دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، به همراه خانواده‌اش تقریباً به تمام حوزه‌های صنعت رمزارز علاقه‌مند شده‌اند. این حوزه‌ها شامل توکن‌های غیرمثلی (NFT) و کلکسیون‌های دیجیتال، پروژه‌ای در حوزه امور مالی غیرمتمرکز (DeFi)، یک استیبل‌کوین پیشنهادی، برنامه‌ای برای استخراج بیت کوین و همچنین دو میم‌کوین است؛ یکی به نام خود ترامپ و دیگری به نام همسرش، ملانیا ترامپ.

به گزارش میهن بلاکچین، بر اساس محاسبات بلومبرگ که با استفاده از داده‌های عمومی انجام شده، مجموع ارزش کاغذی این پروژه‌ها، حتی پس از نوسانات اخیر بازار ناشی از دور جدید تنش‌های تجاری، در آستانه رسیدن به حدود یک میلیارد دلار است. در این میان، ردپای استیو ویتکاف (Steve Witkoff) و پسرانش نیز در پروژه‌های کریپتویی ترامپ قابل توجه است.

آنچه در این مطلب می‌خوانید

ورود همه‌جانبه خانواده ترامپ به دنیای کریپتو

ترامپ که پیش از این نیز ثروتمندترین فردی بود که تاکنون به ریاست‌جمهوری ایالات متحده رسیده است، در دارایی‌های غیررمزارزی خود نیز سرمایه‌گذاری‌های عمده‌ای در بخش املاک دارد. پس از پیروزی در انتخابات سال ۲۰۱۶، وکلای ترامپ برای مدیریت امور تجاری یک صندوق امانی ایجاد کردند که اداره آن را دو پسر بزرگ او و آلن وایسلبرگ، مدیر مالی باسابقه شرکت املاک ترامپ، بر عهده داشتند.

اریک ترامپ تأکید کرده که «هیچ تضادی» در ارتباط با سرمایه‌گذاری‌های رمزارزی خانواده وجود ندارد. او در مصاحبه‌ای با شبکه بلومبرگ در فروردین ۲۰۲۵ گفت:

من هیچ ارتباطی با کاخ سفید ندارم. ما مدت‌هاست به رمزارز باور داریم.

با اینکه ترامپ تا همین اواخر نظر منفی نسبت به رمزارزها داشت و بیت‌کوین را در سال ۲۰۲۱ «کلاهبرداری» خوانده و گفته بود که به‌خاطر رقابت با دلار آن را نمی‌پسندد و باید به‌شدت تنظیم‌گری شود، اما اکنون نگاهش به این صنعت به‌طور چشمگیری تغییر کرده است. او به‌عنوان نامزد انتخاباتی از حمایت مالی فعالان کریپتو بهره برد و پس از رسیدن به ریاست‌جمهوری در دوره دوم، دستورات اجرایی در حمایت از تبدیل آمریکا به مرکز جهانی کریپتو صادر کرد، دیوید ساکس و بو هاینز را برای نمایندگی منافع این صنعت منصوب و میم‌کوین خود را در شبکه Truth Social تبلیغ کرد.

اسوار پراساد (Eswar Prasad)، استاد سیاست تجاری در دانشگاه کرنل، دراین‌باره گفت:

ترامپ و خانواده‌اش مشتاق هستند پیش از آنکه قوانین جدید باعث افزایش ارزش دارایی‌های رمزارزی شود، جایگاه محکمی در این حوزه برای خود ایجاد کنند.

نقش خانواده ویتکاف

خانواده ویتکاف، به‌ویژه استیو ویتکاف، توسعه‌دهنده املاک و مستغلات و پسرانش زک (Zach) و الکس (Alex)، با خانواده ترامپ در پروژه World Liberty Financial که در سال ۲۰۲۴ تأسیس شد، همکاری کرده‌اند. این پلتفرم مالی غیرمتمرکز (DeFi) با هدف ارائه استیبل کوین‌ها و خدمات دارایی‌های دیجیتال فعالیت می‌کند.

نقش دوگانه استیو ویتکاف به‌عنوان یکی از بنیانگذاران World Liberty Financial و به‌عنوان فرستاده ویژه به خاورمیانه در دولت ترامپ، بررسی‌ها را بیشتر تشدید کرده است. کارشناسان اخلاق، به‌ویژه با توجه به سهم مالی ویتکاف در این سرمایه‌گذاری و مسئولیت‌های دیپلماتیک او، نسبت به تضاد منافع احتمالی هشدار می‌دهند.

