خودرو کی ارزان می شود؟

ریزش قیمت ها در بازار خودرو
ریزش قیمت ها در بازار خودرو

عقب نشینی قیمت دلار در پی مذاکرات ایران و آمریکا باعث ریزش قیمت ها در بازار خودرو شده است. با این حال این مسئله منجر به افزایش دادوستدها و شکسته شدن یخ رکود نشده است. به نظر می رسد که خریداران در انتظار نتیجه نهایی هستند. بنابراین این پرسش پیش می آید؛ خودرو کی ارزان می شود؟ و چه زمانی برای خرید مناسب است؟






به گزارش پایگاه خبری اسب بخار، دور دوم مذاکرات جدید ایران و آمریکا روز شنبه آینده (۳۰ فروردین) برگزار می شود تا دو کشور درباره رسیدن به نقطه مطلوب با هم گفت‌وگو کنند.

 با توجه به حساسیت ها به نظر می رسد اخباری که از این گفت‌وگو بازتاب پیدا می کند باز هم می تواند به سرعت بازارهای مختلف از جمله ارز و خودرو را تحت تأثیر قرار بدهد.

با توجه به رفتار بازار اگر خروجی خبرها مثبت باشد احتمال عقب نشینی نرخ ارز نیز بیش‌تر است و در مقابل اگر چشم‌انداز مثبتی مخابره نشود، قطعاً قیمت ارز روند صعودی پیدا می کند.

با این حال تا دست یابی به نتیجه نهایی به صورت قطعی نمی توان درباره نوع و نحوه و میزان اثرگذاری حرفی زد، اما به طور مسلم دستیابی به یک توافق و چشم انداز روشن می تواند بازار خودرو را با تکانه ها و تلاطم شدید مواجه کند.

در این شرایط از یک سو می توان اطمینان داشت که توافق سمت و سوی خودروسازی ایران را از خود متأثرخواهد کرد و از سوی دیگر باید دید که این توافق چگونه اثرگذار خواهد بود. برای مصرف کنندگان و خریداران واقعی این پرسش نیز وجود دارد که خودرو کی ارزان می شود؟

​در این میان بدون تردید توافق احتمالی میان ایران و آمریکا می‌تواند تأثیراتی بر بازار خودروی ایران داشته باشد، اما این تأثیرات به عوامل مختلفی بستگی دارد و نمی‌توان به‌طور قطع گفت که خودرو ارزان خواهد شد یا این‌که تا چه اندازه ریزش خواهد داشت؟

اثر کوتاه مدت توافق بر بازار خودرو

اولین اثر این توافق کوتاه مدت خواهد بود. این مسئله پیش‌تر نیز اتفاق افتاده است. در واقع شوک اولیه تا حدی باعث ریزش قیمت ها می شود. کما این‌که این وضعیت در بازار خودرو قابل مشاهده است، اما در عین حال مشخص نیست که این وضعیت منجر به افزایش دادوستدها نیز بشود. بنابراین در وهله اول و در کوتاه مدت قیمت ها با عقب نشینی همراه می شود.

اثر بلندمدت توافق بر بازار خودرو

در بلندمدت هم تأثیر توافق بر قیمت خودرو به پایداری و اجرای کامل آن بستگی دارد. در واقع اگر توافق به‌طور کامل اجرا شود و تحریم‌ها برداشته شوند و همچنین موضوعاتی مانند (اف ای تی اف) تعیین تکلیف شوند به طور کلی مسیر تولید و واردات تغییر خواهد کرد. به عنوان مثال، امکان واردات خودرو و قطعات افزایش می‌یابد که می‌تواند منجر به کاهش قیمت‌ها شود.

با این حال، برخی کارشناسان معتقدند که حتا با توافق، تغییرات اساسی در صنعت خودروسازی ایران نیاز است تا کاهش پایدار قیمت‌ها حاصل شود. ​عوامل دیگری مانند سیاست‌های پولی، نرخ تورم، و تصمیمات داخلی نیز بر قیمت خودرو تأثیرگذار هستند که هر کدام باید با توجه به شرایط پیش‌آمده اصلاح شده یا تغییر داده شوند.

بنابراین اگرچه دستیابی به توافق می تواند منجر به بازگشایی درهای بسته شده به روی بازار خودروی کشور شود اما تمام مشکلات و چالش های این صنعت به تحریم ها مرتبط نمی شود. در واقع برای اثرگذاری صددرصدی توافق بازار خودرو باید از تحریم های داخلی نیز عبور کند.

source

توسط blogcheck.ir