانه فراهم شود.

لازم به ذکر است امروز در تاریخ ۲۷ام فروردین‌ماه ۱۴۰۴ تعرفه رسمی واردات کالاهای مختلف از سوی ریاست‌جمهوری به گمرک کشور ابلاغ شد تا زین‌پس درصدهای جدیدی را برای ترخیص و قیمت‌گذاری محصولات وارداتی اعم از خودرو، در نظر گرفته شود.

بیشتر بخوانید : پزشکیان دستور اعمال تعرفه ۱۰۰ درصدی برای تمامی خودروها را صادر کرد

در پایان می‌توان نتیجه گرفت که انتشار تمامی این اخبار ضدونقیض برای اجرایی‌شدن تعرفه‌های جدید جهت واردات محصولات برقی، هیبریدی و بنزینی بود تا شرکت‌ها در سال جدید شمسی مجبور باشند خودروهای وارداتی خود را با اخذ مبالغ بیشتر برای واریز به‌ حساب دولت به فروش برسانند. به دنبال افزایش نرخ تعرفه، دولت می‌تواند کسری بودجه خود را از طریق دریافت مبالغ اضافی از مردم جبران کند و قیمت نهایی خودروهای وارداتی را تا حدود ۲ برابر حال حاضر افزایش دهد.

بهتر است بدانید که باتوجه‌به عرضه خودروهای وارداتی در اسفندماه سال ۱۴۰۳، تاکنون فقط شرکت‌های کمی موفق به اعلام شرایط فروش جهت عقد قرارداد و واریز وجه به مردم شدند. این در حالی است که در عرضه‌های قبلی واردکننده‌ها بلافاصله پس از قرعه‌کشی وزارت صمت اطلاعیه‌های خود را منتشر می‌کردند؛ اما این بار به دلیل معلوم‌نبودن قیمت‌ها، امکان عقد قرارداد را نداشتند.

source

توسط blogcheck.ir