مسیر سرمایه‌گذاری کریپتویی ترامپ چگونه شکل گرفت؟

در ادامه، به بررسی مسیر سرمایه‌گذاری کریپتویی ترامپ پرداخته‌ایم که شامل موارد زیر است:

توکن‌های غیرقابل تعویض (NFT) – دسامبر ۲۰۲۲ (آذر ۱۴۰۱): ترامپ پس از آشنایی با کلکسیون دیجیتال خود با نام «Trump Trading Cards» به دنیای رمزارز علاقه‌مند شد. بیل زنکر، دوست ترامپ و بنیان‌گذار شرکت آموزشی The Learning Annex، این ایده را به او معرفی کرد. این NFTها که تصویر ترامپ را در نقش‌هایی چون ابرقهرمان به تصویر می‌کشند، تاکنون در قالب چهار مجموعه عرضه شده‌اند. طبق افشای مالی، این پروژه میلیون‌ها دلار درآمد داشته و ترامپ سال گذشته برای خریداران این NFTها ضیافت‌هایی ترتیب داد.

امور مالی غیرمتمرکز (DeFi) – سپتامبر ۲۰۲۴ (شهریور ۱۴۰۳): خانواده ترامپ پروژه رمزارزی ورلد لیبرتی فایننشال (World Liberty Financial) را پیش از انتخابات آمریکا معرفی کردند. این پروژه تاکنون میلیون‌ها دلار از رمزارزهایی چون اتریوم و ترون خریداری کرده، اما هنوز خدمات وعده‌داده‌شده دیفای مانند وام‌دهی بدون واسطه را ارائه نداده است. طبق اسناد رسمی، شرکت وابسته به ترامپ ۷۵٪ از درآمد خالص پروژه (از جمله فروش توکن‌ها) را به‌عنوان کارمزد دریافت می‌کند و خانواده ترامپ از طریق شرکت DT Marks DeFi LLC صاحب ۶۰٪ از سهام ورلد لیبرتی هستند. این پروژه تاکنون ۵۵۰ میلیون دلار از فروش توکن درآمد داشته است.

منبع: بلومبرگ
منبع: بلومبرگ

میم‌کوین‌ها – ژانویه ۲۰۲۵ (دی ۱۴۰۳): در آستانه مراسم تحلیف ترامپ، او و همسرش ملانیا، میم‌کوین‌های اختصاصی خود را معرفی کردند. این رمزارزها که فاقد ارزش ذاتی محسوب می‌شوند، پس از جهش اولیه‌ای که به‌گفته منابع بیش از ۱۱.۴ میلیون دلار کارمزد برای نهادهای وابسته به ترامپ در همان ژانویه ایجاد کرد، دچار کاهش شدید قیمت شدند. دو نهاد مرتبط با ترامپ — CIC Digital و Fight Fight Fight LLC — مالک ۸۰٪ از عرضه این میم‌کوین‌ها هستند که طی سه سال آینده آزاد خواهند شد.

صندوق‌های ETF – فوریه ۲۰۲۵ (بهمن ۱۴۰۳): شرکت رسانه‌ای ترامپ اعلام کرد که درخواست ثبت برند برای محصولات سرمایه‌گذاری، از جمله صندوق ETF با نام «Truth.Fi Bitcoin Plus» را ثبت کرده است. قرار است این ETF با همکاری صرافی کریپتو دات کام عرضه شود. در دی‌ماه، کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا (SEC) اعلام کرده بود که قصد دارد این صرافی را به‌دلیل فعالیت به‌عنوان صرافی ثبت‌نشده تحت پیگرد قرار دهد، اما این پرونده در اسفند (مارس) مختومه شد.

استیبل‌کوین – ۲۵ مارس ۲۰۲۵ (۵ فروردین ۱۴۰۴): ورلد لیبرتی فایننشال از عرضه استیبل‌کوین جدیدی با نام USD1 خبر داد که بر بستر بلاک‌چین‌های اتریوم و بایننس اسمارت‌چین ضرب خواهد شد. این توکن با پشتوانه کامل از اوراق قرضه کوتاه‌مدت خزانه‌داری آمریکا، سپرده‌های دلاری و معادل‌های نقدی وثیقه‌گذاری می‌شود. این اعلامیه پیش از تصویب طرح مهم قانون‌گذاری استیبل‌کوین‌ها در کمیته خدمات مالی مجلس منتشر شد.

استخراج بیت‌کوین – ۳۱ مارس ۲۰۲۵ (۱۱ فروردین ۱۴۰۴): خانواده ترامپ از راه‌اندازی یک پروژه استخراج بیت کوین با همکاری شرکت Hut 8 خبر دادند. استخراج‌کنندگان بیت کوین از حامیان اولیه کمپین انتخاباتی ترامپ در سال ۲۰۲۴ بودند و او در خرداد ۱۴۰۳ میزبان گروهی از مدیران این صنعت در مارالاگو بود و وعده حمایت از آن‌ها در کاخ سفید را داد. صنعت استخراج بیت کوین اکنون به یک بازار چند میلیارد دلاری در ایالات متحده تبدیل شده است.

کمپل هاروی (Campbell Harvey)، استاد مالی دانشگاه دوک، می‌گوید:

سرمایه‌گذاری در رمزارز دیگر فقط به نگه‌داری بیت‌کوین خلاصه نمی‌شود. ترامپ در حوزه‌های وام‌دهی، استیبل‌کوین آینده، سایر دارایی‌های رمزارزی و اکنون در عملیات استخراج حضور دارد.

source

توسط blogcheck.ir