به گزارش پایگاه خبری بورس پرس،
علاء الدین ازوجی در خصوص اقدامات امور اقتصاد کلان در سال گذشته به ایرنا، اعلام کرد: یکی از محورهای اصلی مربوط به تهیه و تدوین برنامه بهبود رشد اقتصاد در قالب برنامه بازسازی است. تمام بحث ها در این زمینه در پنج محور اصلی شامل کنترل تورم، بهبود معیشت مردم، کاهش ناترازی‌ها، بهبود رشد و در نهایت طرح‌ها و اقدامات پیشران انجام گرفت.


سال گذشته ۲۶ بسته توسط دستگاه‌های اجرایی تهیه و تنظیم شد که پس از تلفیق در سال جدید به مرحله اجرا در خواهد آمد. تعدادی از این محورها به بهبود وضعیت اقتصاد ایران کمک می کند و ۲ حوزه بهبود معیشت و کنترل تورم نیز می توانند در این زمینه نقش آفرینی کنند و قدرت خرید مردم را افزایش دهند.


با توجه به تحولات جهانی و تحولات ژئوپولتیک با همکاری دستگاه‌های اجرایی در پنج محور مشخص شامل بهداشت، تامین کالای اساسی، نفت، بانک مرکزی و صنعت اقدامات اولیه‌ای تنظیم و به تصویب مقامات اجرایی رسید.


تهیه چارچوب عملیاتی تجارت با روسیه


تجربه تاریخی اقتصاد ایران نشان می دهد تعامل اقتصادی با کشورهای منطقه اوراسیا بسیار کمرنگ و ناچیز بود. از همین رو برای بهبود وضعیت اقتصادی با خواست کشور روسیه، بررسی اولیه برای نحوه توسعه تجارت در این منطقه صورت گرفت. 


چارچوب عملیاتی توسعه تجارت با روسیه در همین زمینه با حضور دستگاه‌های مختلف اجرایی بخصوص وزارت خارجه و وزارت نفت و سازمان توسعه تجارت آماده شد و حتی بحث های اقداماتی مورد نیاز نیز به صورت میدانی انجام گرفت. جزئیات گزارش این اقدامات فهرست مصوبات کمیسیون شورای اقتصاد قرار دارد و با تصویب آن عملیاتی خواهد شد.


مشارکت نهادهای کلیدی در تدوین بودجه


یکی از دیگر از اقدامات، جلب مشارکت کلیدی نهادهای موثر در اقتصاد کلان برای تدوین لایحه بودجه ۱۴۰۴ بود. برآورد ظرفیت‌ های مالیاتی برای سال ۱۴۰۴ در قالب الگوهایی بررسی و به ستاد بودجه ارائه شد. برای لایحه بودجه ۱۴۰۴، تکلیف شده بود امور اقتصاد کلان شمای کلی از مباحث و تصویر اقتصاد ایران را به صورت شفاف در معرض عموم قرار دهد و به صورت گزارش منطقی، علمی و کارشناسی در اختیار مجلس گذاشته شد.


پیگیری روش‌های تامین مالی


یکی دیگر از اقدامات مهم در حوزه اقتصاد کلان، اجرای مواد ۳ و ۱۱۸ و برنامه هفتم بود که مبتنی بر بحث تامین مالی یا روش های تشخیص منابع مالی برای رشد اقتصادی در طول دوره اجرای برنامه محسوب می شود.طی بحث‌های کلانی برای تدوین برنامه هفتم ، برنامه مشخصی برای تجهیز منابع تنظیم و در بخش های کلان و حوزه های مختلف اقتصادی منابع مالی برآورد شده است.


یک از الزامات رشد اقتصادی 8 درصدی در تدوین لایحه بودجه، ایجاد یک میلیون فرصت شغلی جدید و سهم بهره وری ۳۵ درصدی با تامین بیش از ۱۳ هطار میلیارد تومان منابع مالی است. از ضرورت های تحقق این منابع مالی جلب مشارکت حوزه های اقتصاد کلان در بخش بانکی، بازار سرمایه و تجارت خارجی است.


یکی دیگر از اقدامات در زمینه تدوین لایحه بودجه ۱۴۰۴، تهیه نظام‌نامه برنامه بهره وری طبق ماده ۱۱۱ برنامه بهره وری بود قانون گذار این موضوع را مد نظر داشته که پیش از تنظیم برنامه ملی بهره وری، چارچوب اولیه در قالب نظام نامه بهره وری تهیه و تدوین شود.


پیگیری کفایت سرمایه بانک‌ها


یکی دیگر از موارد، کفایت سرمایه بانک‌ها در بحث برنامه هفتم بود. تنظیم برنامه افزایش سرمایه به دولت و این سازمان تکلیف شده تا پس از تدوین، گزارش نهایی در اختیار شورای عالی راهبری قرار گیرد و ذیل لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ به عنوان اقدام اجرایی گنجانده شود.


افزایش سرمایه بانک‌های دولتی و ارائه گزارش‌های نظارتی برنامه ششم به مجلس از دیگر اقدامات مهم حوزه امور اقتصاد کلان در سال گذشته بود.

انتهای پیام

 

source

توسط blogcheck.ir