به گزارش پایگاه خبری بورس پرس،
محمدمهدی محرابی استاد دانشگاه و کارشناس بازار سرمایه با انتشار متنی با عنوان” چشمانداز شاخص کل در سایه تحلیل تکنیکال” در دنیای اقتصاد، اعلام کرد: وضعیت شاخص بورس در شرایط فعلی منعکسکننده انتظارات آتی سرمایهگذاران از روند مذاکرات ایران و آمریکا است و هر تغییر این روند قطعا تاثیرات شدیدی بر بازار سهام خواهد گذاشت.
لذا در چنین شرایطی دامنه و شدت ریسک سرمایهگذاری بسیار زیاد خواهد بود و باید از رفتارهای هیجانی دوری کرد. روند مثبت مذاکرات را میتوان به فال نیک گرفت و امیدوار بود بازار سرمایه از خواب زمستانی ۴ ساله خارج شود و جذابیت گذشته را باز یابد.
چند نکته کلیدی از تحلیل فنی شاخص کل
شاخص باید بر چندین نقطه مقاومت غلبه کند. اولین چالش، شکست مقاومت بلندمدت سقف تاریخی شاخص در محدوده ۲ میلیون و ۹۴۸ هزار واحد است. شکست این محدوده موجب تقویت انتظارات مثبت تکنیکال شده و میتواند با حمایت اخبار مثبت از سمت مذاکرات و تقویت جو روانی بازار، موجب رشد مضاعف حجم ورود نقدینگی به بازار شده و رشد شاخص کل را تا سطوح گسترش فیبوناچی ۱۶۱.۸ و ۲۰۰ و ۲۶۱.۸ میسر کند.
بنابراین اولین هدف میانمدت شاخص تا دو ماه آینده محدوده ۳ میلیون و ۱۱۵ هزار واحد خواهد بود که به احتمال زیاد با ادامه روند مثبت مذاکرات بزودی محقق خواهد شد. دومین هدف شاخص هم محدوده ۳ میلیون و ۱۲۸ هزار واحد است که به عنوان یکی از اهداف شناسایی سود میتواند در نظر گرفته شود.
آخرین هدف شاخص کل که با توجه به شرایط مثبت فعلی میتوان برای کسب سود در نظر گرفت، محدوده ۳ میلیون و ۳۸۵هزار واحد است که به نظر میرسد رسیدن به این هدف تا دو الی سه ماه آینده، زیاد دور از ذهن نیست.
نکات مهم دیگر شامل تاثیر اخبار بر احساسات بازار و تغییرات در حجم سرمایهگذاری است. به نظر میرسد بازار به دنبال محرک مثبت مانند اخبار توافق کامل برای فرار از مرحله اصلاحی است. این احساسات منعکسکننده انتظارات گستردهتر برای ثبات و رشد است که ناشی از ادامه گفتوگوهای دیپلماتیک خواهد بود.
این انتظار هم وجود دارد که اگر مذاکرات منجر به کاهش محدودیتها شود، نقدینگی دست مردم احتمالا از سرمایهگذاریهای سنتی (مانند طلا ) به سمت سهام انتقال یابد. این تغییر به اندازه کافی قابل توجه است که بتواند بر روند کلی بازار و سرمایهگذاری تاثیر بگذارد.
چشمانداز کلی بازار
تحلیلگران پیشبینی میکنند اگر شاخص بتواند در ارقام بیش از ۳ میلیون واحد تثبیت شود، هدف بعدی کانال ۴ میلیونی خواهد بود اما این موضوع نیاز به توافق کامل و حذف تحریمها و ورود حجم قابلتوجهی از نقدینگی به بازار سرمایه دارد.
این تحلیلها نشان میدهد ادامه گفتوگوها و مذاکرات مثبت میتواند به رشد قابل توجهی سهام منجر شود و عملکرد بازار به طور پیچیدهای با نتایج مذاکرات ایران و آمریکا مرتبط است. تحولات مثبت در این خصوص میتواند اعتماد به بازار سرمایه را تقویت کرده و منجر به افزایش حجم معاملات و شکستن سطوح مقاومت فعلی شود.
انتهای پیام
source